НАЧАЛО АНАЛИЗИ Биткойн Анализ

Биткойн не успя да се върне над $50,000 – какво да очакваме?

декември 11, 2021 19:11 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн не успя да се върне над $50,000 – какво да очакваме?

Нека разгледаме по-отблизо сегашната пазарна структура и какво може да предстои.

Волатилни цени и нерешителност – така можем да обобщим последните няколко дни на пазара на криптовалути.

Този петък, 10-ти декември, договори за Биткойн опции на стойност около $946 милиона ще изтекат в Deribit. Най-неблагоприятно за търговците ще е изтичане на $53,000. Путовете със страйк цена от $50,000 имат най-висок открит интерес с 1305 договора.

img1_btc


Реализираната волатилност все още е по-висока от предполагаемата (IV). Като цяло изглежда, че търговците на опции все още не са сигурни за предстоящото възстановяване.

img2_btc


Подобно на срива на пазара през май, пазарът миналата седмица претърпя огромен спад в отворения интерес към пазара на фючърси поради каскади от ликвидации на лонгове. Откритият интерес спадна от най-високото си ниво ($28.8 милиарда) до $17.2 милиарда.

img4_btc


Интересното е, че докато пазарът на фючърси абсорбира удара от масивен спад на отворения интерес, резервите на всички борси показаха значителни изходящи потоци. Това е напълно различно от последния голям пазарен срив през май, при който имаме значителни потоци към борсите.

img5_btc

Вчера цената се повиши в рамките на 4H времева рамка след рязък спад на 6-ти декември и в момента се бори с нивото от $50,000. Индикаторът RSI е под 50 и следва низходяща линия, откакто цената беше 69K (нов ATH).

Преход от тази низходяща тенденция обратно към бича инерция в RSI зависи от повторното пробиване над $50,000. Индикаторът BMAX DT, който картографира възможностите за промяна на импулса, все още намалява и не показва положителен сигнал.

Ще трябва да изчакаме необходимите потвърждения, за да гарантираме, че тенденцията е обърната. Повечето от техническите анализатори смятат, че връщането до $53,000 и стабилизирането над това ниво би било добър сигнал.

img6_btc


Поръчките на основните нива на подкрепа предизвикаха увеличаване на цената вчера. Въпреки това, значителен натиск от страна на краткосрочните търговци, търсещи да излязат от пазара, тласна цената надолу.

Поради дивергенциите, които се формират в MACD и страхотния осцилатор (AO – awesome oscillator), важно е да останете други бдителни за по-ниски цени в близките дни. В момента критично ниво на подкрепа е $42k-$40k.

img7_btc

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още от Биткойн Анализ

Цената на Биткойн може да падне преди халвинга през април

Rekt Capital, позната фигура в сферата на криптовалутите, представи прозрения за траекторията на цената на Биткойн, водеща до предстоящото халвинг събитие на BTC. #BTC There is one Pre Halving Retrace left But history suggests it may take place in late March or April$BTC #Crypto #Bitcoin — Rekt Capital (@rektcapital) February 11, 2024 Според неговия анализ […]

12.02.2024 19:30 2 мин. четене

Бумът на Биткойн е неизбежен, ако това ниво бъде преодоляно

Понастоящем Биткойн (BTC) се бори със значително ниво на съпротива малко под $45,000, въпреки неотдавнашния възходящ импулс, свързан със спекулациите относно одобрението на спот борсово търгуван фонд (ETF) в САЩ. Преобладаващите пазарни нагласи показват очакване за потенциално рали за Биткойн, целящо достигане на нов исторически връх. Според анализ на “Tradingshot“, експерт по крипто търговия, публикуван […]

01.01.2024 20:00 3 мин. четене

Биткойн е “готов за полет” според анализатор – ето кога

Анализаторът и търговец Кевин Свенсън изрази оптимистични възгледи за Биткойн (BTC), тъй като водещата криптовалута показва признаци на възстановяване след неотдавнашното си потапяне близо до границата от $40,000 по-рано тази седмица. Свенсън отбеляза потенциалното бичо потвърждение на Биткойн в рамките на възходящия модел на разширяващия се клин, видим на четиричасовата графика. Той изтъкна отскока около […]

17.12.2023 10:30 1 мин. четене

Биткойн се измъкна от срив, какво следва за цената?

Цената на Биткойн се възстанови от по-ранните загуби и надхвърли $38,000, въпреки че среща трудности при преодоляването на нивото на съпротива от $38,500. Стойността на Биткойн се понижи, но намери подкрепа около $36,720, избягвайки значителен спад, и започна да се покачва отново над $37,000. Тя забележимо премина границата от $37,500 и също така проби значителна […]

29.11.2023 13:00 2 мин. четене