НАЧАЛО Регулации

Американският сенат ще обсъди блокчейн и енергийната ефективност

АВГ. 17, 2018 20:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Американският сенат ще обсъди блокчейн и енергийната ефективност

Сенатът на САЩ е определил дата, за да проучи ефективността - или липсата и - при блокчейн технологията за следващата седмица.

 


Според публично изявление, публикувано от Сената, на 21-ви август 2018 г. ще се проведе пълно заседание на комисията с 23 поканени членове, за да се обсъдят разходите за енергия, изразходвана от компании, използващи блокчейн и подобни технологии.

Съобщението гласи:
Целта на изслушването е да се обмисли енергийната ефективност на блокчейн и подобни технологии и възможностите за киберсигурност на такива технологии в енергийната индустрия. По-точно, трябва ли да очакваме, че цените на електроенергията ще се увеличат от нарастващото търсене на електроенергия в блокчейн? Освен това, как можем да преценим дали блокчейн и подобни подходи скоро ще подобрят киберсигурността на компютърните системи, използвани за доставка на нашата енергия?

В изявлението се посочва също така, че цялото изслушване ще бъде на разположение чрез уебкаст на уеб страницата на комисията. В случай, че го пропуснете и искате да го гледате след това, архивирано видео ще бъде на разположение скоро след приключване на изслушването. Съгласно изявлението ще има и свидетелски показания на уебсайта в началото на изслушването.

Това е първият случай, в който блокчейн, със специално внимание към потреблението на енергия, е бил единственият фокус на изслушване на комисията в Сената.

Преди е имало заседания на комисията, които се занимаваха с аспекти в пространството на криптовалутите. Примери за това са регулирането на крипто стартъпи и възможните случаи на използване на веригите за доставки.

През март се проведе заседание на подкомитета, за да се обсъдят първоначалните предложения на монети, озаглавени "Изследване на криптовалутите и пазарите на ICO", което бе първата стъпка, която Конгресът направи, за да влезе в крипто пространството.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Турция забранява използването на криптовалути за разплащане

В доклада се посочва, че на доставчиците на платежни услуги също им е забранено да включват дигитални активи в своите бизнес модели "пряко или косвено“.Това се случва, след като PayPal направи съобщен...
АПР. 17, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите могат да бъдат таргетирани от регулаторите, според директора на Kraken

Редица служители - от министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън до президента на Европейската централна банка Кристин Лагард - алармират за използването на Биткойн за пране на пари, финансиране на те...
АПР. 16, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на ст...
МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света