НАЧАЛО Други

Американските военновъздушни сили изследват блокчейн за проследяване на авиационни части

СЕП. 22, 2018 12:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Американските военновъздушни сили изследват блокчейн за проследяване на авиационни части

The U.S. Navy Naval Air Systems Command (NAVAIR) понастоящем изследват блокчейн технология за проследяване на авиационните части през целия им жизнен цикъл, съобщава прессъобщението.

 


За NAVAIR, промяната на начина, по който текущо проследява потока от части, е критична стъпка към намаляване на високите разходи, необходими за експлоатацията на военен самолет. Текущият процес включва записване на подробности за частите на карта за компонент за отстраняване на неизправности, използвана за записване на информацията за авиационните части, преди ръчното въвеждане в базата данни.

Флотът е партньор на Indiana Technology и производствени компании (ITAMCO) в рамките на Споразумението за сътрудничество и развитие, NAVAIR се надява да получи "достъп до най-новия код на веригата", както и иновативни протоколи, които могат да "припомнят големи съвкупности от данни" бързо и сигурно.

ITAMCO разработи SIMBA Chain, блокчейн като платформа за услуги, която позволява проследяване на сигурни съобщения, използвайки блокчейн за американската армия.

Според прессъобщението, ITAMCO ще помогне на военновъздушните сили да разберат как да локализират ledger-а за своите операции и в замяна стартъпа ще разбере как работи флотът, така че да може да създаде "концептуална архитектура" за това как може да изглежда свързана и видима верига на доставки, когато е напълно разработена.

Разработването на такава платформа за флота няма да е лесно и едно от препятствията, които трябва да бъдат преодоляни, е "осигуряване на информация и акредитация" за разпределена информационна система, която ще се отклони от настоящата централно контролирана архитектура на базата данни. Съществува и въпросът за кибер сигурността, тъй като свързването на всички възли, поддържащи веригата за доставки, увеличава уязвимостта на системата.


NAVAIR привлича експертите в началото, за да създаде концептуална архитектура, тъй като се надява да разбере рисковете и възнагражденията, които идва с свързаната с тях разпределена система.


Военноморският екип за поддръжка на флота смята, че блокчейн може да помогне на мисията на Военновъздушните сили да се съсредоточи повече върху безопасността и с по-ниска цена, отколкото сега може със старата система.

Джордж Блекууд, специалист по управление на логистиката F/A-18A-E & EA-18G ISSC North Island Fleet, е бил екстатичен за партньорството. Той каза:

"Военноморските сили са много развълнувани да работят с ITAMCO по тази най-съвременна технология, за да подобрят видимостта, анти-манипулацията, проследимостта и прозрачността на данните в веригата за доставки NAVAIR".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Chainalysis може да се превърне в следващия блокчейн еднорог

В интервю за Forbes на 20-ти ноември главният изпълнителен директор и съосновател на Chainalysis Майкъл Гронаджър потвърди предстоящото събитие. Гронаджър очаква да обяви финансирането от Серия C през...
НОЕ. 24, 2020 18:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple официално обяви Bank of America като топ партньор на сайта си

Междувременно, тъй като XRP остава около $0.50, много големи борси - включително ODL платформите на Ripple - преместват изключително големи количества XRP: повече от 310 милиона монети.Bank of America...
НОЕ. 23, 2020 15:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай призовава за приемане на дигиталните валути на централните банки

Си разговаря с присъстващите на 15-ата среща на върха на лидерите на Г-20 в Саудитска Арабия. Коментарите идват в момент, когато Китай се опитва да позиционира юана като глобална резервна валута, алте...
НОЕ. 23, 2020 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто компания с патент за проследяване на транзакции с Monero (XMR)

В блог публикация от 20-ти ноември от CipherTrace, компанията заяви, че патентите ще включват криминалистични инструменти за изследване на транзакционните потоци на Monero (XMR). Те ще имат за цел да ...
НОЕ. 23, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света