НАЧАЛО АНАЛИЗИ Cardano Анализ

Защо крипто китовете няма да сринат цената на биткойн?

март 11, 2019 13:04 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо крипто китовете няма да сринат цената на биткойн?

В един много информативен уебинар, създаден от Chainalysis, компания за изследване на блокчейн, направи изненадващото твърдение, че крипто-китовете – индивиди с над $56 милиона долара в BTC – не представляват сериозен риск за цената на Биткойн.

В презентацията, озаглавена „Кои са днешните BTC и BCH китове?“. Chainalysis разделя типовете китове на няколко категории, включително „китове-престъпници“, „ранните китове“ и „китовете-трейдъри“.

Един елемент на интерес: Биткойн Кеш китове, средно, държат около 250% от криптото, което Биткойн китовете притежават. За да бъдете кит по дефиницията на компанията, трябва да държите поне 15 000 BTC. За да бъдете Bitcoin Cash кит, трябва да притежавате поне 30,000 BCH.

Хората, които са ранни осиновители, са намалели от 9% от всички Биткойн в обращение до около 5% днес. Водещият каза на зрителите, че инфлацията чрез крипто добив е само част от причината за това – някои китове са продали част от своите средства по време на бича тенденция. Компанията вижда това като добър знак за крипто икономиката. Те отбелязват, че „търговските китове“ имат най-положителен ефект от другите два вида – те осигуряват „стабилизиращ ефект“.

https://twitter.com/MoonOverlord/status/1103341947824021506

Kитовете-трейдъри започнаха да изместват другите видове китове по отношение на техните притежавани средства. В края на уебинара, някой попита дали китовете-трейдъри също могат да бъдат ранни осиновители. каза, че макар и някои от първите осиновители да са показвали признаци, че по-късно се опитват да натрупат повече Биткойн, по принцип не е било достатъчно значително, за да преминат към другата категория.

Всеки кит би могъл да се изплаши и цената на биткойн би била безопасна

Полу-непрозрачността на блокчейна на Биткойн означава, че поне някои от разглежданите адреси вероятно са малки групи от търговци, а не отделни лица. Добрата новина е, че реалната заплаха, която всички китове представляват за криптовалутната икономика, е сравнително ниска. Ако продадат всичките си притежавани средства, това би било ефективна продажба в размер на $3,9 милиарда по текущи цени. Това няма и 10% от текущата пазарна капитализация на Биткойн.

bitcoin price

Очевидно разпродажба в този диапазон би имала някакъв ефект. Ботовете, които търгуват мечи трендове ще реагират, но също и бикове. Нетният ефект върху цената на Биткойн е определено нисък, според изследването на Chainalysis, така или иначе.

Въпреки това, никога не сме виждали истинското въздействие на подобна продажба. Ако действителните поръчки за продажба от такъв мащаб бяха действително пуснати в действие, истинският резултат е трудно да се определи. Един от аспектите на такъв сценарий е, че новите токени ще влизат в борсите за първи път.

Знаем, че до 2,5 милиона BTC сменят ръцете си всеки ден на борсите, но достатъчно често това са едни и същи монети, които се търгуват отново и отново. Повечето китове-трейдъри продават Биткойн с очакване да го купят обратно по-евтино – те увеличават своите средства, допълнително очертавайки риска от други видове китове.

„Криминалните китове“ или престъпниците представляват най-малката заплаха за цената на Биткойн

Една група китове, които на практика представляват най-малък риск за цената на Биткойн, са престъпните китове, или хората, които са направили парите си от тъмните мрежи. Тези индивиди или компании не продават по същия начин както другите китове, така че съществуващият риск е много по-нисък.

Когато тези престъпници продават, те искат да избегнат откриването. Помислете за подаръчни карти и схеми за пране на алткойн. Те също са започнали да се движат към така наречените privacy токени през годините. Прозрачността на блокчейна не е предимство за тези видове китове, така че те не са склонни да я използват, освен ако не е необходимо.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още от Cardano Анализ

Прогноза за Cardano: Съпротивата при $0.35 спира възстановяването

Продължаващото рали за възстановяване на Cardano се сблъска с препятствие, когато достигна зоната на съпротива от $0.35 на 14 март. Дневната графика показва, че купувачите не успяха да преодолеят нивото от $0.35. Отхвърлянето на цената с дълъг фитил сочи, че трейдърите продават по време на ценовите ралита. Ако натискът от продажби се запази, цената на […]

март 15, 2023 16:30 2 мин. четене

Cardano (ADA) се насочва към съпротивата от $0.60

Техническият анализ на Cardano подчертава бичи перспективи, тъй като цената продължава да се движи нагоре. Удълженият възходящ тренд започна на 27 юли 2022 г. с цена от $0.45 и достигна 30-дневен връх на $0.55. Към момента на изготвяне на статията цената се консолидира точно под съпротивата от $0.55, формирайки модел на троен връх около това […]

август 1, 2022 18:25 2 мин. четене

Cardano (ADA) може да отскочи с 15%

За щастие, тази корекция е над зоната на значително търсене, която вероятно ще предизвика вълна от покупки, изтласквайки ADA по-високо. Цената на Cardano почти намаля наполовина от най-високата си стойност от $3.11. В момента ADA се търгува на $1.86 и бързо се приближава до 6-часовата зона на търсене от $1.68 до $1.79. Не Пропускай: Фондация Етериум […]

ноември 17, 2021 17:07 1 мин. четене

Cardano (ADA) се бори да обърне $2.30 в подкрепа

Изчистването на това ниво ще освободи напрежението и ще позволи на ADA да се изкачи по-високо. Цената на Cardano има възходяща тенденция след отскок от 12-часовата зона на търсене, която се намира между $1.72 и $1.87. Оттогава ADA се повиши с 25% и сега се опитва да обърне нивото на съпротива на $2.30 в подкрепа. […]

ноември 10, 2021 14:45 2 мин. четене