НАЧАЛО Крипто Крими

Арестуваха американец зaради крипто конференция в Северна Корея

ДЕК. 1, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Арестуваха американец зaради крипто конференция в Северна Корея

Вчера прокурорите на Съединените щати обявиха ареста на Върджил Грифит, който предполагаемо е пътувал до Корейската народна демократична република (КНДР), за да представи презентация за използването на криптовалути и блокчейн технология за заобикаляне на санкциите.

Вчера прокурорите на Съединените щати обявиха ареста на Върджил Грифит, който предполагаемо е пътувал до Корейската народна демократична република (КНДР), за да представи презентация за използването на криптовалути и блокчейн технология за заобикаляне на санкциите.

Според съобщението, 36-годишният Грифит е арестуван на международното летище в Лос Анджелис и ще бъде обвинен в конспирация за нарушаване на Закона за международните икономически сили в извънредни ситуации (IEEPA). Обвиненията носят максимален срок от 20 години затвор. Американският адвокат Джефри С. Берман заяви:

Както се твърди, Върджил Грифит е предоставил високо техническа информация на Северна Корея, знаейки, че тази информация може да бъде използвана за подпомагане на страната да пере пари и да избегне наложените им санкции. С тези негови действия, Грифит е застрашил санкциите, които Конгресът и президентът наложиха с цел да окажат максимален натиск върху опасния режим на Северна Корея.


IEEPA забранява на всички граждани на САЩ да изнасят каквито и да било стоки, услуги или технологии в КНДР без лиценз от Министерството на финансите и Службата за контрол на чуждестранните активи.

На Грифит, американски гражданин, живеещ в Сингапур, преди това беше отказано разрешение за пътуване до КНДР от Държавния департамент на САЩ. Обвиняемият се е противопоставил на решението и се е явил на конференцията за криптовалути в КНДР, нарушавайки американските санкции. Помощник-директорът на ФБР, Уилям Ф. Суини-младши, каза:

Съществуват умишлени причини за налагане на санкции върху Северна Корея. Страната и нейният лидер представляват буквална заплаха за националната ни сигурност и за нашите съюзници. Твърди се, че г-н Грифит е пътувал до Северна Корея без разрешение от федералното правителство знаейки, че това което прави, е незаконно. Не можем да позволим на никого да избегне санкциите, тъй като последиците от получаването на финансиране, технологии и информация от Северна Корея за по-нататъшното й желание за изграждане на ядрени оръжия излагат  целия свят на риск. Още по-страшно е, че американски гражданин предполагаемо е избрал да помогне на нашия противник.


Северна Корея се опитва да избегне санкциите


Съобщава се, че Северна Корея е в ранните етапи на разработване на криптовалута, за да се избегнат международните санкции и да се намери път около "доминираната от САЩ глобална финансова система."

Алехандро Као де Бенос, официалният ръководител на крипто конференциите в Северна Корея, каза по това време, че дигиталната валута ще бъде подобна на Биткойн (BTC), но че те все още са в много начален етап на развитие на монетата и че "все още няма планове за дигитализиране на севернокорейския уон“.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Съдят Биткойн борсата BitMEX за $300 милиона

Според последните доклади, BitMEX са изправени пред затруднения, както и основателят на борсата, Артър Хейс. Биткойн фючърсната компания и нейният основател са изправени пред съдебно дело за $300 м...
ДЕК. 12, 2019 14:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн все още е най-популярната валута в тъмната мрежа

Според данни, предоставени от Джеймс Тодоро от Blocktown Capital, доларовата стойност на Биткойн, изразходвана в най-мрачните кътчета на интернет пространството, надмина $1 милиард през 2019 година.Б...
ДЕК. 12, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Трима арестувани след предполагаема крипто измама за $722 милиона

Обвиненията срещу BitClub NetworkСпоред прессъобщението, BitClub Network са обещавали огромни проценти на възвръщаемост в замяна на инвестиции в споделен пул (басейн) за добив на криптовалути. Участни...
ДЕК. 11, 2019 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Наркооперация доведе до изземането на $1 милион в криптовалути

Според доклад на Sydney Morning Herald, властите в Западна Австралия са иззели рекордно количество криптовалута от двойка, опитваща се да транспортира екстази, скрити в комплект за рисуване.Докато са ...
ДЕК. 8, 2019 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света