НАЧАЛО Регулации

Американски регулатор ще позволи употребата на стабилни монети в банковите услуги

ЯНУ. 5, 2021 09:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Американски регулатор ще позволи употребата на стабилни монети в банковите услуги

Националните банки и федералните спестовни асоциации могат да използват публични блокчейни и стабилни монети за сетълмент, заяви Службата на контролера на валутата (OCC) в писмо, публикувано късно в понеделник.

 

Писмото посочва, че банките и спестовните асоциации вече могат да управляват крипто възли и да използват свързани стабилни монети за “допустими разплащателни дейности”. 

 

Това означава, че банките могат да използват публични блокчейни, за да валидират, съхраняват, записват и уреждат платежни транзакции, стига да са в съответствие със съществуващите закони.

 

В писмото също така се споменава конкретно употребата на стабилни монети за транзакции, като се казва, че блокчейн мрежите могат да намалят разходите за трансгранични транзакции като “по-евтино, бързо и по-ефективно” платежно средство. 

 

Поради тази причина технологията дава възможност на банките да използват блокчейни и техните стабилни монети за конвертиране към и от фиат по време на парични преводи - и дори да издават свои, ако решат.

 

“По същия начин банката може да използва стабилни монети, за да улесни платежни транзакции за клиенти в независима мрежа за проверка на възли, включително чрез издаване на стабилни монети и чрез размяна на тези монети за фиатна валута.”

 

Изпълняващият длъжността контролер на валутата и бивш шеф на правния раздел в Coinbase Брайън Брукс заяви, че писмото идва  в отговор на скорошно изявление за стабилните монети, публикувано от Работната група на президента по финансовите пазари. 

 

В доклада се посочва, че регулаторите могат да обмислят ограничения върху “мултивалутните стабилни монети” и подчертават възможните рискове от едно към едно токени.

 

Нашето писмо премахва всяка правна несигурност относно правомощията на банките да се свързват с блокчейн като валидаторни възли и по този начин да извършват плащания със стабилни монети от името на клиенти, които все повече изискват скоростта, ефективността, оперативната съвместимост и ниските разходи, свързани с тези продукти”, каза Брукс в изявление.


nr-occ-2021-2a by MichaelPatrickMcSweeney


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Бивш съветник на Ripple е новия контролер на валутата на САЩ

Бившият съветник на Ripple и служител на Министерството на финансите на САЩ Майкъл Бар е подготвен да стане следващият контролер на валутата в САЩ, се казва в доклад на Wall Street Journal. Бар беше с...
ЯНУ. 22, 2021 19:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън замрази противоречив законопроект на FinCEN

Това включва спорното предложение за крипто портфейли на FinCEN.Байдън натисна пауза46-ият президент на САЩ Джо Байдън реши да замрази всички нови и чакащи регулации в деня си на встъпване в длъжност....
ЯНУ. 21, 2021 21:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Дубай искат да въведат регулации за криптовалутите

DFSA планира да въведе регулаторна рамка за различни дигитални активи като част от своя бизнес план за 2021–2022 г., публикуван на 18 януари.Според DFSA, предстоящата крипто рамка ще разшири допълните...
ЯНУ. 20, 2021 15:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Само 40 държави имат право да издават дигитални валути

В скорошна блог публикация МВФ съобщава, че според различни проучвания все по-голям брой централни банки проучват възможността да имат дигитална валута на централната банка (CBDC). Повечето държави-чл...
ЯНУ. 17, 2021 18:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света