НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Amazon с патент свързан с Биткойн

ОКТ. 31, 2018 20:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Amazon с патент свързан с Биткойн

Amazon спечели патент за стрийминг на пазар за данни, който би могъл да позволи на абонатите да получават данни за транзакции с криптовалути в реално време.


Патентът описва система, в която физически лица и организации могат да пускат потоци от данни за продажба, за които клиентите могат да се абонират. Той бе предоставен на Amazon Technologies, дъщерно дружество на електронният гигант, във вторник.


Като добавим към това, архивът казва, че девелопърите могат да "създават табла за управление в реално време, да улавят изключения и да генерират сигнали, да привличат препоръки и да взимат други бизнес, или оперативни решения в реално време".

Анализът на Amazon изброява редица потенциални случаи на употреба за пазара, включително "потоци кликвания в уеб сайта, маркетингова и финансова информация, производствени инструменти и социални медии, оперативни дневници, измервателни данни и т.н." на пазара за криптовалути.

Той твърди, че отделни потоци от данни може да не са толкова ценни сами по себе си, като използват примерни данни за транзакциите Биткойн и криптовалути. Но като комбинира тези данни с информация от допълнителни източници, "потокът от данни може да стане по-ценен".


Патентът гласи:

Електронните търговци на дребно могат да съчетаят адреса за доставка с данните за транзакцията, за да създадат корелативни данни и да преиздадат обединените данни като комбиниран поток от данни. 

В заявлението се споменава и потенциалната възможност на пазара да се обърне към правоохранителните органи.

"Например, правоохранителна агенция може да е клиент и може да пожелае да получи глобални транзакции, свързани в зависимост от държавата, с ISP данни, за да определят източниците на IP адреси и адресите за доставка, които съответстват на адресите на Биткойн ", пише Amazon. "Агенцията може да не иска допълнителни налични подобрения като записи на местни банкови данни. Пазарът на данни може да цени тези желани данни на GB и агенцията може да започне да прави анализи на желаните данни чрез модула за анализ".

Ако Amazon реши да изгради пазара, централизираното предлагане може да представлява конкурентна заплаха за новосъздадените компании, които изграждат подобни, все още децентрализирани пазари.

Анри Пикала, главен изпълнителен директор на Streamer - един от въпросните startups - каза на CoinDesk чрез email, че "пазарите за данни не са нова идея, но че това, което е ново, създава пространство, което най-накрая дава на потребителите крайния контрол върху данните, които създават чрез действията си в областта на цифровите технологии".

"Ако това е крайната визия на Амазон, тогава браво, но може да се предполага, подобно мислене не е в ДНК-то на компанията", добави той.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Пазарен стратег споделя алармираща прогноза за Биткойн (BTC)

В разговор с Kitco News Солоуей предположи, че ако активът пробие нивото от $40,000, той ще отвори вратата за по-нататъшна корекция до едва $18,000. Той обаче твърди, че Биткойн ще се върне след тази ...
СЕП. 21, 2021 21:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Достигна ли дъно Биткойн (BTC)?

Индексът на страх и алчност се счита за индикатор за настроението на крипто търговците към Биткойн. Индикаторът в момента сигнализира “Страх” сред участниците на пазара, според данни от alternative.me...
СЕП. 21, 2021 16:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Миньорите са натрупали стотици милиони долари в Биткойн от февруари

В своя доклад от 20-ти септември, компанията заяви, че салдата на BTC на миньорите се увеличават, като портфейлите, свързани с миньори, са складирали 14,000 BTC на стойност около $600 милиона през пос...
СЕП. 21, 2021 13:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Неактивен от 9 години Биткойн адрес с близо $30 милиона се 'пробуди'

Данните, споделени от услугата за проследяване на големи крипто транзакции Whale Alert, показват, че крипто портфейл с Биткойн (BTC), закупен или добит преди 8 години и 8 месеца се е "събудил" след дъ...
СЕП. 21, 2021 08:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света