НАЧАЛО Други

90% от блокчейн инициативите на американските фирми не успяват да се реализират

АВГ. 1, 2018 08:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 90% от блокчейн инициативите на американските фирми не успяват да се реализират

Около 90% от блокчейн инициативите на действащите в момента компании в САЩ в крайна сметка ще бъдат изоставени. Тази статистика идва от проучване на Forrester Research, цитирано от Bloomberg в статия на 31-ви юли.

 


Американската фирма за проучване на пазара Forrester Research прогнозира, че повечето проекти, задействани от американски компании, ще бъдат блокирани през 2018 г. По-конкретно Forrester Research оценява, че в 90% от случаите проектите "никога няма да станат част от операциите на компанията."

Изследователят твърди също така, че "някои компании", които се стремят да включат широко популяризираната DLT в техния бизнес, сега се отдръпват и ограничават амбициите си.

Най-скорошното проучване отбелязва най-малко втория пример, при който Forrester предсказа мрачно бъдеще за блокчейн приложения в корпоративна Америка. През 2017 г. компанията публикува статия, озаглавена "Прогнози 2018: Революцията на блокчейн ще трябва да изчака малко по-дълго", като твърди, че 2018 ще бъде "годината на отчитане на блокчейн инициативи".


Тези, които не успяха да превърнат заглавията в реалност, ще отпишат инвестициите си и ще се откажат, докато други, които имат дълбоко разбиране за технологията и нейния трансформационен потенциал в дългосрочен план, ще продължат да се развиват.

Според Bloomberg Ron Resnick, първият изпълнителен директор на Enterprise Ethereum Alliance (ЕЕА), заяви, че развитието на блокчейн може да продължи през 2019 г., като казва, че "компаниите все още опипват почвата".

Преди това изпълнителният директор на Hyperledger Brian Behlendorf твърди, че "предстоящата вълна" от блокчейн приложения няма да дойде от установени гиганти като Google, Amazon или Facebook, тъй като тези компании "имат сляпо място, когато става въпрос за блокчейн".

По-рано през юли бивш директор на Уолстрийт Майк Новограц предсказа, че масовото приемане на криптовалути и блокчейн е "още пет до шест години".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съобщава се, че HSBC забранява на клиентите да купуват акции на Coinbase

Твърди се, че HSBC забранява на клиентите си да купуват акции на Coinbase, тъй като се придържа към политика за избягване на крипто валути.Новината идва след доклад, който циркулира по-рано тази седми...
АПР. 19, 2021 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света