НАЧАЛО Други

Александър Виник започва гладна стачка

НОЕ. 28, 2018 08:31 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Александър Виник започва гладна стачка

Неотдавнашен доклад съобщава, че Александър Виник, който е основният заподозрян зад скандално пране на пари, решава да oбяви гладна стачка. Това идва няколко дни преди следващото му съдебно заседание.


Виник не е сигурен за справедливото изслушване


Обвиняемият съобщи в скорошен доклад, че не е сигурен дали ще получи справедлив процес в предстоящото изслушване. Виник, който беше обвинен от американските власти за изпирането на милиарди долари чрез платформата BTC-e, разкри притесненията си чрез неговия адвокат.

Свързано изображение

Според, Тимофей Мусатов, ръководителя на защитата, Виник, който в момента е задържан в гръцки затвор след ареста му миналата година, "протестира срещу условията в затвора и нарушаването на основните му права".

Мусатов също така съобщи, че руският консул в северния гръцки град е бил информиран за плановете на Виник да предприеме гладна стачка.

Според предишен доклад, Александър е бил задържан през юли миналата година от гръцката полиция, възоснова на заповед, издадена от САЩ. Заповедта посочва, че Виник е заподозрян в кибер престъпност и пране на пари.

Неговите обвинения бяха свързани с Mt.Gox хака, чрез койт милиони долари в крипто, бяха загубени завинаги. Виник и неговите съучастници са изпрали не по-малко от $4 милиарда, използвайки BTC-e oбмена.


Виник ще бъде екстрадиран в САЩ


Само миналия месец, съд в Солун се произнесе в полза на екстрадация на Виник в САЩ. В отговор на това адвокатите на обвиняемия подадоха обжалване пред Върховния граждански и наказателен съд на Гърция, намиращ се в Атина и се надяват да го върнат в Русия, където ще бъде обвинен в кражба на 600 000 рубли ($ 9 000).

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света