НАЧАЛО Други

90% от блокчейн инициативите на американските фирми не успяват да се реализират

АВГ. 1, 2018 08:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 90% от блокчейн инициативите на американските фирми не успяват да се реализират

Около 90% от блокчейн инициативите на действащите в момента компании в САЩ в крайна сметка ще бъдат изоставени. Тази статистика идва от проучване на Forrester Research, цитирано от Bloomberg в статия на 31-ви юли.


Американската фирма за проучване на пазара Forrester Research прогнозира, че повечето проекти, задействани от американски компании, ще бъдат блокирани през 2018 г. По-конкретно Forrester Research оценява, че в 90% от случаите проектите "никога няма да станат част от операциите на компанията."

Изследователят твърди също така, че "някои компании", които се стремят да включат широко популяризираната DLT в техния бизнес, сега се отдръпват и ограничават амбициите си.

Най-скорошното проучване отбелязва най-малко втория пример, при който Forrester предсказа мрачно бъдеще за блокчейн приложения в корпоративна Америка. През 2017 г. компанията публикува статия, озаглавена "Прогнози 2018: Революцията на блокчейн ще трябва да изчака малко по-дълго", като твърди, че 2018 ще бъде "годината на отчитане на блокчейн инициативи".


Тези, които не успяха да превърнат заглавията в реалност, ще отпишат инвестициите си и ще се откажат, докато други, които имат дълбоко разбиране за технологията и нейния трансформационен потенциал в дългосрочен план, ще продължат да се развиват.

Според Bloomberg Ron Resnick, първият изпълнителен директор на Enterprise Ethereum Alliance (ЕЕА), заяви, че развитието на блокчейн може да продължи през 2019 г., като казва, че "компаниите все още опипват почвата".

Преди това изпълнителният директор на Hyperledger Brian Behlendorf твърди, че "предстоящата вълна" от блокчейн приложения няма да дойде от установени гиганти като Google, Amazon или Facebook, тъй като тези компании "имат сляпо място, когато става въпрос за блокчейн".

По-рано през юли бивш директор на Уолстрийт Майк Новограц предсказа, че масовото приемане на криптовалути и блокчейн е "още пет до шест години".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света