НАЧАЛО Финтех

Andreessen Horowitz ръководи инвестиционен кръг в размер на $25 милиона

ФЕВ. 27, 2021 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Andreessen Horowitz ръководи инвестиционен кръг в размер на $25 милиона

Компанията Optimism, която предоставя решения за мащабиране от втори слой за Етериум, е осигурила подкрепа от фирмата за рисков капитал и инвеститор в Coinbase Andreessen Horowitz или A16z.

 

Andreessen Horowitz, която управлява портфолио на стойност около $16,6 милиарда, обяви, че води инвестиционния кръг от серия А на Optimism на 25-ти февруари.


Търсенето на решения за мащабиране на втори слой ескалира на фона на нарастващите такси на Етериум, като средните разходи за транзакции достигнаха до $40 на 23-ти февруари.


За да постигне по-ниски такси, по-ниска латентност и по-голяма пропусквателна способност в сравнение с транзакциите в основната мрежа на първи слой на Етериум, Optimism използва смарт договори на страничната верига на Етериум, за да групира транзакциите заедно, преди да ги излъчи към главната мрежа.


Съоснователят на Етериум, Виталик Бутерин, обобщи, че "тези групирани транзакции преместват изчисленията извън веригата, но запазват някои данни за транзакция на веригата“.


A16z призна, че растежът на Етериум през последната година или така е силен показател за търсенето, отбелязвайки, че средният капацитет на Етериум блоковете се е стабилизирал близо 98% - което означава, че мрежата е функционално пълна.


"Един урок от историята на интернет е, че когато дадете на разработчиците мощна нова компютърна платформа, те създават приложения с толкова бързи темпове, че търсенето постоянно надхвърля предлагането. Вярваме, че същото ще важи и за Етериум."


В съобщението се отбелязва, че A16z е прекарала значително време в проучване на различни решения за мащабиране от втори слой, преди фирмата да избере да поддържа Optimism.


Фирмата подчерта, че философското и технологично съответствие на Optimism с Етериум е важен фактор, който информира за решението им да подкрепят екипа, като пишат:


Едно от най-вълнуващите неща за изграденото от Optimism е, че то може да се разглежда по много начини като разширение на Етериум - от неговата философия до [самата технология].


В момента Optimism завършва поетапно внедряване и ще бъде готов за мащабно производство по-късно тази година. Платформата използва тестови мрежи в партньорство с DeFi платформата Synthetix и започна да наема, за да ускори пускането на публичната мрежа - което сега е насрочено за март.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Акциите на Alibaba скочиха след рекордната антимонополна глоба от 2.8 млрд. долара

Топ мениджърите в компанията, основана от милиардера Джак Ма, казаха на инвеститорите, че докато китайските регулатори продължават по-широко разследване на конгломератите в технологичната индустрия в ...
АПР. 15, 2021 15:52 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grab се съгласява да сключи най-голямата SPAC сделка в света

Grab заяви, че възнамерява да включи в Nasdaq под символа GRAB след приключване на сделката.Компаниите за придобиване със специално предназначение са кухи компании, създадени за набиране на капитал за...
АПР. 15, 2021 14:48 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата банка в Южна Корея вече е част от Управителния съвет на Hedera Hashgraph

В съобщение от 14-ти април Shinhan обяви, че е станал последният член на Управителния съвет на Hedera, който разширява усилията си в областта на “дигиталната трансформация”. Hedera рекламира своя хешг...
АПР. 15, 2021 12:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Европейската инвестиционна банка планира да издаде дигитални облигации на блокчейн

Според доклад на Bloomberg от вторник, Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) възлага на Goldman Sachs, Banco Santander SA и Societe Generale AG оценка на възможността за уреждане и регистриране на об...
АПР. 14, 2021 14:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света