НАЧАЛО Други

Accenture с блокчейн за логистика

ЮЛИ. 27, 2018 21:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Accenture с блокчейн за логистика

Консултантският гигант Accenture планира да използва блокчейн за надграждане на своята логистична мрежа, разкри патентна заявка, публикувана на 26-ти юли.

 


Според документа, публикуван от Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO), корпорацията иска да следва стъпките на различни големи играчи в използването на блокчейн, за да осигури, ускори и увеличи ефективността на логистиката.

"Устройството може да получи указание, че даден продукт е пристигнал в местоназначение. Продуктът може да е бил изпратен от предприятието до местоназначението ", гласи абстрактното патентно описание, продължавайки:

Устройството може да извърши анализ на продукта, за да определи атрибут на продукта. Устройството може да извърши сравнение на информация, идентифицирайки атрибута на продукта, и информация, включена в криптиран запис за продукта, на блокчейн, за да провери атрибута на продукта.

Този ход свидетелства за нарастващия интерес на Accenture към блокчейн, като този месец обяви също така инструмент за веригата за доставки на аерокосмическа промишленост в партньорство с френската мултинационална авиокосмична компания Thales.

Междувременно през месец март Accenture се свърза с глобалния логистичен оператор DHL, за да работи за прилагането на блокада за фармацевтичните вериги за доставки.

Това също не е първият път, когато Accenture е кандидатствал за патент, свързан с блокчейн. През септември миналата година компанията получи смесени реакции към така нареченото приложение "редактиране на блокчейн", като някои източници твърдят, че концепцията е против съществения етос, който технологията представлява.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Едуард Сноудън продаде своето NFT за $5,4 милиона

Не стана ясно веднага кой спечели това NFT, но потребителят се подвизава под псведонима @PleasrDAO в OpenSea и в платформата на Foundation, където се проведе търгът.Продажбата прави “Stay Free” един о...
АПР. 18, 2021 14:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Милиардер продава най-скъпия апартамент в Лондон за 4,000 BTC

Според доклада на The Telegraph мезонета е част от луксозния жилищно-търговски комплекс Hyde Park One, който се намира в лондонския квартал Найтсбридж.Изключителният апартамент от 18,000 квадратни мет...
АПР. 19, 2021 08:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшива новина всява паника на крипто пазара

Биткойн се изстреля до нивото от $51,000, като най-добрите алткойни видяха още по-големи загуби. Заглавието, за което се предполага, че е предизвикало срива, е публикувано от съмнителен профил в ...
АПР. 18, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Как този инвеститор превърна $300,000 в $2,4 милиарда

Само ден след официалния си публичен листинг, Coinbase вече създаде история за успех в размер на няколко милиарда долара. Популярният частен инвеститор и основател на Initialized Capital, Гари Тан, ра...
АПР. 17, 2021 21:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света