НАЧАЛО Крипто Крими

Американец бе осъден на две години затвор заради незаконен обмен на криптовалути

ЮНИ. 4, 2021 08:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Американец бе осъден на две години затвор заради незаконен обмен на криптовалути

Кайс Мохамaд, 37-годишен мъж от Йорба Линда, Калифорния, е осъден на две години във федерален затвор за уж незаконно опериращ бизнес за пренос на пари, базиран на Биткойн, се казва в съобщение от Министерството на правосъдието на САЩ.

Съдебните регистри показват, че Мохамaд, бивш банков служител, е управлявал бизнеса си „Herocoin“ от 2014 до 2019 г., където се твърди, че се е срещал с клиенти, за да прехвърли виртуалната си валута в брой чрез лични средства или с помощта на битомати.


Твърди се, че Мохамад е управлявал множество автомати за Биткойн, които не изискват идентифицираща информация, необходима за протоколите за пране на пари, според DOJ.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Полицията търси ферма за канабис - открива ферма за добив на Биткойн


Мохамад твърди, че предполагаемо е знаел, че средствата на неговите клиенти са получени чрез незаконни дейности или са използвани за незаконна дейност в тъмната мрежа, но не е докладвал за това, нито е регистрирал правилно бизнеса си в мрежата за борба с финансовите престъпления (FinCEN) - федерална агенция със задача да наблюдава финансовите транзакции за целите на националната сигурност.


Твърди се, че Мохамад е обменил между 15 и 25 милиона долара чрез бизнеса си с парични преводи и е трябвало да се откаже от 17 битомата, 18,4 BTC и 222,5 ETH по време на разследването.


Биткойн автоматите стават все по-разпространени в Съединените щати - с над 20,000 активни в момента в САЩ - и DEA (Агенцията за борба с разпространението на наркотици) съобщава, че те „все повече“ се използват за пране на пари, особено в резултат на пандемията COVID-19. Въпреки това, тези конкретни битомати са до голяма степен скрити от обществения поглед, според доклада на DEA.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (8)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Block.one трябва да плати $27,5 милиона в делото за ICO

“Block.one вярва, че този иск е без основание и е изпълнен с множество неточности. Приемането на това споразумение обаче ни позволява да фокусираме повече време и енергия върху управлението на нашия б...
ЮНИ. 15, 2021 08:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ФБР връщат част от Биткойн откупа за Colonial Pipeline - ето как

Това е рядка, но не безпрецедентна печалба за агенти, които са част от ново сформираната работна група за рансъмуер и дигитално изнудване. Но големият въпрос за участниците на крипто пазара може ...
ЮНИ. 9, 2021 08:39 4 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамниците предпочитат банкови преводи пред криптовалути

И докато все повече австралийци стават жертва на измамни схеми, включващи криптовалута, банковите преводи остават любимият начин за извличане на пари от жертви.Австралийците губят 670 милиона долара з...
ЮНИ. 8, 2021 16:45 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Започва гласуване за обезщетението от хака на Mt. Gox

Сагата Mt. Gox продължаваПроцесът на гласуване за плана за рехабилитация на Mt. Gox започна.Кредиторите на вече несъществуващата криптовалутна борса са чакали вземания, свързани с прословутия хак на б...
ЮНИ. 2, 2021 12:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света