НАЧАЛО Други

Австралийската борса за ценни книжа отлага плана за превключване към блокчейн с 6 месеца

СЕП. 5, 2018 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Австралийската борса за ценни книжа отлага плана за превключване към блокчейн с 6 месеца

Австралийската борса за ценни книжа (ASX) обяви, че ще забави прехода си към използването на блокчейн за сделки с акции с шест месеца, съобщи Sydney Morning Herald на 4-и септември.

 


Както вече беше съобщено, ASX работи за въвеждането на блокчейн от декември 2017 г., за да замени сегашната си система за обработка на сделки с акции.

Според Sydney Morning Herald решението за забавяне на хода идва от факта, че плановете на борсата е да се съсредоточат върху потребителското развитие и тестване. Датата на стартиране на преминаването към цифровизация вече е преместена от четвъртото тримесечие на 2020г. до март-април 2021г. - плановете за тестване в целия сектор и задължителната акредитация са отложени за същия период от време.

ASX първоначално е взела решение да замени Централната електронна система за подрегистриране (CHESS) на основната фондова борса на Австралия след две години тестване на възможностите за DLT.

Първоначалната фаза на тестване включваше два независими прегледа за сигурност на системи, разработени от Digital Asset, консултантска компания, която помага на финансовите институции да приемат DLT решения. Първоначално, крайният срок за промяната на CHESS на ASX беше насрочен за март 2018 г.

Освен плановете на ASX, в Австралия се провеждат важни инициативи за интегриране на блокчейн както във финансовия, така и в държавния сектор. През юли тази година IBM сключи сделка с австралийското правителство за 5 години на стойност $740 милиона, за да използва блокчейн и други нови технологии за подобряване на сигурността на данните и автоматизацията във всички федерални отдели, включително в областта на отбраната и вътрешните работи.

По-рано този месец, Световната банка и най-голямата банка в страната, Commonwealth Bank of Australia (CBA), успешно издадоха публична облигация, ексклузивно чрез блокчейн технология.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Едуард Сноудън продаде своето NFT за $5,4 милиона

Не стана ясно веднага кой спечели това NFT, но потребителят се подвизава под псведонима @PleasrDAO в OpenSea и в платформата на Foundation, където се проведе търгът.Продажбата прави “Stay Free” един о...
АПР. 18, 2021 14:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшива новина всява паника на крипто пазара

Биткойн се изстреля до нивото от $51,000, като най-добрите алткойни видяха още по-големи загуби. Заглавието, за което се предполага, че е предизвикало срива, е публикувано от съмнителен профил в ...
АПР. 18, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Как този инвеститор превърна $300,000 в $2,4 милиарда

Само ден след официалния си публичен листинг, Coinbase вече създаде история за успех в размер на няколко милиарда долара. Популярният частен инвеститор и основател на Initialized Capital, Гари Тан, ра...
АПР. 17, 2021 21:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света