НАЧАЛО Регулации

Allianz искат регулаторите да забранят криптовалутите

ДЕК. 14, 2018 09:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Allianz искат регулаторите да забранят криптовалутите

Според доклад на Ройтерс, главният изпълнителен директор на Allianz Global Investors (GI), Андреас Утърман, насърчава регулаторите да забранят криптовалутите.


На конференция в Лондон, насочена към Андрю Бейли, ръководител на Британското финансово ръководство, Утърман каза:
Трябва да забраните криптовалутите. Аз лично съм изненадан, че регулаторите не са по-настоятелни.

Регулаторите за криптоНаскоро Г-20, глобален форум, който е домакин на правителствени служители от 20 от най-големите икономики в света, постигна консенсус за регулиране на крипто пространството преди всичко, за да гарантира, че цифровите активи не се използват за финансиране на престъпни дейности и за изпиране на пари.

Декларация, публикувана от Г-20, гласи:
Ще регулираме крипто активите за борба с изпирането на пари и противодействието на финансирането на тероризма в съответствие със стандартите на FATF [Financial Action Task Force] и ще разгледаме други отговори, ако е необходимо.

С ръководството на Г-20 да регулира крипто, много правителства вероятно ще се въздържат от налагане на обща забрана за дигиталните активи, защото това може да остави правителствата на тъмно, докато хората и институциите продължават да използват консенсусни валути за различни случаи на употреба.

Ако правителствата изградят ефикасна и практична екосистема за крипто бизнеса, те могат да се възползват от данъците, подадени от инвеститорите и да натиснат престъпниците, които се опитват да използват строго регулирани платформи за търговия с криптовалута, оборудвани с Know Your Customer (KYC) и Anti-Money Laundering (AML) системи.

Ако правителството обаче въведе забрана за търговия и транзакции с криптoвалути, по-голямата част от дейностите с цифровите активи могат да се преместят на подземни пазари и peer-to-peer платформи, които са много по-трудни за наблюдение и управление от страна на властите.


Блокчейн технологията и криптовалутите също се превърнаха в символ на иновациите за големите икономики. Дори Китай, които строго забраниха търговията с тези активи, продължават да водят инициативи за развитие на блокчейн.


Южна Корея, третата по големина борса за криптовалути на световния пазар, направи така, че блокчейн технологията да стане един от няколкото основни стълба на четвъртата индустриална революция и да насърчи младите таланти в страната да влязат в това пространство.

В по-малките икономики, както се вижда от напредъка, постигнат от Малта, Сингапур и Швейцария, властите са стимулирани да разчитат на бизнеси за милиарди долари и бързо развиващи се стартъпи.


Nasdaq и Fidelity


Докато няколко финансови институции призовават за "смъртта" на крипто, много големи конгломерати като Nasdaq, Fidelity, ICE, NYSE и Goldman Sachs укрепват инфраструктурата, поддържаща тези виртуални активи.

Четирите институции са натоварени със задачата да осъществяват доверени решения за попечителство, фючърсни пазари и борси, за да обслужват инвеститорите на традиционния финансов пазар.

Тъй като технологиите за мониторинг на транзакциите, наблюдение и KYC системи стават по-сложни, ще бъде предизвикателство да се твърди, че криптовалутите по някакъв начин са по-изложени на престъпни дейности и пране на пари.

Само през 2018 година, две банки, Danske и Deutsche Bank, претърпяха два скандала за изпиране на пари, които надминаха цялата пазарна капитализация на криптовалутите.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света