НАЧАЛО Крипто Крими

Американец ще лежи в затвора за подвеждащо ICO

НОЕ. 30, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Американец ще лежи в затвора за подвеждащо ICO

Всичко се случва отново. Друг човек може и да лежи в затвора за участие в предполагаема ICO (първично публично предлагане на монети) измама, която на пръв поглед краде трудно спечелените средства на нищо неподозиращите инвеститори.

Защо ICO не е надежден инструмент за финансиране


Максим Заславский е осъден на година и половина във федерален затвор от бруклински съд за измама на инвеститори, участвали в неговата продажба на монети. Това се отчита като първата присъда за криптовалута, съсредоточена около ICO в САЩ.

Заславский спечели над 300 000 долара чрез продажбата, привличайки приблизително 1000 различни инвеститори. За съжаление, съдебните документи показват, че той нарочно е представил погрешно своето предприятие като средство да направи компанията да изглежда по-голяма. Американският адвокат, Ричард П. Доногю, обясни в изявление:

Заславский е извършил старомодна измама, прикрита като авангардна технология. Разследванията и обвиненията ще продължат за онези, които мамят инвеститорите, независимо дали става въпрос за традиционните ценни книжа или виртуална валута.


ICO до голяма степен са загубили своята популярност през последната година или повече, главно защото са послужили да нанесат повече вреда, отколкото полза в криптовалутното пространство. Макар първоначално да се смята, че е солиден метод за набиране на стартиращ капитал, много компании и физически лица са злоупотребили с привилегиите, които идват с ICO и процесът е забранен в страни като Китай.

Много пъти хората използват ICO като начин да печелят пари за своя бизнес. Хората залагат Етериум (ETH) или базирани на ETH монети в замяна на нова криптовалута, която по своята същност ще им даде достъп до стоките и услугите на новата компания. Това трябва да бъде един вид обикновена търговия, но не винаги се получава така.

Понякога ICO са измамни от самото начало, когато хората, които ги оркестрират, събират определена сума и след това излитат със спечелените средства, тъй като никога не е бил техният план да създадат компания от какъвто и да е вид.

В противен случай, тези ICO работят известно време, но компаниите, които те имат за цел да финансират, в крайна сметка се провалят в рамките на първите си шест месеца. Бизнесите затварят вратите си за постоянно, но хората, които инвестираха във фирмите, остават с празни джобове, наранена гордост и много монети, които сега са напълно безполезни.

Следователно, рисковете, свързани с ICO, са станали твърде големи, за да се справят някои държави.

Не лъжете за вашия проект


Първоначално, Заславский беше арестуван през октомври преди две години и бе обвинен в измами с ценни книжа и конспирация за извършване на измама с ценни книжа. Въпросният ICO беше популяризиран чрез материали, които твърдят, че криптовалутата, която е за продан, e подкрепена от няколко реномирани финансови компании. Това по-късно се оказва невярно.

Освен времето, което ще прекара в затвора, Заславский също ще бъде принуден да върне парите на инвеститорите си, въпреки че размерът на реституцията остава неизвестен на този етап.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Съдят Биткойн борсата BitMEX за $300 милиона

Според последните доклади, BitMEX са изправени пред затруднения, както и основателят на борсата, Артър Хейс. Биткойн фючърсната компания и нейният основател са изправени пред съдебно дело за $300 м...
ДЕК. 12, 2019 14:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн все още е най-популярната валута в тъмната мрежа

Според данни, предоставени от Джеймс Тодоро от Blocktown Capital, доларовата стойност на Биткойн, изразходвана в най-мрачните кътчета на интернет пространството, надмина $1 милиард през 2019 година.Б...
ДЕК. 12, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Трима арестувани след предполагаема крипто измама за $722 милиона

Обвиненията срещу BitClub NetworkСпоред прессъобщението, BitClub Network са обещавали огромни проценти на възвръщаемост в замяна на инвестиции в споделен пул (басейн) за добив на криптовалути. Участни...
ДЕК. 11, 2019 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Наркооперация доведе до изземането на $1 милион в криптовалути

Според доклад на Sydney Morning Herald, властите в Западна Австралия са иззели рекордно количество криптовалута от двойка, опитваща се да транспортира екстази, скрити в комплект за рисуване.Докато са ...
ДЕК. 8, 2019 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света