НАЧАЛО Алткойни Биткойн

74% от руснаците са запознати с "Биткойн"

АПР. 10, 2019 09:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 74% от руснаците са запознати с "Биткойн"

Една огромна част от руснаците (56%) са запознати с Биткойн, разкрива ново проучване, проведено от руския Център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ).


Междувременно терминът "Биткойн" е познат за 74% от руснаците, но само 9% от анкетираните имат задълбочени познания за най-голямата криптовалута по пазарна капитализация.

Руснаците не са склонни да приемат Биткойн


В доклада се посочва също, че само 2% от руснаците са инвестирали в Биткойн. Това се дължи на факта, че криптовалутата все още се възприема като лош инвестиционен инструмент от 65% от участниците в проучването. На всичкото отгоре, почти половината от населението (43%) е сигурно, че не можете да се закупят реални стоки или услуги с BTC.

Русия е петият най-голям пазар в света с крипто транзакции, на обща стойност от $18,5 милиарда. Неотдавнашно проучване показа също, че Русия е на второ място по брой сделки на крипто борсите. Въпреки това, правителството на страната все още не одобрява регулаторна рамка за криптовалутите.

Образованите млади мъже идват на помощ


За разлика от останалата част от населението, хората с висше образование, млади мъже (18-25 години), активни интернет потребители и тези, които живеят в двата големи града на страната (Москва и Санкт Петербург), изглежда са запалени по Биткойн. Последната демографска група има най-високо ниво на информираност от 75%.

Следователно един типичен руски Биткойн ентусиаст е образован млад мъж, който живее в огромен град. Това е в съответствие с проучване на Clovr, в което се заключава, че по-голямата част от собствениците на криптовалута в САЩ са мъже от поколение Y ("милениал"), които печелят над $75 000 годишно.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Купуват ли големите инвеститори по време на спада?

CoinShares казва, че Cardano (ADA), Solana (SOL) и Polkadot (DOT) също са се радвали на приток през седмицата, което предполага, че инвеститорите очакват възможен обрат на пазара.“Входящите потоци дой...
ЯНУ. 25, 2022 01:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво правят Биткойн (BTC) китовете?

В нов епизод на ‘Best Business Show’ Помплиано казва на своите над 330,000 абонати в YouTube, че BTC китовете до голяма степен са останали встрани по време на последната рязка корекция, при която BTC ...
ЯНУ. 24, 2022 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Трейдър, предрекъл дъното през 2018-та, споделя прогноза за Биткойн

Той вярва, че BTC ще отбележи нови върхове за всички времена тази година, въпреки низходящото си движение през последните два месеца.Псевдонимният крипто анализатор Smart Contracter казва на своите на...
ЯНУ. 24, 2022 01:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Да очакваме ли обрат на пазара?

В ново интервю за канала InvestAnswers в YouTube, Коуен казва, че нивото от $30,000 действа като основно ниво на цената за Биткойн.“Ясно е, че $30,000 също са голяма площ. Не искам да кажа, че непреме...
ЯНУ. 23, 2022 15:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света