НАЧАЛО АНАЛИЗИ Биткойн Анализ

Биткойн: Анализатор сигнализира за потенциален спад на цената през август

август 7, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Анализатор сигнализира за потенциален спад на цената през август

Познат крипто анализатор, известен с точните си дългосрочни прогнози, отправи предупреждение за възможен спад на Биткойн (BTC) през настоящия месец, позовавайки се на последните пазарни сигнали.

Вземайки предвид историческите тенденции, анализаторът, познат като “Rekt Capital” посочи, че август исторически е бил предизвикателен период за Биткойн, особено преди халвинг събитията.

В центъра на вниманието е индексът на относителната сила на Биткойн (RSI), който изглежда формира меча дивергенция на седмичната графика. Тази дивергенция може да означава загуба на инерция за криптовалутата.

Според Rekt Capital, ако се развие мечи сценарий и съпротивата се запази около границата от $29,250, цената на Биткойн може да претърпи значителен спад, като потенциалните цели са около $24,000 въз основа на историческите данни.

Правейки паралели с минали спадове, случили се през август, по-конкретно в преходен период като 2015 г. и 2019 г., Rekt Capital използва тези исторически референции като потенциални индикатори за низходящи сценарии в настоящата преходен период 2023 г.

Анализаторът смята, че е от съществено значение да се отбележи, че макар идентифицираната меча дивергенция да предполага възможност за по-ниски цени, тя не гарантира спад на цените.

Ситуацията може да се промени, ако Биткойн възстанови ключови нива на подкрепа или пробие низходящата тенденция на RSI.

Към настоящия момент Биткойн се търгува на цена около $29,050, като ключовото ниво от $29,250 действа като съпротива. Ако това ниво на съпротива се задържи, то би могло да увеличи вероятността прогнозираната меча дивергенция да стане реалност.

От друга страна, ако Биткойн успее да си възвърне това ниво като подкрепа или преживее пробив в низходящия тренд на RSI, това би могло да обезсили мечия сигнал.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Още от Биткойн Анализ

Биткойн се насочва към $90,000 според този технически модел

Неотдавнашните ценови движения на Биткойн привлякоха вниманието на трейдърите, като техническият анализ подсказва за потенциално бичо рали. Към момента на писане на статията цената на Биткойн е $67,200, като дневният обем на търговията е $38.7 милиарда. Въпреки скорошния спад от 1.3%, анализаторът Sjuul от AltCryptoGems посочи възможен бичи модел “Cup & Handle” (чаша и дръжки), […]

24.05.2024 18:00 2 мин. четене

Цената на Биткойн може да падне преди халвинга през април

Rekt Capital, позната фигура в сферата на криптовалутите, представи прозрения за траекторията на цената на Биткойн, водеща до предстоящото халвинг събитие на BTC. #BTC There is one Pre Halving Retrace left But history suggests it may take place in late March or April$BTC #Crypto #Bitcoin — Rekt Capital (@rektcapital) February 11, 2024 Според неговия анализ […]

12.02.2024 19:30 2 мин. четене

Бумът на Биткойн е неизбежен, ако това ниво бъде преодоляно

Понастоящем Биткойн (BTC) се бори със значително ниво на съпротива малко под $45,000, въпреки неотдавнашния възходящ импулс, свързан със спекулациите относно одобрението на спот борсово търгуван фонд (ETF) в САЩ. Преобладаващите пазарни нагласи показват очакване за потенциално рали за Биткойн, целящо достигане на нов исторически връх. Според анализ на “Tradingshot“, експерт по крипто търговия, публикуван […]

01.01.2024 20:00 3 мин. четене

Биткойн е “готов за полет” според анализатор – ето кога

Анализаторът и търговец Кевин Свенсън изрази оптимистични възгледи за Биткойн (BTC), тъй като водещата криптовалута показва признаци на възстановяване след неотдавнашното си потапяне близо до границата от $40,000 по-рано тази седмица. Свенсън отбеляза потенциалното бичо потвърждение на Биткойн в рамките на възходящия модел на разширяващия се клин, видим на четиричасовата графика. Той изтъкна отскока около […]

17.12.2023 10:30 1 мин. четене