НАЧАЛО Други

Австралийската борса за ценни книжа отлага плана за превключване към блокчейн с 6 месеца

СЕП. 5, 2018 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Австралийската борса за ценни книжа отлага плана за превключване към блокчейн с 6 месеца

Австралийската борса за ценни книжа (ASX) обяви, че ще забави прехода си към използването на блокчейн за сделки с акции с шест месеца, съобщи Sydney Morning Herald на 4-и септември.


Както вече беше съобщено, ASX работи за въвеждането на блокчейн от декември 2017 г., за да замени сегашната си система за обработка на сделки с акции.

Според Sydney Morning Herald решението за забавяне на хода идва от факта, че плановете на борсата е да се съсредоточат върху потребителското развитие и тестване. Датата на стартиране на преминаването към цифровизация вече е преместена от четвъртото тримесечие на 2020г. до март-април 2021г. - плановете за тестване в целия сектор и задължителната акредитация са отложени за същия период от време.

ASX първоначално е взела решение да замени Централната електронна система за подрегистриране (CHESS) на основната фондова борса на Австралия след две години тестване на възможностите за DLT.

Първоначалната фаза на тестване включваше два независими прегледа за сигурност на системи, разработени от Digital Asset, консултантска компания, която помага на финансовите институции да приемат DLT решения. Първоначално, крайният срок за промяната на CHESS на ASX беше насрочен за март 2018 г.

Освен плановете на ASX, в Австралия се провеждат важни инициативи за интегриране на блокчейн както във финансовия, така и в държавния сектор. През юли тази година IBM сключи сделка с австралийското правителство за 5 години на стойност $740 милиона, за да използва блокчейн и други нови технологии за подобряване на сигурността на данните и автоматизацията във всички федерални отдели, включително в областта на отбраната и вътрешните работи.

По-рано този месец, Световната банка и най-голямата банка в страната, Commonwealth Bank of Australia (CBA), успешно издадоха публична облигация, ексклузивно чрез блокчейн технология.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света