НАЧАЛО Други

90% от блокчейн инициативите на американските фирми не успяват да се реализират

АВГ. 1, 2018 08:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 90% от блокчейн инициативите на американските фирми не успяват да се реализират

Около 90% от блокчейн инициативите на действащите в момента компании в САЩ в крайна сметка ще бъдат изоставени. Тази статистика идва от проучване на Forrester Research, цитирано от Bloomberg в статия на 31-ви юли.

 


Американската фирма за проучване на пазара Forrester Research прогнозира, че повечето проекти, задействани от американски компании, ще бъдат блокирани през 2018 г. По-конкретно Forrester Research оценява, че в 90% от случаите проектите "никога няма да станат част от операциите на компанията."

Изследователят твърди също така, че "някои компании", които се стремят да включат широко популяризираната DLT в техния бизнес, сега се отдръпват и ограничават амбициите си.

Най-скорошното проучване отбелязва най-малко втория пример, при който Forrester предсказа мрачно бъдеще за блокчейн приложения в корпоративна Америка. През 2017 г. компанията публикува статия, озаглавена "Прогнози 2018: Революцията на блокчейн ще трябва да изчака малко по-дълго", като твърди, че 2018 ще бъде "годината на отчитане на блокчейн инициативи".


Тези, които не успяха да превърнат заглавията в реалност, ще отпишат инвестициите си и ще се откажат, докато други, които имат дълбоко разбиране за технологията и нейния трансформационен потенциал в дългосрочен план, ще продължат да се развиват.

Според Bloomberg Ron Resnick, първият изпълнителен директор на Enterprise Ethereum Alliance (ЕЕА), заяви, че развитието на блокчейн може да продължи през 2019 г., като казва, че "компаниите все още опипват почвата".

Преди това изпълнителният директор на Hyperledger Brian Behlendorf твърди, че "предстоящата вълна" от блокчейн приложения няма да дойде от установени гиганти като Google, Amazon или Facebook, тъй като тези компании "имат сляпо място, когато става въпрос за блокчейн".

По-рано през юли бивш директор на Уолстрийт Майк Новограц предсказа, че масовото приемане на криптовалути и блокчейн е "още пет до шест години".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Търговският обем на Binance поставя нови рекорди

Биткойн е в рамките на $1,000 от най-високата си цена от $19,891, отчетена през декември 2017 г., търговията на крипто борсата Binance също достига нови висоти, с обем от над 37 милиарда долара през п...
НОЕ. 25, 2020 16:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase прекратява маржин търговията на 26-ти ноември

Базираната в Сан Франциско платформа за търговия обяви във вторник, че ще попречи на клиентите да извършват нови маржин сделки, от 22:00 UTC (универсално координирано време) в сряда, като едновременно...
НОЕ. 25, 2020 22:59 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто борсата OKEx ще раздава до $1,000 на потребителите си

Тегленията трябва да отворят на 27-ми ноември, след като повече от месец са били на пауза."Ние [OKEx] знаем, че не сме нищо без потребители и искаме да демонстрираме това, като им предложим значителни...
НОЕ. 24, 2020 10:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Chainalysis може да се превърне в следващия блокчейн еднорог

В интервю за Forbes на 20-ти ноември главният изпълнителен директор и съосновател на Chainalysis Майкъл Гронаджър потвърди предстоящото събитие. Гронаджър очаква да обяви финансирането от Серия C през...
НОЕ. 24, 2020 18:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света