НАЧАЛО АНАЛИЗИ XRP Анализ

XRP консолидира, незасегнат от делото на SEC

март 9, 2021 11:07 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
XRP консолидира, незасегнат от делото на SEC

Ripple подаде отделни предложения за прекратяване на делото, аргументирайки се с мотива, че Департамента на финансовите престъпления преди това е класифицирала XRP като виртуална валута.

 

Въпреки че делото продължава, Ripple продължава напред с бизнеса, особено в Азия, където има съвместно предприятие с японския конгломерат SBI Holdings. Освен това Ripple може дори да помисли за преместване извън САЩ, ако регулаторната среда не се подобри.

 

От октомври 2019 г. до ноември 2020 г. XRP оформя ясен модел на глава и рамене с бичи профил на обема. През ноември 2020 г. деколтето беше прекъснато с две силни седмици с увеличаване на обема, преди цената на XRP да удари съпротива на нивото от $0.70. Възходът също потвърди пробив през юли 2020 г. над низходящата тенденция за 2018 г.

 

От началото на 2021 г. цената на XRP дефинира потенциален триъгълник с ясна съпротива над $0.70.

 

Това ниво на съпротива датира от септември 2018 г., което се пресича с върха на формацията на триъгълника. Профилът на обема е леко наклонен към разпространение, но обемът е намалял значително през последните две седмици, показвайки, че продавачите може би са изтощени.

 XRP/USD daily chart

Забележителният спад през декември 2020 г. отразява неспокойността сред инвеститорите. И все пак бързият отскок от подкрепата на низходящата тенденция за 2018 г. подчертава факта, че съдебният процес не е променил положителната средносрочна перспектива.

 

Текущото ценово действие изглежда по-скоро процес на консолидация, тъй като XRP прави резки движения. Ясно седмично затваряне над $0.70 ще бъде първото, което ще подскаже, че процесът на консолидация в триъгълника е завършен и ще повиши шансовете валутата да възобнови ралито до $1.20.

 

Недостатъкът е, че седмичното затваряне под нарастващата тренд линия от дъното от декември 2020 г. ще остави XRP изложен към силна възможност за бърз спад до $0.30.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още от XRP Анализ

XRP на ръба на сериозен спад на цената – ето какво да очакваме

Въпреки цялостния спад на пазара на криптовалути, който се дължи главно на намаляващия ентусиазъм около спот Биткойн борсово търгувания фонд (ETF), XRP е сред криптовалутите, които са изправени пред най-значително въздействие. Токенът наскоро претърпя значителни загуби, потапяйки се под критичното ниво на подкрепа от $0.60. В отговор на тази негативна тенденция анализаторите вече прогнозират значителни […]

15.01.2024 6:00 2 мин. четене

Анализ на цената на XRP – какво трябва да знаем

С разгръщането на новата седмица фокусът е върху потенциалното одобрение на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF), което може да има съществени последици за XRP и по-широкия пазар на криптовалути. Крипто анализаторът Cryptoinsightsuk подчерта въздействието на това събитие върху траекторията на XRP. Макар да предвижда потенциален пробив за XRP, експертът съветва за бдителност по […]

08.01.2024 13:00 2 мин. четене

XPR: Какво трябва да се случи, за да продължи цената нагоре

Стойността на XRP в момента демонстрира бичи настроения, което е в унисон с цялостната пазарна тенденция, и се стреми да достигне границата от $1, за да установи нов исторически връх. Анализаторите, макар и да отчитат продължаващия възходящ тренд, подчертават необходимостта от рестарт преди по-нататъшното възходящо движение. В публикация в TradingView на крипто анализаторът “ProSignalsFx” от […]

13.11.2023 14:00 2 мин. четене

Цената на XRP е изправена пред срив – какво да очакваме

На 1 август цената на XRP временно спадна под $0.68, отбелязвайки първия спад след неотдавнашната правна победа срещу SEC в средата на юли. Анализът на данните за активността във веригата показва, че от понеделник дългосрочните притежатели на XRP са започнали широка разпродажба. След дългоочаквания триумф в продължителната правна битка със SEC цената на XRP достигна […]

01.08.2023 21:06 3 мин. четене