НАЧАЛО Крипто Крими

Американец ще лежи в затвора за подвеждащо ICO

НОЕ. 30, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Американец ще лежи в затвора за подвеждащо ICO

Всичко се случва отново. Друг човек може и да лежи в затвора за участие в предполагаема ICO (първично публично предлагане на монети) измама, която на пръв поглед краде трудно спечелените средства на нищо неподозиращите инвеститори.

Защо ICO не е надежден инструмент за финансиране


Максим Заславский е осъден на година и половина във федерален затвор от бруклински съд за измама на инвеститори, участвали в неговата продажба на монети. Това се отчита като първата присъда за криптовалута, съсредоточена около ICO в САЩ.

Заславский спечели над 300 000 долара чрез продажбата, привличайки приблизително 1000 различни инвеститори. За съжаление, съдебните документи показват, че той нарочно е представил погрешно своето предприятие като средство да направи компанията да изглежда по-голяма. Американският адвокат, Ричард П. Доногю, обясни в изявление:

Заславский е извършил старомодна измама, прикрита като авангардна технология. Разследванията и обвиненията ще продължат за онези, които мамят инвеститорите, независимо дали става въпрос за традиционните ценни книжа или виртуална валута.


ICO до голяма степен са загубили своята популярност през последната година или повече, главно защото са послужили да нанесат повече вреда, отколкото полза в криптовалутното пространство. Макар първоначално да се смята, че е солиден метод за набиране на стартиращ капитал, много компании и физически лица са злоупотребили с привилегиите, които идват с ICO и процесът е забранен в страни като Китай.

Много пъти хората използват ICO като начин да печелят пари за своя бизнес. Хората залагат Етериум (ETH) или базирани на ETH монети в замяна на нова криптовалута, която по своята същност ще им даде достъп до стоките и услугите на новата компания. Това трябва да бъде един вид обикновена търговия, но не винаги се получава така.

Понякога ICO са измамни от самото начало, когато хората, които ги оркестрират, събират определена сума и след това излитат със спечелените средства, тъй като никога не е бил техният план да създадат компания от какъвто и да е вид.

В противен случай, тези ICO работят известно време, но компаниите, които те имат за цел да финансират, в крайна сметка се провалят в рамките на първите си шест месеца. Бизнесите затварят вратите си за постоянно, но хората, които инвестираха във фирмите, остават с празни джобове, наранена гордост и много монети, които сега са напълно безполезни.

Следователно, рисковете, свързани с ICO, са станали твърде големи, за да се справят някои държави.

Не лъжете за вашия проект


Първоначално, Заславский беше арестуван през октомври преди две години и бе обвинен в измами с ценни книжа и конспирация за извършване на измама с ценни книжа. Въпросният ICO беше популяризиран чрез материали, които твърдят, че криптовалутата, която е за продан, e подкрепена от няколко реномирани финансови компании. Това по-късно се оказва невярно.

Освен времето, което ще прекара в затвора, Заславский също ще бъде принуден да върне парите на инвеститорите си, въпреки че размерът на реституцията остава неизвестен на този етап.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Във Филипините проследяват използването на криптовалути от терористите

Според доклада, разкрит на 20-ти май, средствата подпомагат финансирането на регионални терористични групи като Джемаа Аншарут Далаух и Моджахидския Източен Тимур в Минданао.   Пране на токени ...
МАЙ. 22, 2020 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Увеличение на обема на търговия с Биткойн в тъмната мрежа

Това беше разкрито от неотдавнашен доклад на Crystal Blockchain, фокусиран върху използването на BTC от субекти, работещи на тъмната мрежа или чрез миксери.В действителност това беше по-малък брой BTC...
МАЙ. 20, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

BitMEX изправен срещу дело за пране на пари, рекет, манипулация на крипто пазарите и още

Обвиненията бяха направени в ново дело от BMA LLC в северния районен съд в Калифорния на 16-ти май. Обвинена е бащината компания на BitMEX - HDR Global Trading - и най-висшестоящите изпълнителни лица ...
МАЙ. 19, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Суперкомпютри в Европа стават жертва на криптоджакинг

ZDNet докладва, че редица европейския организации със суперкомпютри са били таргетирани от криптоджакъри.  Според изследователя по киберсигурност Крис Доман, ‘подобен код на малуера’ индикира, че тези...
МАЙ. 18, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света