НАЧАЛО АНАЛИЗИ Биткойн Анализ

Биткойн може да тества $47,000

март 17, 2021 10:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да тества $47,000

Флагманската криптовалута се срина с 0,12% до 55,588.07 долара към 13:30 вчера. По-рано по време на азиатско-тихоокеанската сесия тя се търгуваше за едва $53,221, след като мистериозен трансфер от 1 милиард долара към портфейла на борсата Gemini породи паника на пазара заради потенциално масивна разпродажба.

 

Биткойн също се понижи отчасти заради настроението за взимане на печалба, след като цената му отчете нов рекорд над 61,000 долара по време на сесията през уикенда. Спадът на криптовалутата, съчетан с огромния приток към Gemini, напомняше за подобно ценово действие, след като цената му премина 58,000 долара в края на февруари.

 

Тогава обменният курс на BTC / USD спадна с цели 26.30%, достигайки 43,016 долара, преди да се върне до 60,000 долара. Освен това двойката получи подкрепа от 50-дневната си обикновена плъзгаща се средна (синята вълна в графиката по-долу), която запази цялостното си възходящо пристрастие въпреки масивния спад.

 

Настоящото ценово действие изглежда подобно. Биткойн намери краткосрочна подкрепа при своята 20-дневна експоненциална пълзяща средна (20-DMA) във вторник, което предполага, че пробив под зелената вълна може да качи цената му близо до 50-DMA.

 Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT

50-DMA вълната е близо 47,000 долара. Като цяло, той служи като силен буфер за подкрепа по време на възходящия тренд на Биткойн от март 2020 г. Следователно, той има тенденция да действа като психологическа зона за възстановяване, ако цената спадне под $50,000 през следващите сесии.

 

Перспективата за срив при Биткойн е по-ниска, но зависи от срещата на Федералния резерв до сряда. За първи път служителите на централната банка се срещат на по-силен икономически фон: случаите на коронавирус намаляват, разпространението на ваксинацията се ускорява и планът за стимулиране на американския президент Джо Байдън от 1,9 трилиона долара наближава.

 

Доходността по референтната 10-годишна съкровищна облигация в САЩ се повиши до най-високото си ниво от повече от година, което поражда опасения относно преждевременното затягане на финансовата политика от страна на ФЕД. Централната банка поддържа референтните си лихвени проценти близо до нула и продължава своята месечна програма за закупуване на активи за 120 млрд. долара от март 2020 г.

 

Анализаторите не очакват промяна в политиката, но остават убедени, че ФЕД ще обсъди плановете си за намаляване на облекченията на фона на подобряване на икономическите перспективи. Следователно всеки признак на затягане от страна на служителите на централната банка може да окаже натиск върху Биткойн.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още от Биткойн Анализ

Цената на Биткойн може да падне преди халвинга през април

Rekt Capital, позната фигура в сферата на криптовалутите, представи прозрения за траекторията на цената на Биткойн, водеща до предстоящото халвинг събитие на BTC. #BTC There is one Pre Halving Retrace left But history suggests it may take place in late March or April$BTC #Crypto #Bitcoin — Rekt Capital (@rektcapital) February 11, 2024 Според неговия анализ […]

12.02.2024 19:30 2 мин. четене

Бумът на Биткойн е неизбежен, ако това ниво бъде преодоляно

Понастоящем Биткойн (BTC) се бори със значително ниво на съпротива малко под $45,000, въпреки неотдавнашния възходящ импулс, свързан със спекулациите относно одобрението на спот борсово търгуван фонд (ETF) в САЩ. Преобладаващите пазарни нагласи показват очакване за потенциално рали за Биткойн, целящо достигане на нов исторически връх. Според анализ на “Tradingshot“, експерт по крипто търговия, публикуван […]

01.01.2024 20:00 3 мин. четене

Биткойн е “готов за полет” според анализатор – ето кога

Анализаторът и търговец Кевин Свенсън изрази оптимистични възгледи за Биткойн (BTC), тъй като водещата криптовалута показва признаци на възстановяване след неотдавнашното си потапяне близо до границата от $40,000 по-рано тази седмица. Свенсън отбеляза потенциалното бичо потвърждение на Биткойн в рамките на възходящия модел на разширяващия се клин, видим на четиричасовата графика. Той изтъкна отскока около […]

17.12.2023 10:30 1 мин. четене

Биткойн се измъкна от срив, какво следва за цената?

Цената на Биткойн се възстанови от по-ранните загуби и надхвърли $38,000, въпреки че среща трудности при преодоляването на нивото на съпротива от $38,500. Стойността на Биткойн се понижи, но намери подкрепа около $36,720, избягвайки значителен спад, и започна да се покачва отново над $37,000. Тя забележимо премина границата от $37,500 и също така проби значителна […]

29.11.2023 13:00 2 мин. четене