НАЧАЛО АНАЛИЗИ Биткойн Анализ

Биткойн анализ – 12/16/2020

декември 16, 2020 15:27 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн анализ – 12/16/2020

Флагманската криптовалута се повиши с над 2,18% до $19,860, най-високото ниво от две седмици, след пробив над предишната зона на съпротива между $19,500 и $19,600. Движението нагоре придружава скок в обема на търговията, което предполага опит за пробив.

 

Междувременно изкачването на Биткойн съвпадна с по-нататъшно падане при щатския долар. Валута падна с 0,30% до 90,423 спрямо кошница с чуждестранни валути в европейската сутрешна сесия, главно в резултат на съобщения, че американските законодатели са се доближили до постигане на сделка за пакет за облекчаване в отговор на коронавируса.

 

Той също падна след възобновяването на силата на лирата след намеци за сделка за Брекзит.

 

Биткойн обикновено се търгува с обратна корелация с щатския долар поради анти фиатното си възприятие. Търговците и инвеститорите гледат на криптовалутата като на своя хедж срещу отслабването на долара, философия, която наподобява тази на златото. В сряда BTC / USD успя да постигне прилични печалби в рамките на деня.

 

Двойката остана добре подкрепена и от актуализацията на политическия съвет на Федералния резерв, планиран за сряда, 14:30 EST. Финансовите мениджъри чакат да видят дали засега централната банка на САЩ ще продължи настоящите си практики на обратно изкупуване на активи със сериозни темпове.

 

Пазарът на Биткойн нараства неимоверно по-бързо на фона на политиките на Фед, които включват почти нулеви лихвени проценти и неограничени програми за изкупуване на облигации. Докато подпомага американската икономика, това също така прави краткосрочните държавни облигации по-малко привлекателни, като много от тях сега имат отрицателни лихви.

 

По-рано анализаторът с псевдоним ‘CryptoHamster’ отбеляза, че цената на Биткойн е във възходящ триъгълник – структура на продължение, която се формира, когато активът прави по-високи минимуми при хоризонтално ниво на съпротива. Анализаторът отбеляза, че пробивът над съпротивата на триъгълника ще изстреля цената до $23,000.

 


Но други анализатори напомниха за неотдавнашното отхвърляне, което дойде веднага след достигане на рекордни стойности. За тях пробивът над $20,000 все още е предизвикателство.

 

Сигнал за продажба току-що даден над $19,700”, каза един търговец, след като Биткойн коригира от дневния си връх за сряда.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още от Биткойн Анализ

Цената на Биткойн може да падне преди халвинга през април

Rekt Capital, позната фигура в сферата на криптовалутите, представи прозрения за траекторията на цената на Биткойн, водеща до предстоящото халвинг събитие на BTC. #BTC There is one Pre Halving Retrace left But history suggests it may take place in late March or April$BTC #Crypto #Bitcoin — Rekt Capital (@rektcapital) February 11, 2024 Според неговия анализ […]

12.02.2024 19:30 2 мин. четене

Бумът на Биткойн е неизбежен, ако това ниво бъде преодоляно

Понастоящем Биткойн (BTC) се бори със значително ниво на съпротива малко под $45,000, въпреки неотдавнашния възходящ импулс, свързан със спекулациите относно одобрението на спот борсово търгуван фонд (ETF) в САЩ. Преобладаващите пазарни нагласи показват очакване за потенциално рали за Биткойн, целящо достигане на нов исторически връх. Според анализ на “Tradingshot“, експерт по крипто търговия, публикуван […]

01.01.2024 20:00 3 мин. четене

Биткойн е “готов за полет” според анализатор – ето кога

Анализаторът и търговец Кевин Свенсън изрази оптимистични възгледи за Биткойн (BTC), тъй като водещата криптовалута показва признаци на възстановяване след неотдавнашното си потапяне близо до границата от $40,000 по-рано тази седмица. Свенсън отбеляза потенциалното бичо потвърждение на Биткойн в рамките на възходящия модел на разширяващия се клин, видим на четиричасовата графика. Той изтъкна отскока около […]

17.12.2023 10:30 1 мин. четене

Биткойн се измъкна от срив, какво следва за цената?

Цената на Биткойн се възстанови от по-ранните загуби и надхвърли $38,000, въпреки че среща трудности при преодоляването на нивото на съпротива от $38,500. Стойността на Биткойн се понижи, но намери подкрепа около $36,720, избягвайки значителен спад, и започна да се покачва отново над $37,000. Тя забележимо премина границата от $37,500 и също така проби значителна […]

29.11.2023 13:00 2 мин. четене