НАЧАЛО Други

Австралийска фирма за недвижими имоти тества блокчейн решение за управление на соларна енергия

СЕП. 26, 2018 11:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Австралийска фирма за недвижими имоти тества блокчейн решение за управление на соларна енергия

Австралийската фирма Vicinity обяви, че ще изпробва блокчейн решение за своята енергийна мрежа. Компанията разкри това в четвъртък, 25-ти септември в официално съобщение за пресата.


Vicinity, с повече от $42 милиарда под управление на недвижимите имоти, е в партньорство с австралийската компания за енергийни технологии Power Ledger. Нaскоро обявеното проучване е част от програмата за слънчева енергия на Vicinity за $75 милиона, която е на път да стартира в Castle Plaza, молът на компанията намиращ се в Аделайде, Южна Австралия.

Новата блокчейн платформа, доставена от Power Ledger, ще позволи на района да управлява разпределението на енергията в реално време, като решава дали да продължи да използва соларни панели или да превключва към националната енергийна мрежа. Vicinity се надява, че ако експериментът успее, ще позволи на своите търговски центрове да споделят енергия с близките общности, които са свързани към неговата енергийна мрежа.

Изпълнителният генерален директор на Vicinity Джъстин Милс твърди, че блокчейн решения могат да спомогнат за намаляване на разходите за енергия и опазване на околната среда:

Виждаме партньорството си с Power Ledger като значителна възможност да отключим бъдещето на по-конкурентни цени на енергията за нашите търговци на дребно и клиенти, докато потенциално споделяме чиста и възобновяема енергия в общностите около нашите центрове.

Power Ledger е австралийска компания за възобновяеми енергийни източници, която използва блокчейн за търговия с енергия от тип peer-to-peer (P2P). Съгласно последното съобщение за пресата, компанията се занимава и с пилотни проекти за търговия с енергия в Япония, САЩ и Тайланд.

През февруари бе съобщено, че блокчейн е широко използван в енергийната индустрия, като се използват забележими случаи на употреба, включително системи за наблюдение на потреблението на енергия и крипто възнаграждения за тези, които използват възобновяеми енергийни източници, като слънчева енергия.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света