НАЧАЛО АНАЛИЗИ Биткойн Анализ

Биткойн (BTC) демонстрира слабост – кога можем да очакваме възстановяване?

юли 1, 2022 20:34 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) демонстрира слабост – кога можем да очакваме възстановяване?

След това рекордно слабо представяне изглежда най-голямата криптовалута ще задържи низходящата си траектория. 


В последните няколко седмици Биткойн се консолидира под 200-седмичната средна, която се движи около $22,500. Това ниво ще е решаващо – при решителен пробив над него може да видим завръщане на бичи настроения на пазара. 


Предлагането на Биткойн на борсите подкрепя такъв сценарии – в последните две седмици видяхме спад от 1.94 милиона BTC до 1.8 милиона. Този спад сигнализира, че някои пазарни участници местят активите си от централизирани платформи, като по този начин донякъде намалят натиска, оказан от продавачите. 


В допълнение към това историческите данни от индикаторът за нетни печалби/загуби (НПЗ) предполага, че цената наближава дъно. Индикаторът измерва разликата между притежателите с относителна нереализирана печалба и относителна нереализирана загуба. Резултатът се използва за представяне на пазарните нагласи и промяната в числената стойност на NUPL може да се използва за разбиране на инвеститорския сантимент, което от своя страна може да помогне за определяне на пазарните върхове и дъна.


NUPL подсказва, че пазарът наближава връх, когато настроенията на инвеститорите навлизат във фазата “алчност“, което често е най-доброто време за реализиране на печалби. В резултат на този ход корекциите на цените често се ускоряват, което допълнително измества пазарните нагласи от “алчност” към “отрицание“, от “отрицание” към “тревожност“, от “тревожност” към “страх” и от “страх” към “капитулация“.


Когато цената на Биткойн се срина от историческия си връх от $69,000 до $30,000, NUPL премина от алчност към страх. След задълбочаване на спада под $30,000 през юни 2022 г., пазарните настроения се преминаха от страх към капитулация.Този индикатор е точен през последното десетилетие и показва, че инвеститорите в BTC капитулират, което често бележи дъната за всеки цикъл. Интересно наблюдение обаче е, че с всеки цикъл периодът и размерът на капитулацията намаляват. Следователно отчетът на NUPL не може да каже с абсолютна сигурност, че наближаваме пазарно дъно.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: JPMorgan споделят оптимистичен възглед за крипто пазара

Но поне може да се предположи, че процесът на формиране на дъното е започнал.Важно е да се има предвид, че дори и цената да не е далеч от дъното, възстановяването на възходяща инерция ще отнеме известно време. Докато това тримесечие беше слабо, Q3 исторически е още по-слаб период, така че може да не е разумно да очакваме възход в следващите няколко месеца.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още от Биткойн Анализ

Цената на Биткойн може да падне преди халвинга през април

Rekt Capital, позната фигура в сферата на криптовалутите, представи прозрения за траекторията на цената на Биткойн, водеща до предстоящото халвинг събитие на BTC. #BTC There is one Pre Halving Retrace left But history suggests it may take place in late March or April$BTC #Crypto #Bitcoin — Rekt Capital (@rektcapital) February 11, 2024 Според неговия анализ […]

12.02.2024 19:30 2 мин. четене

Бумът на Биткойн е неизбежен, ако това ниво бъде преодоляно

Понастоящем Биткойн (BTC) се бори със значително ниво на съпротива малко под $45,000, въпреки неотдавнашния възходящ импулс, свързан със спекулациите относно одобрението на спот борсово търгуван фонд (ETF) в САЩ. Преобладаващите пазарни нагласи показват очакване за потенциално рали за Биткойн, целящо достигане на нов исторически връх. Според анализ на “Tradingshot“, експерт по крипто търговия, публикуван […]

01.01.2024 20:00 3 мин. четене

Биткойн е “готов за полет” според анализатор – ето кога

Анализаторът и търговец Кевин Свенсън изрази оптимистични възгледи за Биткойн (BTC), тъй като водещата криптовалута показва признаци на възстановяване след неотдавнашното си потапяне близо до границата от $40,000 по-рано тази седмица. Свенсън отбеляза потенциалното бичо потвърждение на Биткойн в рамките на възходящия модел на разширяващия се клин, видим на четиричасовата графика. Той изтъкна отскока около […]

17.12.2023 10:30 1 мин. четене

Биткойн се измъкна от срив, какво следва за цената?

Цената на Биткойн се възстанови от по-ранните загуби и надхвърли $38,000, въпреки че среща трудности при преодоляването на нивото на съпротива от $38,500. Стойността на Биткойн се понижи, но намери подкрепа около $36,720, избягвайки значителен спад, и започна да се покачва отново над $37,000. Тя забележимо премина границата от $37,500 и също така проби значителна […]

29.11.2023 13:00 2 мин. четене