НАЧАЛО АНАЛИЗИ Cardano Анализ

Топ 5 най-добре представилите се криптовалути за началото на годината

януари 15, 2019 8:20 6 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 5 най-добре представилите се криптовалути за началото на годината

След силен старт на 2019 година, крипто пазарите станаха свидетели на рязко разпродаване, което доведе до спад на цените с около 10% на 10 януари. Това показва, че процесът на формиране на дъното ще бъде нестабилен.

Търговците трябва да се стремят да направят бързи печалби и да поставят консервативни стоп пръчки, за да защитят потенциалните си печалби. Важното събитие, което обърна пазара в полза на мечките, е 51-процентната атака на мрежата на Ethereum Classic.Резултат с изображение за crypto png

Крипто пазарите достигнаха обща пазарна капитализация от над $835 милиарда на 7-ми януари 2018. Оттам повечето от най-добрите криптовалути обърнаха посоката, предизвиквайки огромна ерозия на инвестициите. Дори и след една година не можем да потвърдим, че пазарите са стигнали дъното.

Въпреки това, през 2019 година цените могат да бъдат тласнати от всякакви положителни регулаторни промени, одобрение на борсово търгуваните фондове (ETF) или повишен институционален интерес. До тогава какво трябва да правят търговците? Нека видим класацията на топ 5 най-добре представилите се токени, за да преценим настоящия сантимент.

TRX / USD

Tron беше най-добре представящият се актив през изминалата седмица, тъй като започна възходяща тенденция и се задържа на зелено. Компанията закупи торент клиента BitTorrent през август 2018 година. Миналата седмица, торент тракера стартира собствена криптовалута на базата на Tron, наречена BTT.

Джъстин Сън, основателят на Tron, очаква този ход да увеличи обхвата на блокчейн драстично. Въпреки това, Саймън Морис, бивш главен стратегически директор на BitTorrent, е на мнение, блокчейна на Tron няма капацитет да управлява обема на транзакциите, който е необходим за токенизацията на BitTorrent.

Tron също така назначават бившия надзорен адвокат на SEC, Дейвид Лабхарт, за ръководител на съответствието (head of compliance). Ще продължи ли дооброто изпълнение на цифровата валута през следващите няколко дни? Предстои да разберем.

TRX/USD

Двойката TRX / USD се търгува предимно в диапазона от $ 0.0183 – $ 0.02815521 от средата на август миналата година. Въпреки че мечките развалиха този диапазон в средата на ноември, те не можаха да се поемат пълен контрол.Резултат с изображение за trx tron png

След като се търгува близо до $ 0.011 за около пет седмици, биковете организираха възстановяване, което изтласка цената над съпротивата на от $ 0.02815521. Въпреки това, пробивът беше мигновен, тъй като продавачите се нахвърлиха на по-високите нива, издърпвайки цената обратно в диапазона.

Очакваме нов възходящ тренд, ако цената премине (UTC времева рамка) над $ 0.02815521. Понастоящем двете подвижни средни стойности са равни и RSI също е близо до 50, което предполага, че действието, обвързано с интервала, може да продължи още няколко дни. Нашата гледна точка ще бъде обявена за невалидна, ако мечките избутат цената под $ 0.0183.

Краткосрочните търговци могат да купуват по-близо до дъното и да продават близо до върха на диапазона. Въпреки това, тъй като ценовото действие може да бъде нестабилно, търговците трябва да внимават.

NEO / USD

Новината за предполагаемото партньорство между руското правителство и разработчиците на NEO се оказа в полза на криптовалутата. Очакванията са, че за да избегнат санкциите на САЩ, руското правителство се опитва да диверсифицира криптовалутите си.

Ако слухът се окаже напълно фалшив, цената може да падне. И така, какво трябва да правят търговците?

NEO/USD

Двойката NEO / USD има тенденция да се консолидира, преди да избухне. Двата предишни опита доведоха до пробив на диапазона, последванa от продължителен спад.Резултат с изображение за neo png

В момента криптовалутата отново се задържа в диапазон с подкрепа от $ 5.4808 и съпротива в зоната $ 10– $ 12. Двете подвижни средни стойности гледат надолу и RSI също е близо до зоната на свръхпродажбата. Все още няма признаци за образуване на обрат.

Предишната консолидация продължи 13 седмици, а сегашната продължава от седем. Очакваме цената да остане в диапазона още няколко седмици, преди да избухне или да пропадне.

Препоръчително е инвеститорите да чакат за сигнализиране на тенденцията, преди да се стартират дълги позиции.

ADA/ USD

Пазарните участници очакват стартирането на Project Shelly, което ще помогне на Cardano да премине от централизирана платформа към децентрализирана. Ще подобри ли тази модернизация цифровата валута в близкото бъдеще? Какво трябва да правят търговците сега?ADA/USD

Двойката ADA / USD е в низходящ тренд. Тя продължава да прави по-ниски върхове и по-ниски дъна. Двете пълзящи средни стойности са наклонени надолу и RSI също е в отрицателна територия. Предишните два опита за изтегляне бяха плитки, което показва липса на купувачи.Резултат с изображение за cardano png

Пробив на последното дъно от $ 0.027237 ще възобнови низходящия тренд. В посока нагоре, движение над $ 0,1 ще покаже набиране на инерция. Най-добре е търговците да чакат признаци за бичи пазар преди да закупят.

BNB/ USD

Binance разкри планове за пускане на един нов токен всеки месец от тази година чрез ексклузивната платформа за издаване на токени – Binance Launchpad. Това ще даде ли толкова необходимия тласък на ICO пазара?

BNB/USD

През последните няколко месеца двойката BNB / USD търгуваше в низходящия канал. Биковете се борят да излязат от линията на съпротивата на канала. Ако мечките потънат в цената под $5.4666, вероятно е повторен тест от последното ниско ниво на $4.1723848. Ако тази опора се счупи, падането може да стигне до поддържащата линия на канала.Резултат с изображение за bnb binance png

Нашият неутрален-към-мечи поглед ще бъде анулиран, ако двойката излезе от канала. Целта на модела на такъв пробив е $15, с малка съпротива от $12. Следователно, инвеститорите могат да изчакат пробив и затваряне (UTC времева рамка) над канала, за да инициират дълги позиции.

Ако цената остане заседнала в канала, покупка може да се извърши близо до линията на подкрепа на канала и печалбите могат да се направят по-близо до линията на съпротива на канала. Тъй като това е контра-тренд търговия, размерът на позицията трябва да бъде около 40% от обичайното.

LTC / USD

Общото количество на Litecoin в обращение достигна 60 милиона на 12 януари. Това число представлява около 71,5 % от общо 84-те милиона, които могат да бъдат добити. Последният LTC се очаква да бъде добит някъде през 2142 година.

След 51-процентната атака на Ethereum Classic, Чарли Лий, създателят на Litecoin каза, че децентрализираната мрежа “трябва да бъде податлива на 51% атака”, защото в противен случай тя не отговаря на изискванията за децентрализация.

LTC/USD

Двойката LTC / USD е в дългосрочен низходящ тренд. Опитът на биковете да извършат възстановяване през последните няколко седмици достигнаха до голямата пречка от $40,784. Ако биковете не успеят да защитят подкрепата си от $ 29.349, те ще бъдат повторно тествани от $ 23.090.Резултат с изображение за litecoin png

Тенденцията на спад ще се възобнови, ако тази подкрепа се прекъсне. Двете подвижни средни стойности се накланят надолу и RSI е в негативната зона, което показва, че мечките в момента имат надмощие.

Въпреки това, ако биковете защитят $ 29.349, очаква се още един опит да излезем от съпротивлението от $ 40.784 и $ 47.246.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още от Cardano Анализ

Cardano показва сила – възможен ли е скок до $10?

Мрежата на Cardano показва оптимистични сигнали, които свидетелстват за потенциален скок в цената на родния токен на платформата, ADA. Според прогнозите на някои криптовалутни анализатори ADA токенът може да се покачи до $10 по време на този очакван възход. Анализаторът Али Мартинез наскоро подчерта стабилността на мрежата Cardano. Той посочи различни показатели, илюстриращи значителен растеж […]

05.03.2024 20:05 2 мин. четене

Цената на ADA на път да пробие ключово ниво на съпротива

Крипто аналитикът и трейдър Дан Гамбардело наскоро сподели оптимистична гледна точка за Cardano (ADA) чрез серия от туитове. В своя анализ Гамбардело прогнозира, че цената на ADA може да надмине ключово ниво на съпротива, вариращо от $0.32 до $0.35. #Cardano is sleeping, but this chart suggests that won’t be the case for much longer.$ADAhttps://t.co/XDxbWsS2yu — […]

04.07.2023 16:00 2 мин. четене

Цената на Cardano претърпя сериозен срив – какво да следим?

Cardano (ADA) е изправена пред предизвикателна пазарна среда, тъй като криптовалутата отслабна допълнително на фона на повторното тестване на зоната от $25,000 от страна на Биткойн. Като една от водещите криптовалути по отношение на пазарната капитализация, Cardano е силно повлияна от по-широките пазарни тенденции. Този неуспех повдигна въпроси относно бъдещата траектория на Cardano и дали […]

12.06.2023 19:30 3 мин. четене

Прогноза за Cardano: Съпротивата при $0.35 спира възстановяването

Продължаващото рали за възстановяване на Cardano се сблъска с препятствие, когато достигна зоната на съпротива от $0.35 на 14 март. Дневната графика показва, че купувачите не успяха да преодолеят нивото от $0.35. Отхвърлянето на цената с дълъг фитил сочи, че трейдърите продават по време на ценовите ралита. Ако натискът от продажби се запази, цената на […]

15.03.2023 16:30 2 мин. четене