НАЧАЛО Други

Американските военновъздушни сили изследват блокчейн за проследяване на авиационни части

СЕП. 22, 2018 12:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Американските военновъздушни сили изследват блокчейн за проследяване на авиационни части

The U.S. Navy Naval Air Systems Command (NAVAIR) понастоящем изследват блокчейн технология за проследяване на авиационните части през целия им жизнен цикъл, съобщава прессъобщението.


За NAVAIR, промяната на начина, по който текущо проследява потока от части, е критична стъпка към намаляване на високите разходи, необходими за експлоатацията на военен самолет. Текущият процес включва записване на подробности за частите на карта за компонент за отстраняване на неизправности, използвана за записване на информацията за авиационните части, преди ръчното въвеждане в базата данни.

Флотът е партньор на Indiana Technology и производствени компании (ITAMCO) в рамките на Споразумението за сътрудничество и развитие, NAVAIR се надява да получи "достъп до най-новия код на веригата", както и иновативни протоколи, които могат да "припомнят големи съвкупности от данни" бързо и сигурно.

ITAMCO разработи SIMBA Chain, блокчейн като платформа за услуги, която позволява проследяване на сигурни съобщения, използвайки блокчейн за американската армия.

Според прессъобщението, ITAMCO ще помогне на военновъздушните сили да разберат как да локализират ledger-а за своите операции и в замяна стартъпа ще разбере как работи флотът, така че да може да създаде "концептуална архитектура" за това как може да изглежда свързана и видима верига на доставки, когато е напълно разработена.

Разработването на такава платформа за флота няма да е лесно и едно от препятствията, които трябва да бъдат преодоляни, е "осигуряване на информация и акредитация" за разпределена информационна система, която ще се отклони от настоящата централно контролирана архитектура на базата данни. Съществува и въпросът за кибер сигурността, тъй като свързването на всички възли, поддържащи веригата за доставки, увеличава уязвимостта на системата.


NAVAIR привлича експертите в началото, за да създаде концептуална архитектура, тъй като се надява да разбере рисковете и възнагражденията, които идва с свързаната с тях разпределена система.


Военноморският екип за поддръжка на флота смята, че блокчейн може да помогне на мисията на Военновъздушните сили да се съсредоточи повече върху безопасността и с по-ниска цена, отколкото сега може със старата система.

Джордж Блекууд, специалист по управление на логистиката F/A-18A-E & EA-18G ISSC North Island Fleet, е бил екстатичен за партньорството. Той каза:

"Военноморските сили са много развълнувани да работят с ITAMCO по тази най-съвременна технология, за да подобрят видимостта, анти-манипулацията, проследимостта и прозрачността на данните в веригата за доставки NAVAIR".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света