НАЧАЛО АНАЛИЗИ Лайткойн Анализ

Лайткойн (LTC) се връща до $50 след отхвърляне на съпротивата

юни 30, 2022 18:18 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Лайткойн (LTC) се връща до $50 след отхвърляне на съпротивата

От 30 март насам LTC се понижава под низходяща линия на съпротива. Спадът се ускори, след като линията предизвика отхвърляне на 5 май. След това низходящото движение доведе до дъно от $40.3 на 14 юни. Това беше ново годишно дъно.

Макар че след това цената отскочи, тя беше отхвърлена от зоната на хоризонтална съпротива на $56.50, която е много близо до гореспоменатата низходяща линия на съпротива.

Необходим е пробив както на линията, така и на зоната, за да може тенденцията да се счита за бича.

Неуспешно обръщане на LTC

Дневната времева рамка не предоставя никакви признаци за потенциален бичи обрат на тенденцията. Двете основни причини за това са отхвърлянето на RSI на 50 и липсата на бича дивергенция.

Докато RSI не премине над 50, трендът не може да се счита за бичи. Поради близостта до линията, увеличение на RSI над 50 би трябвало да доведе до пробив от низходящата линия на съпротива и зоната на съпротива от $56.5.

Краткосрочно движение

Трейдърът на криптовалути @BigCheds публикува в Twitter графика на LTC, заявявайки, че се очаква краткосрочно понижение, тъй като цената се търгува в близост до съпротивата.

След туита цената се понижи значително след отхвърлянето от гореспоменатата съпротива. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какъв процент от инвеститорите са напуснали крипто пазара

По-важното е, че тя спадна до линията на подкрепа на възходящия паралелен канал. Такива канали обикновено съдържат корективни движения, което означава, че се очаква пробив от него. В момента линията на подкрепа е на $51.

Ако това се случи, най-близката зона на подкрепа ще бъде при $43, създадена от годишните дъна.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още от Лайткойн Анализ

Прогноза за цената на Лайткойн – какво да очакваме?

Инвеститорите в Лайткойн (LTC) видяха положително движение в цената на монетата миналата седмица, което е сигнал за потенциал за по-нататъшни печалби. Неотдавнашният скок доведе LTC до критично ниво, което може да постави началото на по-широк възходящ тренд. Данните от CoinMarketCap показват, че цената на LTC се е увеличи с около 3% през изминалата седмица, въпреки […]

29.04.2024 6:30 2 мин. четене

Ще успее ли Лайткойн да направи пробив преди халвинга на Биткойн?

Лайткойн (LTC) изглежда се намира в ключов момент, което предполага потенциален обрат на тренда. Понастоящем Z оценката на съотношението между пазарната и реализираната стойност (MVRV), получен от данните на Glassnode, е на ниво -0.23. Този показател измерва оценката на дадена криптовалута. Подобни показания се наблюдаваха около 29 февруари, което съвпадна с търговията с LTC на […]

16.04.2024 20:25 2 мин. четене

Лайткойн: Ето къде се формира подходяща цена за покупка

Лайткойн (LTC) се опитва да се възстанови след масивен бичи капан състоял се на 26 април. Смята се, че пазарните колебания все още могат да повлияят на краткосрочните перспективи на актива. След като Лайткойн реализира печалба от около 5% на 26 април, достигайки $93.71, актива се отдръпна до нивото от $86, след което леко се […]

28.04.2023 13:48 3 мин. четене

Мечките ли контролират пазарите на Лайткойн (LTC)?

Анализът на цената на Лайткойн (LTC) показва мечи тренд за днес като активът бележи спад до $55.58, тъй като пазарните настроения са мечи спрямо LTC/USD. В началото на деня се появи натиск от страна на продавачите, но тенденцията остана неутрална през първите четири часа, а след това мечките надделяха над биковете. Линията на ценовия тренд […]

16.09.2022 16:21 3 мин. четене