НАЧАЛО АНАЛИЗИ Биткойн Анализ

Биткойн анализ – BTC стига $ 6,800, накъде сега?

май 11, 2019 12:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн анализ – BTC стига $ 6,800, накъде сега?

Биткойн (BTC) преди няколко часа се движеше над $ 6,700 и дори флиртуваше с $ 6,800 на някои крипто обмени.

Въпреки че много хора са изключително доволни от този ход, някои от тях се питат: Не се ли движиме твърде бързо?

Нека разгледаме някои анализи.

През последните пет седмици, Биткойн беше в силно възходящ тренд. Откакто активът се размина с ключовото ниво на съпротива от $ 4,200 и неговата 200-дневна пълзяща средна, някои, подобно на Том Лий на Fundstrat, обявиха, че BTC е в “бичи пазар”.

Но малцина, много малко, очакваха цифровият клас активи да се движи толкова бързо, колкото през последните седмици. Само през последния месец BTC е нараснал с над 50% – печалби, напомнящи за ралито от 2017 година. Интересното е, че може да има още възходящи движения на хоризонта.

В неотдавнашна Twitter публикация, анализът на “CryptoGainz” обясни, че има редица признаци, които подсказват, че BTC няма да спре тук. На първо място, остава открит интерес от $ 690 млн. в позиции на BTC на BitMEX, с -0.09% за шортовете. Това, както обясни миналата седмица Алистър Милн, би могло да означава, че на хоризонта се крие шорт скуиз.

Както отбелязва изследователят на индустрията Уили Ву, ако видим шорт скуиз, BTC ще види “спихване”, докато цените експлодират в рамките на кратък период от време, преди корекция. Това се дължи на факта, че подобни изтласквания изискват от продавачите на къси позиции да “изкупуват обратно на пазарна цена”, създавайки мигновен натиск за покупка.

Нещо повече, “асковете” са малко, което означава, че минималният натиск върху покупката ще повиши цената още по-високо. И най-важното е, че Биткойн продължава да прекъсва ключовите нива на съпротива, а именно $ 6,000, $ 6,400 и потенциално $ 6700- $ 6800 в последно време, в знак, че биковете имат са с двете ръце на волана… за сега.

Както PlanB, популярен количествен анализатор, наскоро посочи, BTC понастоящем се търгува доста над стойността, която неговият модел възлага на актива. Всъщност, според неговия модел, справедливата стойност на Биткойн е около $ 6,250, но BTC в момента е на 7% по-високо.

Техническите и историческите ценови действия, а не само статистиката, потвърждават, че BTC в момента е надценен в краткосрочен план. Както Лука “VentureCoinist” Мартин просто подчерта, BTC може да “избледнее” в следващите часове, като $ 6,700 е мястото, където точно криптовалутата стигна в средата на октомври, когато внезапно се увеличи, търсейки да прекъсне мечия тренд.

Средносрочен модел на корекция на Фибоначи, който анализаторът Filb Filb изглежда, показва, че Биткойн е достигнал върха на своя диапазон с последния ход и по този начин може да се установи около $ 6,500 през следващите дни.

Можете да закупите или продадете Биткойн 24/7 от xChange.bg:

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още от Биткойн Анализ

Цената на Биткойн може да падне преди халвинга през април

Rekt Capital, позната фигура в сферата на криптовалутите, представи прозрения за траекторията на цената на Биткойн, водеща до предстоящото халвинг събитие на BTC. #BTC There is one Pre Halving Retrace left But history suggests it may take place in late March or April$BTC #Crypto #Bitcoin — Rekt Capital (@rektcapital) February 11, 2024 Според неговия анализ […]

12.02.2024 19:30 2 мин. четене

Бумът на Биткойн е неизбежен, ако това ниво бъде преодоляно

Понастоящем Биткойн (BTC) се бори със значително ниво на съпротива малко под $45,000, въпреки неотдавнашния възходящ импулс, свързан със спекулациите относно одобрението на спот борсово търгуван фонд (ETF) в САЩ. Преобладаващите пазарни нагласи показват очакване за потенциално рали за Биткойн, целящо достигане на нов исторически връх. Според анализ на “Tradingshot“, експерт по крипто търговия, публикуван […]

01.01.2024 20:00 3 мин. четене

Биткойн е “готов за полет” според анализатор – ето кога

Анализаторът и търговец Кевин Свенсън изрази оптимистични възгледи за Биткойн (BTC), тъй като водещата криптовалута показва признаци на възстановяване след неотдавнашното си потапяне близо до границата от $40,000 по-рано тази седмица. Свенсън отбеляза потенциалното бичо потвърждение на Биткойн в рамките на възходящия модел на разширяващия се клин, видим на четиричасовата графика. Той изтъкна отскока около […]

17.12.2023 10:30 1 мин. четене

Биткойн се измъкна от срив, какво следва за цената?

Цената на Биткойн се възстанови от по-ранните загуби и надхвърли $38,000, въпреки че среща трудности при преодоляването на нивото на съпротива от $38,500. Стойността на Биткойн се понижи, но намери подкрепа около $36,720, избягвайки значителен спад, и започна да се покачва отново над $37,000. Тя забележимо премина границата от $37,500 и също така проби значителна […]

29.11.2023 13:00 2 мин. четене