НАЧАЛО Регулации

Англия ще увеличи правомощията на регулатора който отговаря за контрола над криптовалутите

ЮЛИ. 23, 2020 10:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Англия ще увеличи правомощията на регулатора който отговаря за контрола над криптовалутите

Англия прави стъпка към по-адекватна крипто регулация.

Британското министерство на финансите в понеделник предложи да се предоставят на Лондонското Сити нови правомощия да регулира криптовалути като Биткойн, а също така очерта противодействие на заблуждаващата информация и маркетинг материали, бомбардиращи потребителите в интернет.


Понастоящем всяка фирма, оторизирана от Органа за финансово поведение (FCA), може да одобри финансовата промоция от неоторизирана фирма, но системата не работи правилно, казаха от министерството.


Министерството предлага ‘регулаторен вход’ за предварителна проверка на упълномощена фирма, която иска да използва маркетингови материали от неоторизирана фирма за финансови услуги.


Всяка фирма, която желае да одобри финансовите промоции на неоторизирани фирми, първо трябва да получи съгласието на FCA”, пише в изявлението на министерството.


Великобритания също предлага да разшири ‘периметъра’ на FCA, за да постави промоцията на някои видове криптовалути под крилото си за първи път.


Оценката на правителството е, че много от тези нерегламентирани криптовалути излагат потребителите на значителни нива на риск”, се казва в консултативния документ на финансовото министерство.


Предложенията за криптовалути не са изненадващи и поставят още един пирон в ковчега на нелегитимните ICO-та (първоначални предложения за монети), които са изгубили своя блясък след разцвета от 2018 г.”, твърди Брадли Райс, старши сътрудник в адвокатска кантора Ashurst.


Огромните количества потребителски пари сега се вливат в криптовалути, често рекламирани в социалните медии и почти изцяло извън обсега на FCA, заяви Мат Хопкинс, ръководител на финтех в счетоводителите BDO.


Регулирането ще затрудни достъпа на по-съмнителните проекти до инвеститори, които може да не разбират рисковете, които поемат”, заяви Хопкинс.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Регистрация в НАП и такса за опериращите крипто услуги в България

Тези, които управляват обмени за криптовалути или предлагат услуги за портфейли, ще трябва да се впишат в новия регистър на НАП.Вчерашното заседание на Министерски съвет направи решението таксата за в...
АВГ. 13, 2020 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финансовият регулатор на Ню Йорк одобри още десет токена

Отделът на Ню Йорк за финансови услуги (NYDFS) пусна лист, наречен ‘Greenlist’ от 8 одобрени дигитални валути за търговия и 10 монети, одобрени за попечителство от лицензирани компании. Според актуали...
АВГ. 10, 2020 15:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Казахстан ще обложи крипто добива с данъци

Предложение, направено от правителството на Казахстан, цели да наложи 15% данък на крипто копаенето. Планът има за цел да използва събраните средства за борбата с COVID-19.  Според Forbes, м...
АВГ. 8, 2020 10:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индия активно работят в насока забрана на криптовалутите

Според доклад от 4-ти август от индийския новинарски сайт Moneycontrol, властите в Индия се подготвят за приемане на закон, забраняващ търговията с криптовалути. Сайтът цитира анонимен служител, който...
АВГ. 5, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света