НАЧАЛО Крипто Крими

Арестуваха американец зaради крипто конференция в Северна Корея

ДЕК. 1, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Арестуваха американец зaради крипто конференция в Северна Корея

Вчера прокурорите на Съединените щати обявиха ареста на Върджил Грифит, който предполагаемо е пътувал до Корейската народна демократична република (КНДР), за да представи презентация за използването на криптовалути и блокчейн технология за заобикаляне на санкциите.

Вчера прокурорите на Съединените щати обявиха ареста на Върджил Грифит, който предполагаемо е пътувал до Корейската народна демократична република (КНДР), за да представи презентация за използването на криптовалути и блокчейн технология за заобикаляне на санкциите.

Според съобщението, 36-годишният Грифит е арестуван на международното летище в Лос Анджелис и ще бъде обвинен в конспирация за нарушаване на Закона за международните икономически сили в извънредни ситуации (IEEPA). Обвиненията носят максимален срок от 20 години затвор. Американският адвокат Джефри С. Берман заяви:

Както се твърди, Върджил Грифит е предоставил високо техническа информация на Северна Корея, знаейки, че тази информация може да бъде използвана за подпомагане на страната да пере пари и да избегне наложените им санкции. С тези негови действия, Грифит е застрашил санкциите, които Конгресът и президентът наложиха с цел да окажат максимален натиск върху опасния режим на Северна Корея.


IEEPA забранява на всички граждани на САЩ да изнасят каквито и да било стоки, услуги или технологии в КНДР без лиценз от Министерството на финансите и Службата за контрол на чуждестранните активи.

На Грифит, американски гражданин, живеещ в Сингапур, преди това беше отказано разрешение за пътуване до КНДР от Държавния департамент на САЩ. Обвиняемият се е противопоставил на решението и се е явил на конференцията за криптовалути в КНДР, нарушавайки американските санкции. Помощник-директорът на ФБР, Уилям Ф. Суини-младши, каза:

Съществуват умишлени причини за налагане на санкции върху Северна Корея. Страната и нейният лидер представляват буквална заплаха за националната ни сигурност и за нашите съюзници. Твърди се, че г-н Грифит е пътувал до Северна Корея без разрешение от федералното правителство знаейки, че това което прави, е незаконно. Не можем да позволим на никого да избегне санкциите, тъй като последиците от получаването на финансиране, технологии и информация от Северна Корея за по-нататъшното й желание за изграждане на ядрени оръжия излагат  целия свят на риск. Още по-страшно е, че американски гражданин предполагаемо е избрал да помогне на нашия противник.


Северна Корея се опитва да избегне санкциите


Съобщава се, че Северна Корея е в ранните етапи на разработване на криптовалута, за да се избегнат международните санкции и да се намери път около "доминираната от САЩ глобална финансова система."

Алехандро Као де Бенос, официалният ръководител на крипто конференциите в Северна Корея, каза по това време, че дигиталната валута ще бъде подобна на Биткойн (BTC), но че те все още са в много начален етап на развитие на монетата и че "все още няма планове за дигитализиране на севернокорейския уон“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Във Филипините проследяват използването на криптовалути от терористите

Според доклада, разкрит на 20-ти май, средствата подпомагат финансирането на регионални терористични групи като Джемаа Аншарут Далаух и Моджахидския Източен Тимур в Минданао.   Пране на токени ...
МАЙ. 22, 2020 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Увеличение на обема на търговия с Биткойн в тъмната мрежа

Това беше разкрито от неотдавнашен доклад на Crystal Blockchain, фокусиран върху използването на BTC от субекти, работещи на тъмната мрежа или чрез миксери.В действителност това беше по-малък брой BTC...
МАЙ. 20, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

BitMEX изправен срещу дело за пране на пари, рекет, манипулация на крипто пазарите и още

Обвиненията бяха направени в ново дело от BMA LLC в северния районен съд в Калифорния на 16-ти май. Обвинена е бащината компания на BitMEX - HDR Global Trading - и най-висшестоящите изпълнителни лица ...
МАЙ. 19, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Суперкомпютри в Европа стават жертва на криптоджакинг

ZDNet докладва, че редица европейския организации със суперкомпютри са били таргетирани от криптоджакъри.  Според изследователя по киберсигурност Крис Доман, ‘подобен код на малуера’ индикира, че тези...
МАЙ. 18, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света