НАЧАЛО АНАЛИЗИ Биткойн Анализ

Бумът на Биткойн е неизбежен, ако това ниво бъде преодоляно

януари 1, 2024 20:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бумът на Биткойн е неизбежен, ако това ниво бъде преодоляно

Понастоящем Биткойн (BTC) се бори със значително ниво на съпротива малко под $45,000, въпреки неотдавнашния възходящ импулс, свързан със спекулациите относно одобрението на спот борсово търгуван фонд (ETF) в САЩ.

Преобладаващите пазарни нагласи показват очакване за потенциално рали за Биткойн, целящо достигане на нов исторически връх.

Според анализ на “Tradingshot“, експерт по крипто търговия, публикуван в TradingView на 29 декември, има предположение, че Биткойн може да е на ръба на параболично рали, ако успее да пробие забележителната точка на съпротива при $48,500.

Tradingshot отбеляза значителен скок в растежа на Биткойн през последните два месеца, което го доближава до решаващата граница от $50,000. Експертът подчерта, че пробив над съпротивата от $48,500 може да сигнализира за началото на параболична фаза в бичия цикъл.

“Биткойн (BTC) отбеляза значителен ръст в средата на цикъла през последните 60 дни, като се приближи до ключовото ниво от $50,000. Технически пробив над съпротивата от $48,500 бележи началото на параболичната фаза на бичия цикъл“, както отбелязва експертът.

Използвайки инструмента Pitchfan за илюстриране на пазарните цикли, анализът визуално изобрази текущия етап на пазарното движение на Биткойн. Историческите модели подсказват, че пробивите покрай нивата на съпротива на пазара на Биткойн често съвпадат с халвинг събитието, което обикновено сигнализира за началото на рали към нов рекорден връх.

Тъй като до събитието остават приблизително четири месеца, експертът препоръча, че отдръпването до 50-дневната пълзяща средна може да послужи като възможност за покупка за инвеститорите, използващи стратегии за усредняване на инвестициите (DCA).

Що се отнася до текущото състояние на Биткойн, въпреки индикациите за краткосрочна консолидация, криптовалутата се намира в по-силна позиция, отколкото преди 18 месеца, главно поради спекулациите около одобрението на ETF. Не всички пазарни участници обаче предвиждат значително движение на цените, предизвикано от одобрението.

Според прозренията на “CrediBULL Crypto“, както очакването, така и действителното одобрение на ETF се очаква да генерират ентусиазъм за покупки, характеризиран като “купи слуха, купи новината“.

Пазарните нагласи клонят към потенциално дългосрочно поведение на държане на Биткойн, отразено в данните на CryptoQuant към 29 декември, показващи многоседмично дъно на борсовите резерви на Биткойн, което вероятно показва очаквания за бъдещи печалби.

През целия декември известните централизирани борси поддържаха средно около 2.04 милиона Биткойн токена. Неотдавнашният отлив на над 33,000 BTC в рамките на 24 часа обаче доведе до многоседмично дъно на борсовите резерви, които сега са малко над 2 милиона BTC.

Що се отнася до текущата цена на Биткойн, тя възлиза на $42,634 към момента на писане на статията, като показва дневен ръст от над 2%. На седмичната графика обаче активът отбеляза спад от около 2%.

Като цяло, докато нивото от $48,000 остава критична точка в ценовата траектория на Биткойн, пробивът на границата от $45,000 остава значително ниво на съпротива, което трябва да се наблюдава в краткосрочен план.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Още от Биткойн Анализ

Цената на Биткойн може да падне преди халвинга през април

Rekt Capital, позната фигура в сферата на криптовалутите, представи прозрения за траекторията на цената на Биткойн, водеща до предстоящото халвинг събитие на BTC. #BTC There is one Pre Halving Retrace left But history suggests it may take place in late March or April$BTC #Crypto #Bitcoin — Rekt Capital (@rektcapital) February 11, 2024 Според неговия анализ […]

12.02.2024 19:30 2 мин. четене

Биткойн е “готов за полет” според анализатор – ето кога

Анализаторът и търговец Кевин Свенсън изрази оптимистични възгледи за Биткойн (BTC), тъй като водещата криптовалута показва признаци на възстановяване след неотдавнашното си потапяне близо до границата от $40,000 по-рано тази седмица. Свенсън отбеляза потенциалното бичо потвърждение на Биткойн в рамките на възходящия модел на разширяващия се клин, видим на четиричасовата графика. Той изтъкна отскока около […]

17.12.2023 10:30 1 мин. четене

Биткойн се измъкна от срив, какво следва за цената?

Цената на Биткойн се възстанови от по-ранните загуби и надхвърли $38,000, въпреки че среща трудности при преодоляването на нивото на съпротива от $38,500. Стойността на Биткойн се понижи, но намери подкрепа около $36,720, избягвайки значителен спад, и започна да се покачва отново над $37,000. Тя забележимо премина границата от $37,500 и също така проби значителна […]

29.11.2023 13:00 2 мин. четене

Биткойн: Анализатор прогнозира следващия връх на валутата

Известен крипто стратег предположи, че Биткойн (BTC) показва технически модел, който може да доведе до рязък ръст в цената му. “Credible Crypto” сподели, че Биткойн показва оптимистичен модел на часовата графика, който потенциално може да го изтласка над границата от $33,000 в краткосрочен план: Някои наричат [този моден] “чаша и дръжка”, докато аз предпочитам да […]

23.10.2023 18:00 1 мин. четене