НАЧАЛО АНАЛИЗИ Биткойн Анализ

Биткойн анализ – ами сега накъде?

февруари 28, 2019 11:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн анализ – ами сега накъде?

Образуването на дъно след дълъг мечи пазар не е линеен процес.

След интелигентното съвземане от ниските стойности, когато изглеждаше, че мечките са се предали, настъпи спадът на 24-ти февруари, който заличи около 15 милиарда долара от общата пазарна капитализация в рамките на няколко минути.

Такава вълна от продажби невинаги се основава на фундаментални новини или събития. Технически фактори като подсигуряване на печалба в близост до твърда съпротива и иницииране на къси позиции от агресивни мечки могат да доведат до такъв рязък спад. Въпреки че очакваме нестабилност в процеса на формиране на дъно, продължаваме да се фокусираме върху положителните фундаментални събития.

Колкото по-дълго пазарите пренебрегват основните принципи, толкова по-силен ще е пробивът.

След Венецуела сега Русия планира да пусне криптовалута, подкрепена с петрол. ОПЕК и Русия проучват възможности за уреждане на енергийните си сделки в криптовалути, вместо в петродолари. Ако това се случи, това ще даде голям тласък на криптопазарите. Когато един държавен глава одобрява блокчейн технологията и я препоръчва на лидерите на други нации, това показва, че времето на тази технология е дошло.

Възстановяването на Биткойн, което започна от 3,355 долара, не успя да преодолее критичното съпротивление от 4,255 долара. Мечките се задействаха на 25-ти февруари и отблъснаха цената обратно до 20-дневната експоненциална пълзяща средна (ЕМА). Линията на низходящия тренд, която преди това действаше като твърда съпротива, сега трябва да функционира като силна подкрепа.

Ако цената отскочи от сегашните нива, биковете отново ще се опитат да пробият на 4,255 долара. Ако успеят, това ще покаже образуването на двойно дъно, чиято цел е 5,273.91 долара. Търговците могат да защитят дългите си позиции със стоп-загуба малко под 3,236.09 долара.

Противно на нашето предположение, ако мечките потопят двойката BTC/USD под линията на низходящия тренд, цената може отново да бъде коригирана до 3,355 долара. Ако подкрепата не успее да се задържи, следващото ниво на подкрепа в низходяща посока е 3,236.09 долара, под която спадът ще се възобнови.

Движещите се средни стойности са плоски и индексът на относителната сила (RSI) е близо до центъра, което сочи към консолидация в близко бъдеще. Ценовото действие през следващите няколко дни ще ни даде по-добра представа за това дали по-ниските нива са част от предлагането или това е просто отърване от „по-слабите ръце“.

Можете да закупите или продадете Биткойн 24/7 от xChange.bg:

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още от Биткойн Анализ

Цената на Биткойн може да падне преди халвинга през април

Rekt Capital, позната фигура в сферата на криптовалутите, представи прозрения за траекторията на цената на Биткойн, водеща до предстоящото халвинг събитие на BTC. #BTC There is one Pre Halving Retrace left But history suggests it may take place in late March or April$BTC #Crypto #Bitcoin — Rekt Capital (@rektcapital) February 11, 2024 Според неговия анализ […]

12.02.2024 19:30 2 мин. четене

Бумът на Биткойн е неизбежен, ако това ниво бъде преодоляно

Понастоящем Биткойн (BTC) се бори със значително ниво на съпротива малко под $45,000, въпреки неотдавнашния възходящ импулс, свързан със спекулациите относно одобрението на спот борсово търгуван фонд (ETF) в САЩ. Преобладаващите пазарни нагласи показват очакване за потенциално рали за Биткойн, целящо достигане на нов исторически връх. Според анализ на “Tradingshot“, експерт по крипто търговия, публикуван […]

01.01.2024 20:00 3 мин. четене

Биткойн е “готов за полет” според анализатор – ето кога

Анализаторът и търговец Кевин Свенсън изрази оптимистични възгледи за Биткойн (BTC), тъй като водещата криптовалута показва признаци на възстановяване след неотдавнашното си потапяне близо до границата от $40,000 по-рано тази седмица. Свенсън отбеляза потенциалното бичо потвърждение на Биткойн в рамките на възходящия модел на разширяващия се клин, видим на четиричасовата графика. Той изтъкна отскока около […]

17.12.2023 10:30 1 мин. четене

Биткойн се измъкна от срив, какво следва за цената?

Цената на Биткойн се възстанови от по-ранните загуби и надхвърли $38,000, въпреки че среща трудности при преодоляването на нивото на съпротива от $38,500. Стойността на Биткойн се понижи, но намери подкрепа около $36,720, избягвайки значителен спад, и започна да се покачва отново над $37,000. Тя забележимо премина границата от $37,500 и също така проби значителна […]

29.11.2023 13:00 2 мин. четене