НАЧАЛО Cardano Анализ

Защо крипто китовете няма да сринат цената на биткойн?

МАР. 11, 2019 13:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Защо крипто китовете няма да сринат цената на биткойн?

В един много информативен уебинар, създаден от Chainalysis, компания за изследване на блокчейн, направи изненадващото твърдение, че крипто-китовете - индивиди с над $56 милиона долара в BTC - не представляват сериозен риск за цената на Биткойн.


В презентацията, озаглавена „Кои са днешните BTC и BCH китове?“. Chainalysis разделя типовете китове на няколко категории, включително „китове-престъпници“, „ранните китове“ и „китовете-трейдъри“.

Един елемент на интерес: Биткойн Кеш китове, средно, държат около 250% от криптото, което Биткойн китовете притежават. За да бъдете кит по дефиницията на компанията, трябва да държите поне 15 000 BTC. За да бъдете Bitcoin Cash кит, трябва да притежавате поне 30,000 BCH.

Хората, които са ранни осиновители, са намалели от 9% от всички Биткойн в обращение до около 5% днес. Водещият каза на зрителите, че инфлацията чрез крипто добив е само част от причината за това - някои китове са продали част от своите средства по време на бича тенденция. Компанията вижда това като добър знак за крипто икономиката. Те отбелязват, че „търговските китове“ имат най-положителен ефект от другите два вида - те осигуряват „стабилизиращ ефект“.

https://twitter.com/MoonOverlord/status/1103341947824021506

Kитовете-трейдъри започнаха да изместват другите видове китове по отношение на техните притежавани средства. В края на уебинара, някой попита дали китовете-трейдъри също могат да бъдат ранни осиновители. каза, че макар и някои от първите осиновители да са показвали признаци, че по-късно се опитват да натрупат повече Биткойн, по принцип не е било достатъчно значително, за да преминат към другата категория.

Всеки кит би могъл да се изплаши и цената на биткойн би била безопасна


Полу-непрозрачността на блокчейна на Биткойн означава, че поне някои от разглежданите адреси вероятно са малки групи от търговци, а не отделни лица. Добрата новина е, че реалната заплаха, която всички китове представляват за криптовалутната икономика, е сравнително ниска. Ако продадат всичките си притежавани средства, това би било ефективна продажба в размер на $3,9 милиарда по текущи цени. Това няма и 10% от текущата пазарна капитализация на Биткойн.

bitcoin price

Очевидно разпродажба в този диапазон би имала някакъв ефект. Ботовете, които търгуват мечи трендове ще реагират, но също и бикове. Нетният ефект върху цената на Биткойн е определено нисък, според изследването на Chainalysis, така или иначе.

Въпреки това, никога не сме виждали истинското въздействие на подобна продажба. Ако действителните поръчки за продажба от такъв мащаб бяха действително пуснати в действие, истинският резултат е трудно да се определи. Един от аспектите на такъв сценарий е, че новите токени ще влизат в борсите за първи път.

Знаем, че до 2,5 милиона BTC сменят ръцете си всеки ден на борсите, но достатъчно често това са едни и същи монети, които се търгуват отново и отново. Повечето китове-трейдъри продават Биткойн с очакване да го купят обратно по-евтино - те увеличават своите средства, допълнително очертавайки риска от други видове китове.

„Криминалните китове“ или престъпниците представляват най-малката заплаха за цената на Биткойн


Една група китове, които на практика представляват най-малък риск за цената на Биткойн, са престъпните китове, или хората, които са направили парите си от тъмните мрежи. Тези индивиди или компании не продават по същия начин както другите китове, така че съществуващият риск е много по-нисък.

Когато тези престъпници продават, те искат да избегнат откриването. Помислете за подаръчни карти и схеми за пране на алткойн. Те също са започнали да се движат към така наречените privacy токени през годините. Прозрачността на блокчейна не е предимство за тези видове китове, така че те не са склонни да я използват, освен ако не е необходимо.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още от Cardano Анализ

XRP анализ

XRP/USD средносрочен тренд: Мечи. Вчера цената на XRP бе във възходящо движение. На 28-ми ноември цифровият актив срещна съпротивление при нивото от $ 0.40. Междувременно цената е под 12-дневната EMA ...
НОЕ. 29, 2018 12:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

EOS анализ

Перспективите на EOS в средносрочен план продължава да се изяснява. Горната линия на Болинджър действаше като силна съпротива за по-нататъшно възходящо движение. Натискът на мечките поддържаше цената ...
ЮНИ. 19, 2018 22:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP анализ 12ти септември

XRP/USD средносрочен тренд: Мечи. Двойката XRP/USD бе в мечи тренд вчера. Търговците трябва да са нащрек за обстоятелства за купуване, за да инициират дълги позиции. Допълнителен спад под нивото от 0,...
СЕП. 12, 2018 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ethereum анализ 10ти октомври

Етериум средносрочен тренд: Вариращ. ETH продължава да се движи в обхват в средносрочна перспектива. Изтощението на биковете, означено с фитили, бе потвърдено от мечите релси на 231.82 долара, което н...
ОКТ. 10, 2018 16:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света