НАЧАЛО Крипто Крими

8 души арестувани за Понци схема в Япония

НОЕ. 15, 2018 13:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 8 души арестувани за Понци схема в Япония

Както съобщи The Asahi Shimbum, група от осем души е била арестувана в Токио, Япония, след като властите са открили предполагаемата им пирамидална схема за инвестиции.


Компанията, наречена Sener, твърди, че е инвестиционна фирма със седалище в САЩ и успява да събере около $68 милиона в йени, от 6 000 жертви, които очакваха, че Sener ще купуват и продават криптовалути от тяхно име.

Първоначално властите са се усетили, когато установяват, че Sener не е регистриран бизнес, както се изисква от закона за финансовите инструменти и борсите. Впоследствие, 73 жертви подават съдебни искове срещу Sener, като претендират за обезщетение в размер на 37 милиона йени.

Това подтикна властите да разследват Sener, което доведе до 8 ареста. От 8-те задържани мъже, шестима са виновни за обвиненията, докато двама са запазили невинността си.


Кoи са Sener?


Sener е проста инвестиционна пирамидална схема. Компанията събират пари в брой и криптовалута, обещавайки добра възвращаемост на своите клиенти. Asahi Shimbum обясняват:

Според група адвокати, представляващи жертвите и инвеститори, заподозрените обещават месечна възвращаемост от 3% до 20% въз основа на инвестицията на семинари и други събирания.

Такива невероятно високи цифри на възвръщаемост обикновено са първият идентификатор за една Понци схема, докато модела за набиране на персонал - Sener предлага бонуси за привличане на други инвеститори, което също е отличителен белег на пирамидалните схеми.

Компанията дори организира семинари за нови инвеститори, а рекламните им маркетингови видеоклипове все още могат да бъдат намерени в YouTube. В тези клипове Sener твърдят, че имат приходи от $15 милиарда, 2000 служители и партньорства с Bank of America, CitiBank и други.

Публикация в блог на BehindMLM през 2017 г., показва няколко други признака за тревога. Подчертава се факта, че адреса на корпоративния офис на Sener на техния уебсайт е регистриран в компания, наречена Servcorp, която продава виртуално офис пространство. Статията също така установи, че сайтът на Sener е създаден през януари 2017 г., а не през 2007 г., когато компанията е "основана".

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американец призна участието си в крипто измама за $30 милиона

Майкъл Акерман, жител на щата Охайо, може да лежи до 20 години в затвор след като се призна за виновен в измама, която той организирал през 2017 г. Крипто схемата е примамвала стотици инвеститори, деп...
СЕП. 10, 2021 19:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света