НАЧАЛО Други

Акциите на Robinhood скочиха с 30% след придобиването на дял от основателя на FTX

МАЙ. 13, 2022 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Акциите на Robinhood скочиха с 30% след придобиването на дял от основателя на FTX

Сам Банкман-Фрийд, милиардерът, основател и главен изпълнителен директор на борсата за криптовалути FTX, придоби значителен дял от 7.6% в популярната онлайн брокерска компания Robinhood.

Новината беше добре приета от пазара, като цената на акциите на Robinhood (HOOD) първоначално се повиши с над 30%. Към момента на публикуване цената се установи до 24% печалба.


Според зявление до Комисията по ценните книжа и борси в четвъртък, Банкман-Фрийд е платил общо $648 милиона за акции на Robinhood на средна цена от $11.52. Съобщава се, че покупките, разкрити от основателя на FTX, са започнали в средата на март и са продължили до сряда.


В документацията за ценни книжа Банкман-Фрийд ясно посочи, че "няма намерение да предприема каквито и да било действия за промяна или влияние върху контрола на [Robinhood]" и че този ход е просто защото той вижда Robinhood като "привлекателна инвестиция".


Комуникационният екип на Robinhood се обърна към Twitter, за да подражава на казаното от Фрийд, споделяйки пред 82,000 последователи: "Разбира се, ние смятаме, че това също е привлекателна инвестиция."


Транзакцията е извършена от антигуанска фирма, наречена Emergent Fidelity Technologies Ltd, на която Банкман Фрийд е единствен директор и мажоритарен собственик.


Изглежда, че съобщението е предоставило на инвеститорите на Robinhood известно краткосрочно облекчение, след като цената на акциите достигна ново дъно от $7.73 на 12-ти март, само един ден след като брокерската фирма разкри, че приходите от крипто транзакции са паднали с 39% на годишна база.


Robinhood достигна значителни постижения на пазара на криптовалути, тъй като приходите от търговия, свързана с акции, паднаха драстично. Понастоящем Robinhood предоставя на потребителите възможности за крипто търговия, което го въвежда в непосредствена конкуренция с други базирани в САЩ борси за криптовалути като Coinbase и Gemini.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
CryptoDnes представя първата си панелна дискусия!


Според доклада на Robinhood за първото тримесечие на 2022 г., приблизително 18% от нетните им приходи за първото тримесечие идват от транзакции, свързани с криптовалути, но базираните на транзакции приходи от криптовалути са намалели с 39% на годишна база до $54 милиона, в сравнение с $88 милиона през първото тримесечие на 2021 г.


През април миналата година Robinhood обяви планове за разширяване на брокерството на криптовалути чрез закупуване на базираната в Обединеното кралство крипто компания Ziglu.


По-рано този месец Robinhood също пусна своя дългоочакван крипто портфейл на 2 милиона потребители в списъка на чакащите, очерта планове за интегриране на Lightning Network и включи Shiba Inu (SHIB) след месеци на кампании за включване от поддръжниците на меме криптовалутата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Други новини

Какво правят китовете, за да трупат приходи дори по време на висока волатилност?

Тъй като тези потребители имат повече ликвидност за разпространение, те са по-нетърпеливи да се възползват от yield-farming с нисък риск. Тези опции обаче са достъпни за всеки, независимо колко крипто...
МАЙ. 16, 2022 20:43 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Square Enix обмисля сериозни инвестиции в Web3 пространството

Square Enix (SE) е японски разработчик на игри с $3 милиарда активи под управление, според последния отчет за приходите на компанията. Фирмата притежава Final Fantasy и продаде франчайза на Tomb Raide...
МАЙ. 16, 2022 06:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Galaxy Digital очакват $300 милиона в загуби през второто тримесечие

Всеобхватният доход на една компания обикновено е сума от нейния нетен доход и печалбите или загубите, които все още не са реализирани. Тази скорошна новина изглежда е предупредителен знак за инвестит...
МАЙ. 15, 2022 12:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Чанпен Джао: Крипто общността трябва да се върне към изграждането на 'истински продукти'

Чанпен Джао, известен просто като CZ, предупреди последователите си, че крипто пространството все още е нов пазар, където иновациите като алгоритмични стабилни монети се тестват, за да се види дали ус...
МАЙ. 13, 2022 14:38 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света