НАЧАЛО Регулации

Англия ще увеличи правомощията на регулатора който отговаря за контрола над криптовалутите

ЮЛИ. 23, 2020 10:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Англия ще увеличи правомощията на регулатора който отговаря за контрола над криптовалутите

Англия прави стъпка към по-адекватна крипто регулация.

 

Британското министерство на финансите в понеделник предложи да се предоставят на Лондонското Сити нови правомощия да регулира криптовалути като Биткойн, а също така очерта противодействие на заблуждаващата информация и маркетинг материали, бомбардиращи потребителите в интернет.


Понастоящем всяка фирма, оторизирана от Органа за финансово поведение (FCA), може да одобри финансовата промоция от неоторизирана фирма, но системата не работи правилно, казаха от министерството.


Министерството предлага ‘регулаторен вход’ за предварителна проверка на упълномощена фирма, която иска да използва маркетингови материали от неоторизирана фирма за финансови услуги.


Всяка фирма, която желае да одобри финансовите промоции на неоторизирани фирми, първо трябва да получи съгласието на FCA”, пише в изявлението на министерството.


Великобритания също предлага да разшири ‘периметъра’ на FCA, за да постави промоцията на някои видове криптовалути под крилото си за първи път.


Оценката на правителството е, че много от тези нерегламентирани криптовалути излагат потребителите на значителни нива на риск”, се казва в консултативния документ на финансовото министерство.


Предложенията за криптовалути не са изненадващи и поставят още един пирон в ковчега на нелегитимните ICO-та (първоначални предложения за монети), които са изгубили своя блясък след разцвета от 2018 г.”, твърди Брадли Райс, старши сътрудник в адвокатска кантора Ashurst.


Огромните количества потребителски пари сега се вливат в криптовалути, често рекламирани в социалните медии и почти изцяло извън обсега на FCA, заяви Мат Хопкинс, ръководител на финтех в счетоводителите BDO.


Регулирането ще затрудни достъпа на по-съмнителните проекти до инвеститори, които може да не разбират рисковете, които поемат”, заяви Хопкинс.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Много крипто активи са ценни книжа, твърди главата на SEC

В интервю за Squawk Box на CNBC, новият председател, който положи клетва само миналия месец, обсъжда каква според него ролята на SEC ще бъде в регулирането на крипто пазарите. Генслер разкрива, ч...
МАЙ. 9, 2021 12:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нови мерки в Китай могат да навредят на добива на Биткойн

Китайският журналист Колин Ву, който обхваща каквото и да е свързано с крипто борси, крипто копаене и цифрови валути, написа в Twitter, че Китай възнамерява да предприеме определени мерки, които вероя...
МАЙ. 1, 2021 14:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто печалбите ще бъдат облагани с данъци от 2022 в Южна Корея

На фона на нарастващата опозиция срещу новия режим на данъчно облагане на криптовалути в Южна Корея, финансовият министър Хонг Намки потвърди, че правителството ще започне да облага капиталовите печал...
АПР. 27, 2021 12:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Слуховете за 80% данък върху крипто не са верни

Той ще включва значително увеличение на данъците върху капиталовата печалба за тези, които печелят над 1 милион долара (годишно), но няма доказателства, които да предполагат, че криптовалутата ще бъде...
АПР. 23, 2021 23:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света