НАЧАЛО АНАЛИЗИ Биткойн Анализ

Може да предстои още консолидация за Биткойн (BTC)

ноември 20, 2021 19:44 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Може да предстои още консолидация за Биткойн (BTC)

Биткойн също проби набор от предишни дъна около зоната от $59,500, която трябваше да осигури подкрепа. Новините, че голям блок биткойни скоро може да бъде пусната от Mt. Gox на кредиторите на борсата, може да тежи на пазара. Твърди се, че попечителите на Mt. Gox се готвят да пуснат 141,686 BTC на кредиторите, въпреки че не е определен срок, с текуща пазарна стойност от около $8.2 милиарда в сравнение с текущия 24-часов оборот на биткойн от $43 милиарда.

Биткойн трябва скоро да си възвърне зоната от $59,500 и да прекъсне поредицата от по-ниски върхове и ниски нива от тази седмица, за да може да се придвижи по-високо. 

Индикаторът CCI показва текущия пазар като силно свръхпродаден и това може да помогне да придвижи Биткойн по-високо. Вероятно предстои период на консолидация, който ще позволи на купувачите и продавачите да намерят равновесие преди следващия ход.

Не Пропускай: Ето защо Биткойн и Етериум могат да се покачат с над 1,500%

Много инвеститори, които се оплашиха от този спад, вероятно търгуват краткосрочно, някои от тях с ливъридж. Ако търгувате с 5x или 20x ливъридж, не е необходимо голямо движение, за да бъдете ликвидирани.

Крипто борсите правят по-голямата част от парите си от такси за търговия и ливъридж. Coinbase обикновено таксува 1% или повече за всяка транзакция. Борсите не правят много (в краткосрочен план), ако хората купуват и държат.

Хората търгуват твърде често и използват твърде много ливъридж. В резултат на това мнозинството ще взривят сметките си.

За дългосрочните притежатели, които седят в спот Биткойн или Етериум (без ливъридж/марж), това изтегляне не е голяма работа. Но за много търговци това скорошно оттегляне беше опустошително.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още от Биткойн Анализ

Цената на Биткойн може да падне преди халвинга през април

Rekt Capital, позната фигура в сферата на криптовалутите, представи прозрения за траекторията на цената на Биткойн, водеща до предстоящото халвинг събитие на BTC. #BTC There is one Pre Halving Retrace left But history suggests it may take place in late March or April$BTC #Crypto #Bitcoin — Rekt Capital (@rektcapital) February 11, 2024 Според неговия анализ […]

12.02.2024 19:30 2 мин. четене

Бумът на Биткойн е неизбежен, ако това ниво бъде преодоляно

Понастоящем Биткойн (BTC) се бори със значително ниво на съпротива малко под $45,000, въпреки неотдавнашния възходящ импулс, свързан със спекулациите относно одобрението на спот борсово търгуван фонд (ETF) в САЩ. Преобладаващите пазарни нагласи показват очакване за потенциално рали за Биткойн, целящо достигане на нов исторически връх. Според анализ на “Tradingshot“, експерт по крипто търговия, публикуван […]

01.01.2024 20:00 3 мин. четене

Биткойн е “готов за полет” според анализатор – ето кога

Анализаторът и търговец Кевин Свенсън изрази оптимистични възгледи за Биткойн (BTC), тъй като водещата криптовалута показва признаци на възстановяване след неотдавнашното си потапяне близо до границата от $40,000 по-рано тази седмица. Свенсън отбеляза потенциалното бичо потвърждение на Биткойн в рамките на възходящия модел на разширяващия се клин, видим на четиричасовата графика. Той изтъкна отскока около […]

17.12.2023 10:30 1 мин. четене

Биткойн се измъкна от срив, какво следва за цената?

Цената на Биткойн се възстанови от по-ранните загуби и надхвърли $38,000, въпреки че среща трудности при преодоляването на нивото на съпротива от $38,500. Стойността на Биткойн се понижи, но намери подкрепа около $36,720, избягвайки значителен спад, и започна да се покачва отново над $37,000. Тя забележимо премина границата от $37,500 и също така проби значителна […]

29.11.2023 13:00 2 мин. четене