НАЧАЛО Регулации

Албания обмисля да последва примера на Малта за крипто регулация

ОКТ. 24, 2018 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Албания обмисля да последва примера на Малта за крипто регулация

Албанският премиер Еди Рама посочи, че страната обмисля създаването на всеобхватна рамка за регулиране на крипто като в Малта, тъй като правителството на страната се стреми да подобри конкурентоспособността си, да разнообрази икономиката си и да привлече крипто бизнес в малката балканска страна.

 


Говорейки на 22-ри октомври 2018 г., Рама заяви, че криптовалутите могат да създадат много възможности за Албания и да ускорят нейното развитие.


Възможности, представени от крипто


Според Рама, албанското правителство вече е започнало работа по предварителния проект и оценка на предложението за регулаторна рамка. В зависимост от резултатите, правителството ще започне промо кампания извън Албания, за да привлече вниманието към приятелската регулаторна среда на страната след години на регулаторен скептицизъм в нея.

Целта в крайна сметка, е да се подражава на успеха при привличането на инвестиции, които се ползват от средиземноморския остров Малта, който сега се превърна в нещо като крипто Мека, с всеки от Binance до нови стартъпи в страната, благодарение на приятелската си законодателна перспектива за криптовалути и блокчейн технология.

Говорейки при откриването на офшорния участък Албания - Италия в значимия трансадриатически тръбопровод, Рама заяви:
Ще популяризираме дори извън Албания желанието на страната да се превърне в център за многобройни потенциални инвеститори, които се стремят да се включат в тази революция на глобалните финанси.

Стъпката за обмисляне на регулирането на крипто в страната идва като нарастващ брой албанци, особено младите хора станаха все по-доволни от технологиите през последните няколко години, което създаде възможност в страна, известна с това, че е бедна в отношение на запазването на таланти или водеща иновация.

В съответствие с плана на правителството да доведе крипто в системата, той също така се зае с проект за цифрова грамотност, който има за цел да модернизира работната сила на страната. Иконичната пирамидата от комунистическата епоха в столицата Тирана, е част от този план, предназначена да служи като многофункционален център за цифрова грамотност.


Времената се менят в Албания


Преди това, правителствената реплика е била, че криптовалутите представляват сериозен инвестиционен риск и евентуална помощ за изпиране на пари и кибер престъпност.

AFSA също така информира инвеститорите, че не е лицензирала която и да е компания да издава виртуална валута, което е безизходен намек за непризнаването от страна на регулаторните органи на Биткойн и крипто, като добросъвестно решение за плащане.

Подчертавайки тези изявления, премиерът Рама обясни, че новото усилие за разпознаване на крипто се дължи на икономическите реалности и на необходимостта да се създаде начин за задържане на таланти в страната, които редовно предлагат голяма част от таланта си за по-силни икономики в Европа.

Той заключи:
Като част от усилията ни да отворим нови пазари и да създадем нови възможности за добре платени работни места и квалифицирани хора, изследваме възможността за създаване на регулаторна рамка за криптовалутите, която днес е шокираща новост и където възможността да бъдем иновативни и да създадем център на тежест за иновативни финансови пазари, е отворен за всяка държава, независимо от нивото на развитие.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC вдига лимитите за набиране на средства за крипто стартъпи

Хестър Пиърс обсъди новите капиталови ограничения на 2-ри ноември като част от отворена среща на SEC.  The SEC took some steps today to make it easier for small- and medium-sized businesses ...
НОЕ. 3, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Губернаторът на Уайоминг подкрепя Закона за крипто банкирането на щата

Тогава Kraken Financial стана първият субект, получил харта на специална депозитарна институция (SPDI) в щата, давайки на крипто сферата представа приблизително колко време отнема да получиш банков ли...
ОКТ. 27, 2020 17:25 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай публикува законопроект за дигиталната валута на централната банка

В законопроекта се посочва, че юанът е официалната валута на Китайската народна република, независимо дали е във физическа или дигитална форма.Изглежда, че проектозаконът се насочва към усилията на тр...
ОКТ. 25, 2020 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американски финансов надзорник ще иска информация за крипто транзакции над $250

Според известие, публикувано в петък, агенциите искат да намалят прага от 3000 долара, установен през 1995 г., до 250 долара за международни транзакции, което означава, че финансовите институции ще тр...
ОКТ. 24, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света