НАЧАЛО Други

90% от блокчейн инициативите на американските фирми не успяват да се реализират

АВГ. 1, 2018 08:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 90% от блокчейн инициативите на американските фирми не успяват да се реализират

Около 90% от блокчейн инициативите на действащите в момента компании в САЩ в крайна сметка ще бъдат изоставени. Тази статистика идва от проучване на Forrester Research, цитирано от Bloomberg в статия на 31-ви юли.


Американската фирма за проучване на пазара Forrester Research прогнозира, че повечето проекти, задействани от американски компании, ще бъдат блокирани през 2018 г. По-конкретно Forrester Research оценява, че в 90% от случаите проектите "никога няма да станат част от операциите на компанията."

Изследователят твърди също така, че "някои компании", които се стремят да включат широко популяризираната DLT в техния бизнес, сега се отдръпват и ограничават амбициите си.

Най-скорошното проучване отбелязва най-малко втория пример, при който Forrester предсказа мрачно бъдеще за блокчейн приложения в корпоративна Америка. През 2017 г. компанията публикува статия, озаглавена "Прогнози 2018: Революцията на блокчейн ще трябва да изчака малко по-дълго", като твърди, че 2018 ще бъде "годината на отчитане на блокчейн инициативи".


Тези, които не успяха да превърнат заглавията в реалност, ще отпишат инвестициите си и ще се откажат, докато други, които имат дълбоко разбиране за технологията и нейния трансформационен потенциал в дългосрочен план, ще продължат да се развиват.

Според Bloomberg Ron Resnick, първият изпълнителен директор на Enterprise Ethereum Alliance (ЕЕА), заяви, че развитието на блокчейн може да продължи през 2019 г., като казва, че "компаниите все още опипват почвата".

Преди това изпълнителният директор на Hyperledger Brian Behlendorf твърди, че "предстоящата вълна" от блокчейн приложения няма да дойде от установени гиганти като Google, Amazon или Facebook, тъй като тези компании "имат сляпо място, когато става въпрос за блокчейн".

По-рано през юли бивш директор на Уолстрийт Майк Новограц предсказа, че масовото приемане на криптовалути и блокчейн е "още пет до шест години".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв разкри детайли за дигиталния долар

Говорейки в основното си обръщение на 23-ти септември, Лорета Местер подчерта, че Федералният резерв проучва дигиталните валути на централната банка (CBDC) още преди пандемията, отбелязвайки, че негов...
СЕП. 24, 2020 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо бившият директор на Ripple премести близо половин милиард XRP?

След като мнозина започнаха да спекулират къде биха могли да се насочат токените, Ларсен разкри, че е преместил XRP портфейла си в New York Digital Investments Group (NYDIG).Попечителство 2.0Компаният...
СЕП. 24, 2020 15:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Милиардер продължава да разширява своето Биткойн портфолио

Той също така твърди, че "нищо" не може да се сравни с неговия залог на Биткойн, който той направи през далечната 2012 г."Отделете време, за да разберете какво притежавате. Толкова дълбоко, че може да...
СЕП. 24, 2020 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света