НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Африканска сепаратистка група издава "подкрепена от държавата" криптовалута

ЯНУ. 3, 2019 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Африканска сепаратистка група издава "подкрепена от държавата" криптовалута

Според доклад от Африка, сепаратистка група в Камерун, която се бори за независимостта на самопровъзгласилата се за отделна страна Амбазония, наскоро пусна криптовалута, "подкрепена от държавата", наречена AmbaCoin.


Проектът AmbaCoin


Според групата, функцията на токена е да помогне за „предоставяне на хуманитарна помощ на засегнатите от конфликта в англоезичните региони с надеждата да съберат до $250 милиона“.

Очаква се също така създаването на токена да подпомогне на държавата и да служи като постоянен заместител на официалната национална валута на Швейцария - франка. Създаването на токена ще допринесе значително за дневния ред на компанията за абсолютна свобода.

Според член на проекта AmbaCoin, стартирането на токена е насочено към хуманитарните помощи. Този член, който все още остава неизвестен, поясни, че събраните средства ще бъдат използвани за подкрепа на тези помощи.

Проектът също така разработи уебсайт, който да подпомогне продажбите на монетата. Чрез уебсайта, заинтересованият купувач може лесно да закупи някой AmbaCoin.

Пълните подробности за закупуването на монетата са описани в бялата книга на проекта. Извадка от нея гласи:

Тези, които подкрепят Амбазония могат да закупят AmbaCoin директно от уебсайта. Потребителите могат да използват други криптовалути като Bitcoin, Litecoin или Dash , за да извършват транзакции, както и традиционни валути, включително евро, долари, франкове, ранд или рубли.

Дигитализирана форма на съкровищен бон

Бялата книга също така показва, че монетата ще използва доказателството за залог (PoS) за управление. В резултат на това, необходимостта от добив се елиминира. Бялата книга също така показа, че токена ще действа и като „дигитализирана форма на съкровищен бон“ (краткосрочна ценна книга издадена от държавата). Впоследствие тези бонове ще бъдат закупени от нацията на Амбазония.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ето защо тези алткойни могат да претърпят подем

Според ново обявление има 25 крипто актива, които Grayscale обмисля за нови инвестиционни продукти, включително алткойните Cosmos (ATOM) и Fantom (FTM).“ ‘Активи под разглеждане’ изброява някои цифров...
ЯНУ. 27, 2022 11:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пет нови алткойна скочиха значително, след като бяха изброени от Coinbase

В ново съобщение борсата казва, че пет алткойна с ниска пазарна капитализация ще започнат да се търгуват на Coinbase Pro, след като бъдат изпълнени подходящи условия за ликвидност.Cryptex Finance е Ет...
ЯНУ. 26, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Stellar споделят вълнуващи планове за 2022 г.

Следователно в нея се заявява, че като част от стратегията си за 2022 г., Stellar Development Foundation (SDF), организация с нестопанска цел, разкрива своя ангажимент да подкрепя развитието на смарт ...
ЯНУ. 27, 2022 10:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна банка сподели алармиращо предупреждение за крипто пазарите

Те твърдят, че редица фактори могат да доведат до това, че цените на криптовалутите ще останат по-ниски в продължение на години.Според Business Insider анализаторите на UBS казаха в бележка до клиенти...
ЯНУ. 26, 2022 00:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света