НАЧАЛО Регулации

Американският сенат ще обсъди блокчейн и енергийната ефективност

АВГ. 17, 2018 20:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Американският сенат ще обсъди блокчейн и енергийната ефективност

Сенатът на САЩ е определил дата, за да проучи ефективността - или липсата и - при блокчейн технологията за следващата седмица.


Според публично изявление, публикувано от Сената, на 21-ви август 2018 г. ще се проведе пълно заседание на комисията с 23 поканени членове, за да се обсъдят разходите за енергия, изразходвана от компании, използващи блокчейн и подобни технологии.

Съобщението гласи:
Целта на изслушването е да се обмисли енергийната ефективност на блокчейн и подобни технологии и възможностите за киберсигурност на такива технологии в енергийната индустрия. По-точно, трябва ли да очакваме, че цените на електроенергията ще се увеличат от нарастващото търсене на електроенергия в блокчейн? Освен това, как можем да преценим дали блокчейн и подобни подходи скоро ще подобрят киберсигурността на компютърните системи, използвани за доставка на нашата енергия?

В изявлението се посочва също така, че цялото изслушване ще бъде на разположение чрез уебкаст на уеб страницата на комисията. В случай, че го пропуснете и искате да го гледате след това, архивирано видео ще бъде на разположение скоро след приключване на изслушването. Съгласно изявлението ще има и свидетелски показания на уебсайта в началото на изслушването.

Това е първият случай, в който блокчейн, със специално внимание към потреблението на енергия, е бил единственият фокус на изслушване на комисията в Сената.

Преди е имало заседания на комисията, които се занимаваха с аспекти в пространството на криптовалутите. Примери за това са регулирането на крипто стартъпи и възможните случаи на използване на веригите за доставки.

През март се проведе заседание на подкомитета, за да се обсъдят първоначалните предложения на монети, озаглавени "Изследване на криптовалутите и пазарите на ICO", което бе първата стъпка, която Конгресът направи, за да влезе в крипто пространството.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света