НАЧАЛО АНАЛИЗИ Етериум Анализ

Етериум (ETH) инвеститорите капитулират – достигнахме ли дъно?

юни 23, 2022 12:54 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум (ETH) инвеститорите капитулират – достигнахме ли дъно?

Това ключово ниво попречи на ETH да се изкачи по-високо по време на неотдавнашното рали. Въпреки това, нещата могат скоро да се променят за токена, което може да доведе до бързо покачване.


Цената на Етериум изглежда променя динамиката си, както се вижда на дневната графика. След като създаде по-ниско дъно на 18 юни при $878, ETH се покачи с 35% и създаде суинг връх при $1,192. 


Макар че това възстановяване беше впечатляващо, алткойнът се стреми да установи по-високо дъно, което предполага, че може да се стигне до пълно възстановяване.

 

Инвеститорите могат да очакват, че цената на Етериум ще претърпи ръст до $1,543, непосредственото ниво на съпротива, ако успее да преодолее 8-дневната експоненциална плъзгаща се средна (ЕМА). 


Това ниво е пречка за ETH от неотдавнашния му пробив на 1 юни. Всички опити след това развитие не успяха да тласнат цената на Етериум нагоре. 


В резултат на това, преодоляването на това препятствие ще покаже, че биковете имат сериозни намерения и вероятно ще катапултира цената на Етериум с над 40% нагоре. Тук 34-дневната ЕМА съвпада с препятствието от $1,543, което превръща това ниво в горна граница за ETH.


В подкрепа на тази оптимистична прогноза за цената на Етериум е и постоянният ръст на броя на инвеститорите, притежаващи между 100 и 100,000 ETH, който се е увеличил от 44,100 на 44,600 между 9 и 23 юни.


Приблизително 500 нови адреса са се присъединили към блокчейна на Етериум, което предполага, че инвеститорите потенциално може да изкупуват спадовете.


Потенциалното дъно за ETH се потвърждава и от спада на броя на депозитите, наблюдаван в адреса за стейкинг на ETH 2.0. Досега в този договор са депозирани около 12 милиона ETH. Броят на депозитите обаче е намалял през последните два месеца. 


На 2 май депозитите скочиха до 1,811 ETH, но оттогава спаднаха до 283 към 23 юни. Този рязък спад на потребителите, които се интересуват от залагане на своите ETH, предполага, че инвеститорите са капитулирали поради неотдавнашния срив на цената на Етериум от $4,900 до $1,100.


Допълнителен попътен вятър към мечия сценарий е неотдавнашното покачване на количеството ETH, държано на борсите, от $15.87 милиона до $16.33 милиона. Приблизително 460,000 ETH бяха изпратени към централизирани платформи за по-малко от две седмици.


Ако цената на Етериум внезапно направи малък спад, тези инвеститори биха могли да започнат панически да продават и да добавят към мечия импулс, стартирайки верижен ефект. Ето защо, въпреки неотдавнашното възстановяване, пазарните участници трябва да проявяват предпазливост.


И накрая, броят на новите адреси, които се присъединяват към блокчейна на ETH, също остава в застой, което показва, че инвеститорите не желаят да купуват Етериум на сегашните ценови нива.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още от Етериум Анализ

Цената на Етериум (ETH) скочи ден преди дебюта на фючърсния ETF – следва ли корекция?

Освен Биткойн, втората по големина криптовалута в света – Етериум (ETH) – също отбеляза значителен ръст на цената, като през последните 24 часа се повиши с над 3%, приближавайки се до границата от $1,750. Този скок в стойността на ETH се случи само ден преди дебюта на ETF за фючърси върху Етериум на 2 октомври. […]

02.10.2023 13:00 2 мин. четене

Цената на Етериум се подготвя за следващото голямо движение

Цената на Етериум срещна трудности при поддържането на ниво над $2,000 и претърпя низходяща корекция спрямо щатския долар. Потенциално ново рали за ETH може да настъпи, ако пробивът надхвърли $1,950. Цената на Етериум влезна в низходяща тенденция, надминавайки съпротивата при $1,970. Въпреки че се изкачи над $2,000, тя не можа да задържи тези печалби и […]

17.07.2023 13:02 2 мин. четене

Етериум: Ще успее ли цената да пробие над $2,000?

Текущата цена на Етериум (ETH) се колебае около $1,850, като показва малка промяна спрямо нивата от сряда. Въпреки че имаше отхвърляне на ниво около $1,900, което доведе до тестване на подкрепата при $1,825, ключовият въпрос остава: може ли цената на ETH да пробие над прага от $2,000? Цялостната стабилност на пазара на криптовалути предотврати по-нататъшни […]

29.06.2023 16:00 2 мин. четене

Цената на Етериум във възход – какво да следим?

Етериум (ETH) започва обещаващо тази седмица, след като в продължение на четири последователни дни показваше бичи резултати. Въпреки че това може да доведе до известно вълнение, свързано с акумулацията през уикенда, има няколко неща, които инвеститорите трябва да вземат предвид. Бичото представяне на ETH през последните четири дни бележи първия път, когато цената е предпочитала […]

29.05.2023 16:00 3 мин. четене