НАЧАЛО Други

Испански регион допринася с $ 13 милиона за развиване на "Индустрия 4.0"

ФЕВ. 16, 2019 14:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Испански регион допринася с $ 13 милиона за развиване на "Индустрия 4.0"

Правителството на испанската автономна област Арагон е отделило над 12 милиона евро ($ 13 милиона) за развитието на “Индустрия 4.0”,.


Това включва технология блокчейн, изкуствен интелект (AI) и други нововъзникващи технологии. Новината беше обявена от местния вестник La Vanguardia на 12-ти февруари.
Инициативата, чиито средства са два пъти повече от първоначално планирания размер, бяха съфинансирани от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) в рамките на оперативната програма на Арагон за периода 2014-2020 г. Дарението ще бъде използвано за развитие на индустриална собственост и консултантски проекти, както и за анализ и планиране на проекти. Специфичните цели на програмата включват образованието за и популяризирането на концепцията “Индустрия 4.0” и свързаните с нея технологии. Програмата има за цел да привлече представители от различни промишлени сектори, включително изследователски центрове и технологични фирми, за да работят по цифрови решения, адаптирани за индустриална употреба.
Програмата също така е предназначена да помогне на малките и средни предприятия да включат дигитализацията в техните процеси и продукти, както и да дадат възможност на технологичните компании да развиват своите научноизследователски дейности, за да стимулират дигитализацията на индустрията.
През януари пристанищната администрация на залива на Алхесирас (APBA), Испания, подписа споразумение, съгласно което ще си сътрудничи с IBM за платформата за доставки, базирана на блокчейн Tradelens. Платформата ще позволи на APBA по-сигурно и ефективно да обменя информация и документация между партньорите в рамките на веригата за доставки.


Същият месец енергийната компания Repsol, базирана в Мадрид, съобщи за успешен тест за подобряване на качеството на сертифициране на безопасността на своите продукти чрез блокчейн. Използването на технологията ще позволи на Repsol да спестява до 400,000 евро всяка година, като намалява честотата на грешките.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com си партнира с Леброн Джеймс

Ходът е предназначен да научи децата на крипто технологията и начините, по които тя може да повлияе на живота им.Приблизително 1,600 деца в I Promise School на четирикратния шампион на НБА ще научат з...
ЯНУ. 28, 2022 18:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Белгийски депутат е първия в Европа, който ще приеме заплата в Биткойн

Месечната заплата на депутата от Брюксел от 5,500 евро ще бъде конвертирана в Биткойн с помощта на платформата за крипто търговия Bit4You, съобщи Bruzz. Беукелаер, който представлява партията Хуманист...
ЯНУ. 28, 2022 16:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ръководителят на гейминг отдела в YouTube ще се присъедини към Polygon Studios

Във вторник Райън Уайът, ръководител на гейминга в YouTube, обяви, че ще напусне платформата за споделяне на видео през февруари. Отчасти благодарение на неговото лидерство, YouTube Gaming вижда над 2...
ЯНУ. 28, 2022 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света