НАЧАЛО Алткойни Биткойн

80% от Биткойн добива се случва чрез възобновяеми източници на енергия

ДЕК. 2, 2018 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 80% от Биткойн добива се случва чрез възобновяеми източници на енергия

Новият доклад на CoinShares за добива на Биткойн предполага, че практиката вероятно ще доведе до загуба за повечето копачи спрямо текущи цени.

Средностатистическият копач работи на загуба


В whitepaper-a, който получи висока оценка от данните за криптовалути, CoinShares разгледа различни аспекти на добива, които през последните седмици се увеличиха, като цената на Биткойн от $4189,27 падна до $3500.

"Сред нашите констатации е прогнозата, че при ¢5 / KWh и 18-месечните амортизационни разчети са се увеличили от приблизително $6500 до около $6800", разкриват изследователите в своето въведение.

Резултат с изображение за  <a href=/kripto-valuti/republic-protocol rel=

Добивът на Биткойн е 80% от възобновяеми източници


Както се съобщава, копачите изглежда са изпитали значителни икономически затруднения поради ценовата амортизация, независимо от базовата цена на електроенергията в тяхното местоположение.

Говори се, че китайските копачи изхвърлят нерентабилни машини, което взриви социалните медии миналата седмица, на фона на твърденията, че сухият сезон е тласнал разходите за водно електричество, което е допълнително главоболие за копачите.


Трудността на добива на Биткойн се очаква да намалее, а не да се увеличи за първи път от 2-и декември 2011 г.


Според CoinShares, копаенето ще продължи да се съсредоточава върху най-евтините източници на енергия - възобновяемите.

Въз основа на историческите данни за енергийния микс и местонахождението на криптодобивните операции в Китай, ние показахме, че противно на общоприетия сценарий, огромното мнозинство от световния капацитет за добив на най-голямата криптовалута (минимум 77,6%) се използва чрез възобновяема енергия.

В отговор, Сайфедеан Амус, автор на "The Bitcoin Standard", се съгласи с констатациите, добавяйки, че ще публикува своя "първи задълбочен анализ на икономиката на Биткойн добива" в петък.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може да отоплява домове в Канада догодина

Със скорошно съобщение беше постигнато споразумение за това между канадската технологична компания MintGreen и Lonsdale Energy Corporation (LEC).Общинската корпорация в момента отоплява 100 сгради, съ...
ОКТ. 22, 2021 15:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн се срина до $8,200 на Binance.US

Това е умопомрачителна загуба на стойност от 87%. Криптовалутата изтри тези загуби в рамките на една минута.Биткойн претърпя жестока корекция в четвъртък, но само на Binance.US. По-специално, борсата ...
ОКТ. 22, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е предпочитан пред златото - Пол Тюдор Джоунс

Хедж фонд мениджърът и милиардер Пол Тюдор Джоунс смята, че Биткойн печели надпреварата срещу златото, според интервю в сряда за CNBC.Водещият Андрю Рос Соркин напомни на американския инвеститор - чия...
ОКТ. 22, 2021 10:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света