НАЧАЛО Финтех

75% от американските търговци планират да приемат плащания в криптовалути

ЮНИ. 12, 2022 07:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 75% от американските търговци планират да приемат плащания в криптовалути

Според ново проучване на счетоводния гигант Deloitte повечето търговци в САЩ опипват почвата за приемане на криптовалути в близко бъдеще.

В новото проучване Deloitte анкетира 2,000 висши ръководители на търговски организации от различни отрасли в САЩ по теми, свързани с дигиталните активи.


Повече от 85% от анкетираните ръководители заявяват, че техните предприятия "отдават висок или много висок приоритет" на осигуряването на възможност за криптоплащания.


Близо три четвърти от анкетираните казват, че техните организации планират да приемат плащания в крипто или стабилни монети през следващите две години. Повече от 50% от отговорилите големи търговци на дребно (с приходи от $500,000 и нагоре) вече са инвестирали повече от $1 милион за осигуряване на възможност за плащания с дигитални активи.


От търговците на дребно, които вече приемат дигитални активи, 93% твърдят, че са станали свидетели на положително въздействие върху показателите на клиентите си.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Биткойн може да експлодира с над 700%, твърди CEO-то на VanEck


От Deloitte казаха: 


Това е един от най-успешните опити за развитие на пазара на дигитални активи.

Нашето проучване потвърждава посоката и силата на траекторията към широко приемане на решения за разплащания с дигитални валути в американските организации за търговия на дребно. Респондентите разбират стойността и ползите от подобна възможност и са предприели стъпки за нейното активиране.

Търговците се вслушват в мнението на своите клиенти и смятат, че в момента много от тях имат значителен интерес към използването на дигитални валути за плащания.


Целият доклад на счетоводната фирма от "Голямата четворка" можете да прочетете тук.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Revolut ще предлага услуга 'Купи сега, плати после' за Европа

Revolut Pay Later е първият продукт за по-късно плащане в Ирландия, който използва одобрен кредитен лимит, разработен с цел да се съсредоточи върху достъпността, като предоставя на клиента възможност ...
ЮНИ. 26, 2022 13:30 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Solana пуска крипто смартфон

Android смартфон на Solana LabsНа премиерно събитие в Ню Йорк на 23 юни Solana Labs дебютира със смартфона "Saga", който ще служи едновременно като мобилна свързваща точка към света на децентрализиран...
ЮНИ. 24, 2022 18:15 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

51% от потребителите в Латинска Америка са правили транзакции с криптовалути

Докладите на Mastercard показват сериозността на интереса към криптовалути сред латиноамериканците. Платежният гигант е провел проучване сред повече от 35,000 души в световен мащаб в периода март-апри...
ЮНИ. 23, 2022 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия разработва блокчейн система, която да замени SWIFT

Руската Rostec Group е правителствена организация, която включва редица технологични компании. Те обявиха, че са разработили блокчейн платформа за стартиране на дигитална система за международни плаща...
ЮНИ. 20, 2022 12:39 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света