НАЧАЛО АНАЛИЗИ XRP Анализ

Цената на XRP започва да спада – това ли е края за биковете?

юли 21, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на XRP започва да спада – това ли е края за биковете?

Цената на XRP бележи спад след значителен скок по-рано тази седмица. Скокът беше резултат от благоприятно съдебно решение по делото срещу Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) в полза на Ripple, компанията, която стои зад XRP.

Съдебното решение изясни, че продажбите на XRP не се считат за ценни книжа, което доведе до повишен инвеститорски интерес към криптовалутата като глобален токен за парични преводи. Много инвеститори се надяваха на рали, което да изтласка цената над $1 и дори да достигне предишния исторически връх от $3.40 през януари 2018 г.

След като излезе от търговския диапазон между $0.45 и $0.55, цената достигна до $0.93, ниво, което не бе достигано от декември 2021 г. По-късно стойността спадна, за да намери подкрепа около $0.70.

Цената на XRP е изправена пред потенциално по-нататъшно понижение, тъй като в петък тя спадна с 5% и се търгуваше на ниво от $0.7785. Индикаторът MACD предполага засилване на мечия тренд, като това е вторият сигнал за продажба в рамките на една седмица.

Индексът MFI показва, че продавачите в момента имат предимство, което потенциално може да тласне XRP към преориентиране към други основни криптовалути като Биткойн и Етериум, които са в диапазон от началото на юни.

Очаква се фаза на консолидация между подкрепата при $0.70 и съпротивата при $0.80. 50-дневната EMA е позиционирана така, че да облекчи натиска от продажби на ниво $0.73 и да подкрепи основното ниво на подкрепа на $0.70.

Фракталният анализ на Cointelegraph предупреждава за възможен 65% спад на цената на XRP до септември, позовавайки се на фактори като свръхпокупка на RSI и многогодишна съпротива на низходящата тренд линия. 

Съпротивата на низходящата трендлиния ограничава възходящия тренд на цената на XRP от 2018 г. насам, докато хоризонталната линия на съпротива около $0.93 добавя допълнителни усложнения.

Като се имат предвид тези нива на съпротива и свръхпокупката на RSI, цената на XRP може да претърпи пазарна корекция, потенциално насочвайки се към подкрепата на $0.52 до септември, което означава 40% спад от настоящата ѝ пазарна стойност.

Въпреки този потенциален спад, XRP остава една от най-добре представящите се криптовалути през юли, с 57% увеличение на стойността през последните 30 дни.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Още от XRP Анализ

XRP на ръба на сериозен спад на цената – ето какво да очакваме

Въпреки цялостния спад на пазара на криптовалути, който се дължи главно на намаляващия ентусиазъм около спот Биткойн борсово търгувания фонд (ETF), XRP е сред криптовалутите, които са изправени пред най-значително въздействие. Токенът наскоро претърпя значителни загуби, потапяйки се под критичното ниво на подкрепа от $0.60. В отговор на тази негативна тенденция анализаторите вече прогнозират значителни […]

15.01.2024 6:00 2 мин. четене

Анализ на цената на XRP – какво трябва да знаем

С разгръщането на новата седмица фокусът е върху потенциалното одобрение на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF), което може да има съществени последици за XRP и по-широкия пазар на криптовалути. Крипто анализаторът Cryptoinsightsuk подчерта въздействието на това събитие върху траекторията на XRP. Макар да предвижда потенциален пробив за XRP, експертът съветва за бдителност по […]

08.01.2024 13:00 2 мин. четене

XPR: Какво трябва да се случи, за да продължи цената нагоре

Стойността на XRP в момента демонстрира бичи настроения, което е в унисон с цялостната пазарна тенденция, и се стреми да достигне границата от $1, за да установи нов исторически връх. Анализаторите, макар и да отчитат продължаващия възходящ тренд, подчертават необходимостта от рестарт преди по-нататъшното възходящо движение. В публикация в TradingView на крипто анализаторът “ProSignalsFx” от […]

13.11.2023 14:00 2 мин. четене

Цената на XRP е изправена пред срив – какво да очакваме

На 1 август цената на XRP временно спадна под $0.68, отбелязвайки първия спад след неотдавнашната правна победа срещу SEC в средата на юли. Анализът на данните за активността във веригата показва, че от понеделник дългосрочните притежатели на XRP са започнали широка разпродажба. След дългоочаквания триумф в продължителната правна битка със SEC цената на XRP достигна […]

01.08.2023 21:06 3 мин. четене