НАЧАЛО Регулации

Американски законодатели искат да променят закона за ценните книжа спрямо крипто

ДЕК. 21, 2018 15:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Американски законодатели искат да променят закона за ценните книжа спрямо крипто

Двa законодателя от САЩ планират да внесат законопроект, който да промени Закона за ценните книжа и потенциално да попречи на всички криптовалути да бъдат означени като ценни книжа.


Законът за таксономията на токените се въвежда в Камарата от представителя републиканец от Охайо, Уорън Дейвидсън и демократа от Флорида, Дарън Сото. Ако бъде приет, законът ще гарантира, че "законите за ценните книжа няма да се прилагат за криптовалутите, след като станат напълно функционираща мрежа".

Представителят Дейвидсън заяви, че законопроектът ще осигури дългоочаквана яснота и ще гарантира, че САЩ ще могат да се възползват от нововъзникващата индустрия.

В първите дни на интернет, Конгресът прие законодателство, което предоставя сигурност и се съпротивлява на изкушението да регулира прекалено пазара. Нашето намерение е да постигнем подобна победа за американската икономика и за американското лидерство в това нововъведение.

През юни, председателят на SEC Джей Клейтън заяви пред CNBC, че агенцията няма намерение да променя сами стандартите на SEC. Клейтън заяви, че всички ICO са присъщи на ценни книжа.


Няма да предприемаме агресивен подход спрямо традиционното определение на ценна книга, която е работила дълго време. Няма нужда да променяте определението.[...] давам парите си, а вие си тръгвате и правите нещо, а в замяна на това, че ви дадох парите си, казвам "можете да получите възвръщаемост" - това са ценни книжа и ние можем да регулираме това. Регламентираме предлагането на тази ценна книга и регулираме търговията с нея.


Клейтън добави, че много от съществуващите токени също са потенциално ценни книжа, въпреки че ръководителят на корпоративните финанси в SEC Уилям Хинман каза през юни, че и Биткойн , и Етериум не са ценни книжа, защото платформите нямат централен контролен орган.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Лаос одобрява добива и търговията на криптовалути

По този начин се прекратява тригодишната забрана, според правителствено съобщение, цитирано от The Laotian Times.Правителството на Югоизточна Азия забрани криптовалутата през 2018 г. и повтори позиция...
СЕП. 14, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Новите крипто закони в Южна Корея могат да доведат до загубата на $2.6 милиона

Индустриалните участници и представители на по-малките борси оспорват новите изисквания в изминалата година, но без успех. Сега според запознати с въпроса лица се очаква около 40 от близо 60 крипто оп...
СЕП. 14, 2021 13:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света