НАЧАЛО Регулации

Албания обмисля да последва примера на Малта за крипто регулация

ОКТ. 24, 2018 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Албания обмисля да последва примера на Малта за крипто регулация

Албанският премиер Еди Рама посочи, че страната обмисля създаването на всеобхватна рамка за регулиране на крипто като в Малта, тъй като правителството на страната се стреми да подобри конкурентоспособността си, да разнообрази икономиката си и да привлече крипто бизнес в малката балканска страна.

 


Говорейки на 22-ри октомври 2018 г., Рама заяви, че криптовалутите могат да създадат много възможности за Албания и да ускорят нейното развитие.


Възможности, представени от крипто


Според Рама, албанското правителство вече е започнало работа по предварителния проект и оценка на предложението за регулаторна рамка. В зависимост от резултатите, правителството ще започне промо кампания извън Албания, за да привлече вниманието към приятелската регулаторна среда на страната след години на регулаторен скептицизъм в нея.

Целта в крайна сметка, е да се подражава на успеха при привличането на инвестиции, които се ползват от средиземноморския остров Малта, който сега се превърна в нещо като крипто Мека, с всеки от Binance до нови стартъпи в страната, благодарение на приятелската си законодателна перспектива за криптовалути и блокчейн технология.

Говорейки при откриването на офшорния участък Албания - Италия в значимия трансадриатически тръбопровод, Рама заяви:
Ще популяризираме дори извън Албания желанието на страната да се превърне в център за многобройни потенциални инвеститори, които се стремят да се включат в тази революция на глобалните финанси.

Стъпката за обмисляне на регулирането на крипто в страната идва като нарастващ брой албанци, особено младите хора станаха все по-доволни от технологиите през последните няколко години, което създаде възможност в страна, известна с това, че е бедна в отношение на запазването на таланти или водеща иновация.

В съответствие с плана на правителството да доведе крипто в системата, той също така се зае с проект за цифрова грамотност, който има за цел да модернизира работната сила на страната. Иконичната пирамидата от комунистическата епоха в столицата Тирана, е част от този план, предназначена да служи като многофункционален център за цифрова грамотност.


Времената се менят в Албания


Преди това, правителствената реплика е била, че криптовалутите представляват сериозен инвестиционен риск и евентуална помощ за изпиране на пари и кибер престъпност.

AFSA също така информира инвеститорите, че не е лицензирала която и да е компания да издава виртуална валута, което е безизходен намек за непризнаването от страна на регулаторните органи на Биткойн и крипто, като добросъвестно решение за плащане.

Подчертавайки тези изявления, премиерът Рама обясни, че новото усилие за разпознаване на крипто се дължи на икономическите реалности и на необходимостта да се създаде начин за задържане на таланти в страната, които редовно предлагат голяма част от таланта си за по-силни икономики в Европа.

Той заключи:
Като част от усилията ни да отворим нови пазари и да създадем нови възможности за добре платени работни места и квалифицирани хора, изследваме възможността за създаване на регулаторна рамка за криптовалутите, която днес е шокираща новост и където възможността да бъдем иновативни и да създадем център на тежест за иновативни финансови пазари, е отворен за всяка държава, независимо от нивото на развитие.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Турция забранява използването на криптовалути за разплащане

В доклада се посочва, че на доставчиците на платежни услуги също им е забранено да включват дигитални активи в своите бизнес модели "пряко или косвено“.Това се случва, след като PayPal направи съобщен...
АПР. 17, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите могат да бъдат таргетирани от регулаторите, според директора на Kraken

Редица служители - от министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън до президента на Европейската централна банка Кристин Лагард - алармират за използването на Биткойн за пране на пари, финансиране на те...
АПР. 16, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на ст...
МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света