НАЧАЛО Крипто Крими

Арестуват съоснователят на UnoCoin

ОКТ. 25, 2018 11:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Арестуват съоснователят на UnoCoin

Полицията в Бенгалуру, Индия наскоро арестува съоснователя на UnoCoin, Хариш Б.В. за "незаконно" експлоатиране на Биткойн банкомат в града, едва една седмица след инсталирането му.

"Не е взето никакво разрешение от държавния управител"


Според протокола от разследването, полицейското звено на Бенгалуру за престъпления в кибернетичното пространство предяви дело срещу Unocoin за незаконно инсталиране на битомати, без разрешение. Част от изявлението, дадено от отдела за пресата, гласи:

Банковият терминал, инсталиран от Unocoin в Kempfort Mall в Бенгалуру, не е получил никакво разрешение от държавното управление и се занимава с криптовалути, които не попадат в обхвата на закона.

Впоследствие, съдебните служители арестуват Хариш. Местните медийни източници също съобщават, че полицията е конфискувала няколко артикула, открити в Хариш, включително банкомат, няколко лаптопа, кредитни / дебитни карти, както и паспорт и около $ 2400.

Притежаването на биткойн не е незаконно в Индия
Сатвик Висванат, който е съосновател на Unocoin заедно с Хариш, се противопостави на ареста. Според Висванат, купуването, продажбата и собствеността на биткойн е изцяло законна в Индия.

Забраната на РБИ забранява на банките да улесняват сделките с крипсови операции. Коментирайки въпроса, Висванат каза:
Закона за криптовалутите и следователно статутът на законност на Биткойн или други криптота в Индия остава непроменен. Това решение на RBI е по-скоро в съответствие с предишните им твърдения за риска, свързан с криптовалутите.

Висванат също твърди, че лоша реклама играе роля в ареста. В неотдавнашното съобщение на Unocoin, публикувано наскоро, компанията заяви, че техния битомат е представен в "отрицателна светлина". Компанията също така планира да инсталира повече такива машини в големи градове като Ню Делхи и Мумбай.



https://twitter.com/Unocoin/status/1053729557197422592



Арестът на Хариш е още един пример за затягане на примка около криптовалутите от индийската държава. Забраната на RBI вече е принудила обмен като Zebpay да затвори операциите си в страната. Други платформи се съобщават, че следват примера на Zebpay като се преместят в други държави.Понастоящем има почти 4000 битомата по света, според последните данни на CoinATMradar.

Арестът на Хариш е още един пример за затягане на примка около криптовалутите от индийската държава. Забраната на RBI вече е принудила обмен като Zebpay да затвори операциите си в страната. Други платформи се съобщават, че следват примера на Zebpay като се преместят в други държави.Понастоящем има почти 4000 битомата по света, според последните данни на CoinATMradar.

Арестът на Хариш е още един пример за затягане на примка около криптовалутите от индийската държава. Забраната на RBI вече е принудила обмен като Zebpay да затвори операциите си в страната. Други платформи се съобщават, че следват примера на Zebpay като се преместят в други държави. Понастоящем има почти 4000 битомата по света, според последните данни на CoinATMradar.



СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света