НАЧАЛО Други

Испански регион допринася с $ 13 милиона за развиване на "Индустрия 4.0"

ФЕВ. 16, 2019 14:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Испански регион допринася с $ 13 милиона за развиване на "Индустрия 4.0"

Правителството на испанската автономна област Арагон е отделило над 12 милиона евро ($ 13 милиона) за развитието на “Индустрия 4.0”,.


Това включва технология блокчейн, изкуствен интелект (AI) и други нововъзникващи технологии. Новината беше обявена от местния вестник La Vanguardia на 12-ти февруари.
Инициативата, чиито средства са два пъти повече от първоначално планирания размер, бяха съфинансирани от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) в рамките на оперативната програма на Арагон за периода 2014-2020 г. Дарението ще бъде използвано за развитие на индустриална собственост и консултантски проекти, както и за анализ и планиране на проекти. Специфичните цели на програмата включват образованието за и популяризирането на концепцията “Индустрия 4.0” и свързаните с нея технологии. Програмата има за цел да привлече представители от различни промишлени сектори, включително изследователски центрове и технологични фирми, за да работят по цифрови решения, адаптирани за индустриална употреба.
Програмата също така е предназначена да помогне на малките и средни предприятия да включат дигитализацията в техните процеси и продукти, както и да дадат възможност на технологичните компании да развиват своите научноизследователски дейности, за да стимулират дигитализацията на индустрията.
През януари пристанищната администрация на залива на Алхесирас (APBA), Испания, подписа споразумение, съгласно което ще си сътрудничи с IBM за платформата за доставки, базирана на блокчейн Tradelens. Платформата ще позволи на APBA по-сигурно и ефективно да обменя информация и документация между партньорите в рамките на веригата за доставки.


Същият месец енергийната компания Repsol, базирана в Мадрид, съобщи за успешен тест за подобряване на качеството на сертифициране на безопасността на своите продукти чрез блокчейн. Използването на технологията ще позволи на Repsol да спестява до 400,000 евро всяка година, като намалява честотата на грешките.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн геймингът набира популярност

Според доклада за блокчейн игри на DappRadar за Q3, уникалните активни портфейли, свързани с децентрализирани приложения за игри, достигат общо 754,000 за периода. Това представлява почти половината о...
ОКТ. 15, 2021 16:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пенсионен фонд в размер от $69 милиарда проучва крипто пространството

Стюарт Симънс, директор на QIC и отговорник за валутите, твърди, че държавната компания няма да инвестира много от самото начало поради липсата на регулаторна яснота относно криптовалутите в Австралия...
ОКТ. 15, 2021 14:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Wix ще приема крипто плащания чрез партньорство с BitPay

Wix вече ще започне да приема Биткойн и други криптовалути в своята платформа. Това вече ще позволи на търговците на Wix да приемат до 12 криптовалути, включително Биткойн Кеш, Dogecoin, XRP, Етериум,...
ОКТ. 15, 2021 11:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света