НАЧАЛО Други

Accenture с блокчейн за логистика

ЮЛИ. 27, 2018 21:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Accenture с блокчейн за логистика

Консултантският гигант Accenture планира да използва блокчейн за надграждане на своята логистична мрежа, разкри патентна заявка, публикувана на 26-ти юли.


Според документа, публикуван от Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO), корпорацията иска да следва стъпките на различни големи играчи в използването на блокчейн, за да осигури, ускори и увеличи ефективността на логистиката.

"Устройството може да получи указание, че даден продукт е пристигнал в местоназначение. Продуктът може да е бил изпратен от предприятието до местоназначението ", гласи абстрактното патентно описание, продължавайки:

Устройството може да извърши анализ на продукта, за да определи атрибут на продукта. Устройството може да извърши сравнение на информация, идентифицирайки атрибута на продукта, и информация, включена в криптиран запис за продукта, на блокчейн, за да провери атрибута на продукта.

Този ход свидетелства за нарастващия интерес на Accenture към блокчейн, като този месец обяви също така инструмент за веригата за доставки на аерокосмическа промишленост в партньорство с френската мултинационална авиокосмична компания Thales.

Междувременно през месец март Accenture се свърза с глобалния логистичен оператор DHL, за да работи за прилагането на блокада за фармацевтичните вериги за доставки.

Това също не е първият път, когато Accenture е кандидатствал за патент, свързан с блокчейн. През септември миналата година компанията получи смесени реакции към така нареченото приложение "редактиране на блокчейн", като някои източници твърдят, че концепцията е против съществения етос, който технологията представлява.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света