НАЧАЛО АНАЛИЗИ Биткойн Анализ

Биткойн анализ – дали биковете ще удържат?

май 13, 2019 18:19 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн анализ – дали биковете ще удържат?

Биткойн затвори седмицата на 6,975 долара, което представлява печалба от 22 процента за периода.

След като пазарът повтори параболичните движения от края на 2017 г., нека погледнем по-отблизо ценовото действие на Биткойн, за да видим дали това е началото или края на ралито.

Ако погледнем седмичната графика, можем да видим, че цената на Биткойн показва изключително силна инерция и е влязъл в параболичен ход.

Сега MACD сега е направил бичи кръст за първи път от май 2018 г. и хистограмата продължава да отчита по-високи върхове. Биковете очевидно са в контрол.

Понеделник постави силен старт, като BTC се повиши с 4.7% към момента на писане, след като намери подкрепа на ритрейсмънт нивото на 23.6%, или около $ 7,000.

Предвид параболичния модел, изглежда, че BTC / USD ще гледа към следващото фиб ниво на 38.2% ($ 9,450), ако инерцията и параболата могат да бъдат запазени.

Едночасовата графика показва, че Биткойн е излязъл от консолидация със силен обем и бичи MACD, следвайки корекцията от $ 7,500, обратно до $ 6,800. Техническата цел на подобен ход е към $ 7,500, които изглежда имат силна възможност да бъдат тествани.

4-часовата графика на BTC / USD показва, че ако BTC може да консолидира в бичи флаг и да премине над върховете от $ 7,500, седмичното фиб ниво на $ 9,000 ще бъде следващата цел.

Въпреки че силният обем на продажбите при предишните върхове предполага, че може да има някаква консолидация, преди да видим възходящо движение до целевите стойности.

Въпреки възходящите перспективи, фючърсите на CME отвориха с 14% от затварянето на $ 6,290. Обикновено търговците очакват тези пропуски да бъдат запълнени. Поради това в някакъв момент има вероятност да има някакъв риск от понижение и евентуален тест на нивото. Въпреки че, както е посочено, не изглежда да е на хоризонта за момента.

Цената на Биткойн, следователно, изглежда да се възползва от високата инерция през втората седмица на май, като BTC hodl-ърите отново се придържат към най-добре представящия се актив на годината.

Можете да закупите или продадете Биткойн 24/7 от xChange.bg:

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още от Биткойн Анализ

Цената на Биткойн може да падне преди халвинга през април

Rekt Capital, позната фигура в сферата на криптовалутите, представи прозрения за траекторията на цената на Биткойн, водеща до предстоящото халвинг събитие на BTC. #BTC There is one Pre Halving Retrace left But history suggests it may take place in late March or April$BTC #Crypto #Bitcoin — Rekt Capital (@rektcapital) February 11, 2024 Според неговия анализ […]

12.02.2024 19:30 2 мин. четене

Бумът на Биткойн е неизбежен, ако това ниво бъде преодоляно

Понастоящем Биткойн (BTC) се бори със значително ниво на съпротива малко под $45,000, въпреки неотдавнашния възходящ импулс, свързан със спекулациите относно одобрението на спот борсово търгуван фонд (ETF) в САЩ. Преобладаващите пазарни нагласи показват очакване за потенциално рали за Биткойн, целящо достигане на нов исторически връх. Според анализ на “Tradingshot“, експерт по крипто търговия, публикуван […]

01.01.2024 20:00 3 мин. четене

Биткойн е “готов за полет” според анализатор – ето кога

Анализаторът и търговец Кевин Свенсън изрази оптимистични възгледи за Биткойн (BTC), тъй като водещата криптовалута показва признаци на възстановяване след неотдавнашното си потапяне близо до границата от $40,000 по-рано тази седмица. Свенсън отбеляза потенциалното бичо потвърждение на Биткойн в рамките на възходящия модел на разширяващия се клин, видим на четиричасовата графика. Той изтъкна отскока около […]

17.12.2023 10:30 1 мин. четене

Биткойн се измъкна от срив, какво следва за цената?

Цената на Биткойн се възстанови от по-ранните загуби и надхвърли $38,000, въпреки че среща трудности при преодоляването на нивото на съпротива от $38,500. Стойността на Биткойн се понижи, но намери подкрепа около $36,720, избягвайки значителен спад, и започна да се покачва отново над $37,000. Тя забележимо премина границата от $37,500 и също така проби значителна […]

29.11.2023 13:00 2 мин. четене