НАЧАЛО Други

Alibabacoin Foundation си сменя името след съдебния спор с гиганта Alibaba

МАР. 13, 2019 17:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Alibabacoin Foundation си сменя името след съдебния спор с гиганта Alibaba

По-рано беше съобщено, че китайският гигант за електронна търговия Alibaba заведе дело срещу ABBC Foundation, базирана в Дубай крипто фирма, относно използването на името им. Един скорошен доклад обаче показа, че крипто фирмата се е съгласи да спре да използва името на своя проект.


Споразумението между Alibaba и Alibabacoin


Споразумението, постигнато между двете страни се смята за един от критериите за съдебна договореност между двете организации. Alibabacoin Foundation, известна също като фондация ABBC публикува изявление, в което отбеляза съжалението си по отношение на объркването, произтичащо от използването на името Alibabacoin Foundation, за своя проект.

Фирмата също така поясни, че сега тя ще бъде известна като ABBC coin, вместо Alibaba Foundation.

Тази промяна в името е резултат на дело, което бе подадено от китайския гигант за електронна търговия през април 2018 г.. Alibaba съди Alibabacoin за нарушение на авторските права веднага след като крипто стартъпа събира $ 3,5 милиона от ICO.

Беше съобщено, че ABBC ясно заяви в своята защита, че не се опитва да отмъкне името Alibaba, и че забраната за ICO в Китай през септември 2017 г. елиминира основния източник на потенциално объркване.

Това не попречи на гиганта да продължи с плана си да закрие крипто фирмата. Тази твърдост и продължителност в крайна сметка се изплатиха и резултатът от това е, че китайският гигант спечели предварителна забрана срещу Alibabacoin Foundation в дело за заблуждаващата употреба на името Alibaba в американския окръжен съд в Южния окръг на Ню Йорк.


Alibaba и DLT


В неотдавнашно интервю, Лиу Сонг, вицепрезидентът на Alibaba, заяви, че гигантът за електронна търговия се стреми да въведе блокчейн технология за своите трансгранични вериги за доставки.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Opera пусна бета версия на своя крипто браузър

Този крипто браузър има за цел да улесни потребителското изживяване при сърфиране в децентрализирани приложения (dApp), игри и платформи за метавселена, като предлага директен достъп до Web3 услуги за...
ЯНУ. 19, 2022 16:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BitMEX придобиват 268-годишна банка в Германия

BXM Operations AG на групата – компания, основана от главния изпълнителен директор на BitMEX Александър Хьоптнер и нейния финансов директор Стефан Луц – подписа договор за покупка с Дитрих фон Боетихе...
ЯНУ. 19, 2022 08:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Dogecoin се присмива на 'Web3 общността'

Историята на разработчика на Dogecoin с индустрията на Web3 като цяло започна, след като Илон Мъск започна да се присмива на "хората от Web3" в Twitter, които му изглеждат досадни. Първоначалният туит...
ЯНУ. 18, 2022 13:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Associated Press създава NFT пазар за снимки

Фоторепортерите на AP ще създадат първоначална колекция от NFT, която ще включва снимки на различни теми като космос, война и климат. Уебсайтът на платформата съобщава, че това ще продължи няколко сед...
ЯНУ. 18, 2022 10:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света