НАЧАЛО Биткойн Алткойни

ApeCoin загуби $2.5 милиарда от пазарната си капитализация през май

ЮНИ. 23, 2022 15:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 ApeCoin загуби $2.5 милиарда от пазарната си капитализация през май

Сривът на пазарът на криптовалути през май не пропусна да повлече заедно с него и една от "изгряващите звезди" в пространството - ApeCoin.

Цената на ApeCoin показа стабилно представяне на фона на сериозният срив на криптопазара. Въпреки това биковете все пак успяха да издигнат APE с около 50% по-високо от най-ниската стойност на монетата от $3.11.


Към момента на писане на тази статия APE се търгуваше на цена от $4.25, което представлява ръст от 4.1% за последните седем дни и се продаваше малко под новоустановения суинг връх от $4.35.


Пазарната капитализация на ApeCoin намаля наполовина


Данните от четвъртък от CoinMarketCap показват, че ApeCoin е сред 50-те най-големи криптоактива по пазарна капитализация, като е приключил май с пазарна стойност от около $1.27 милиарда.


В резултат на спада в стойността на другите дигитални валути тази сума изглежда голяма, но тя отразява 56% спад спрямо пазарната ѝ стойност. Високият обем на търговия на APE от $3.37 милиарда към 1 май се изразява в пазарна стойност, надхвърляща $4.55 милиарда.


Големият обем на ликвидация от страна на притежателите на монети нарасна на 1-ви май и се ускори от 9-ти до 13-ти май, допринасяйки значително за намаляването на пазарната стойност на APE.


Според експертите това се дължи на по-широкия геополитически и глобален климат, включително несигурността при продължаващата война в Украйна, наред с други фактори.


Фактори, допринесли за спада на цената на APE


Не само в сферата на криптовалутите нещата не изглеждат оптимистично. Разходите за живот нарастват, лихвените проценти се повишават, рецесията наближава, а инфлацията се покачва. Американският индекс S&P 500 в момента се намира в мечи пазар, а фондовите пазари също са разклатени.
Според редица пазарни анализатори това са някои от причините, които намаляват стойността на APE.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Tether стартира стабилна монета, обвързана с британската лира


На 1 май цената на APE започна от $20.02, достигна връх в рамките на деня от $20.04, спадна с 21% до дъно в рамките на деня от $15.69 и завърши на $15.97.


В резултат на загубата на повече от една пета от стойността си в първия ден на търговия за месеца APE не успя да се възстанови и продължи да пада през останалата част на май, достигайки нови дъна.


APE започна да се търгува на 1 май на ниво от $20.02, достигна месечен връх от $20.04 в същия ден, удари месечно дъно от $5.25 на 11 май и завърши месеца на ниво от $6.76.


Това представлява 66% спад между началната и крайната цена на APE през май.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Cardano с поредното важно постижение преди хард форка

"Днес имаме удоволствието да съобщим, че екипът на IOG успешно маркира и пусна нод на Cardano 1.35.0, за който можем да потвърдим, че ще бъде последният кандидат за пускането на основната мрежа Vasil"...
ЮНИ. 27, 2022 15:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум и Solana са позиционирани за значителни печалби, твърди трейдър

Псевдонимният анализатор ‘DonAlt’ каза на своите последователи в Twitter, че очаква Етериум да стартира рали от близо 80%, ако успее да се задържи над месечното си ниво на подкрепа.Месечната подкрепа ...
ЮНИ. 27, 2022 10:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Колко XRP остават в портфейла на съоснователя на Ripple и Stellar?

We are now officially at less then 1 month until Jed McCalebs taco stand account is empty of $XRP. https://t.co/lS9kfCwK08— Rob XRP ☀️ (@robxrp1) June 25, 2022Според съобщенията МакКейлъб е започнал д...
ЮНИ. 27, 2022 08:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на Sandbox (SAND) скочи с 13% след важна новина за метавселената

През последните 24 часа SAND скочи с около 12% до $1.31 към момента на писане на статията, според данни, предоставени от CoinMarketCap. За същия период, токенът MANA на Decentraland е поскъпнал с 4.29...
ЮНИ. 26, 2022 14:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света