НАЧАЛО Алткойни Биткойн

"Ако Биткойн е отрова за мишки, то банките са мишките" - CEO на Pantera Capital

АВГ. 16, 2018 11:42 4 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 "Ако Биткойн е отрова за мишки, то банките са мишките" - CEO на Pantera Capital
 

Служителите на Pantera Capital продължават да поддържат оптимистична перспектива за криптовалутите в условията на настоящия спад на пазара.


В конферентен разговор във вторник, главният изпълнителен директор и главен инвестиционен директор Дан Морхед каза, че блокчейн е следващата стъпка в развитието на собствения капитал, докато криптовалутите са по-висша форма на валута. Той нарече Биткойн най-големият разрушител на това поколение.

Морхед е вечен крипто оптимист, след като заяви, че капиталовата пазарна цена може един ден да бъде на стойност $40 трилиона. През април, Panterа преждевременно заяви, че пазарът е излязъл от дъното и че е време да се погледне на Биткойн в дългосрочен план.

Представянето на фонда "Цифрови активи" на Pantera в последно време не е попречило на ентусиазма на компанията. От декември фондът е намалял с 23,7%, а Биткойн е намалял с 20,9%.

Време за купуване


"Това всъщност е подходящо време за увеличаване на позицията ви", каза Морхед, отбелязвайки, че инвеститорите в средствата на Pantera обикновено не спазват това правило - повечето абонаменти се закупуват, когато цените на фонда са високи.

Настоящият мечи пазар е един от седемте, които са преживяли, каза Морхед. Той смята, че цената е максимално ниско и по-надолу няма да слезе, а в рамките на 10 до 12 месеца, тя ще бъде значително по-висока.

"Това е много вероятно да бъде най-ниската точка за индустрията", каза той, като добави, че цената на Биткойн расте стабилно от началото. "Нормалната ми гледна точка е, че ще се върне към тенденцията си".

Що се отнася до твърдението на Уорън Бъфет по-рано тази година, че Биткойн е "отрова за плъхове на квадрат", Морхед поясни:

Това е отрова за плъхове, а банките и компаниите за кредитни карти, са плъховете.


Дългосрочен оптимизъм.
Морхед предложи редица причини за дългосрочния си оптимизъм за блокчейн технологията и криптовалутите.


Блокчейн, каза той, са "последната част" на протоколната структура, която представлява интернет, начин да се местят средства без да се плащат на скъпи трети страни.

"Биткойн не е убиец на конкуренцията, а сериен убиец", каза той, което означава, че ще засегне много различни случаи на употреба. Интернет, в началото отдели време, за да развие водещите си случаи на употреба като Uber.

Той нарече блокчейн най-голямата "асиметрична търговия с рискова-награда", която е виждал. Ако инвестирате в него, не можете да загубите всичко. Много от средствата, инвестирани в бизнеса, имат потенциал да нараснат 25 пъти, каза той, което не е нещо, което виждате в други инвестиционни възможности.

"Мисля, че се насочваме към пост-капиталистическа ера", каза той. В капитализма, един богат човек инвестира, за да си донесе печалба. Последните 30 години са "междурегионален период", в който хората, които не са богати, създават ценни технологии.

"Сега ще имаме кооперативно притежавани технологии, които са много ценни", каза той.


Инвестиции в хедж фондовеМорхед и другите негови служители преразглеждаха различните инвестиции, направени от Pantera Capital, най-новата от които е Augur , отворена P2P платформа за прогнозиране, изградена върху Етериум .


Те също така обсъдиха важността на диверсифицираното инвестиционно портфолио, поради което фондовете за цифровите активи на Pantera обикновено притежават 30 различни криптовалути.

Инвестиционната стратегия на Pantera е да инвестира в началото, за да увеличи максимално възвръщаемостта чрез ранния достъп до токен продажби на най-обещаващите блокчейн протоколи.

Джоуи Кръг, главен инвестиционен директор, каза, че ICO са полезни за предлагането на нещо, в което инвеститорът може да навлезе и излезе от ликвиден актив, за разлика от традиционния капитал. В бъдеще, много неща ще дойдат от връщането на активи с по-малки пазарни граници, каза той.

Компанията също така извършва специална търговия и автоматизира голяма част от търговското изпълнение, което трябва да подобри разходите.

Институционалните попечители


Увеличаването на интереса на институционалните попечители в технологията на блокчейн и криптовалутите е друг фактор, цитиран от служителите на Pantera.

"Ние вярваме, че институционалният капитал е на път", каза Павел Верадитакит, партньор, цитирайки Goldman Sachs и Northern Trust. Други инвестиционни банкери също разглеждат попечителство на крипто. "Ние виждаме решения за попечителство, възникващи във всички различни географски райони", добави той.

Инвестиционният съдружник, Лаурен Стефаниан, отбеляза, че Intercontinental Exchange (ICE), който оперира глобални борси, създава компания, наречена Bakkt, за да изгради технология за свързване на съществуващата пазарна и търговска инфраструктура с блокчейн.

Съществуват три основни продукта: обмен, решения за попечителство и платежна система. Pantera дава на Bakkt обратна връзка относно дизайна на платформата и също е съинвеститор в компанията.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Иронично: Откриха библейско съобщение в блок 666,666 на Биткойн

Но на 18-ти януари някой остави библейско послание в неговия блокчейн. "Не се оставяй да те побеждава злото; но ти побеждавай злото чрез доброто." от Римляни 12:21.Биткойн (и други блокчейни) позволяв...
ЯНУ. 20, 2021 15:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grayscale купиха Биткойн за $590 милиона в рамките на един ден

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) току-що стана много по-голям, след като фирмата закупи на неотдавнашния спад, за да натрупа още Биткойн.Според данни на Bybt вчера от Grayscale Investments са закупени 1...
ЯНУ. 19, 2021 22:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн може да стигне $115,000 този август

Основателят и главен изпълнителен директор на Pantera Capital Дан Морхед продължава да държи на бичата си прогноза за Биткойн през 2021 г.Той твърди, че водещият крипто актив все още е на път да дости...
ЯНУ. 19, 2021 12:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Да купиш 10,000 Биткойна само за 50 долара?!

Истории за пропуснати възможностиИсториите за изпуснатите възможности през последните 10 години са много. Пример за такава интересна история е тази на човекът, който направи първата комерсиална транза...
ЯНУ. 18, 2021 18:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света