НАЧАЛО Други

7% от циркулиращото предлагане на Етериум е пренасочено към DeFi

СЕП. 21, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 7% от циркулиращото предлагане на Етериум е пренасочено към DeFi

Децентрализираното финансиране (DeFi) не показва признаци на забавяне.

Данните от Defipulse показват, че 7% от предлагането на Етериум (ETH) вече са заключени в DeFi протоколите.

В приложенията, базирани на Етериум, потребителите трябва да плащат такси за транзакции, за да обработват плащания или интелигентни договори. Таксата за миньорите се нарича "газ" и когато мрежата се задръсти поради огромното търсене, разходите за газ нарастват.


Тъй като процентът на циркулиращото предлагане на ETH продължава да расте, това вероятно ще подхрани търсенето на ETH. Това показва, че активността на потребителите на протоколите на DeFi бързо се увеличава въпреки скорошната корекция на ETH.


Капиталът, заключен в DeFi, отново достига нов рекорд за всички времена


На 2-ри септември общата заключена стойност (TVL) в протоколите на DeFi постигна нов рекорд - 9,6 милиарда долара.


През последните няколко дни, TVL на платформите DeFi се повиши от 7,66 милиарда на 9,77 милиарда долара, което е исторически рекорд.
Антъни Сасано, основателят на Ethhub и маркетинг мениджър в Set Protocol, каза:


"Сега 7,9 милиона ETH захранват децентрализираните машини, които живеят в икономическата мрежа, която е Етериум. Това е 7% от циркулиращото предлагане на ETH и струва ~ 3 милиарда долара."


Страничен ефект от експоненциалния растеж на пазара на DeFi е експлозивното увеличение на таксите и разходите за газ при Етериум.


Според Cryptofees.info, дневните такси в блокчейн мрежата на Етериум са около 5,2 милиона долара. От 5,2 милиона долара популярната децентрализирана борса Uniswap представлява 1,4 милиона долара.


За сравнение, дневните такси за Биткойн възлизат на $508,000, по-малко от половината от таксите за Uniswap.


Повишаването на таксите може да доведе до нарастване на търсенето на ETH в средносрочен план. Потребителите трябва да плащат таксите в ETH, независимо от актива или интелигентния договор, с който потребителят има работа.


Като пример, ако потребител на DeFi изпрати Wrapped Bitcoin (wBTC) от портфейла на Етериум към DeFi платформа, потребителят все още трябва да плати таксите в ETH.


Тъй като разходите за газ са уредени в ETH, непрекъснатото покачване на таксите естествено би довело до нарастващото търсене на ETH.


Как ETH ще се справи с проблемите, свързани с таксите и задръстванията в мрежата?


Въпреки че скокът на активността и търсенето на потребителите е от полза за ETH, блокчейн мрежата Етериум също е затлачена.


В дългосрочен план постоянното състояние на мрежово претоварване може да доведе до цялостно неефективно потребителско изживяване.


Но анализаторите казват, че мрежовият ефект на Етериум е твърде силен, за да могат други блокчейни да се опитат да се конкурират с него. Джордж Харап, създателят на Bitspark, каза следното.

"Ще бъде интересно да наблюдаваме, когато някои от тези мъртви L1 appchains стартират ETH DeFi клонинги и никой не се появи. Сценарият е 'при много високи такси, хората ще искат да преминат към вериги с ниски такси'. Реалността е, че те вероятно не го правят. Мрежовите ефекти на ETH са твърде силни."


Единственото решение в близко бъдеще, което може да компенсира търсенето на DeFi, е ETH 2.0. Засега графикът за окончателното му стартиране остава несигурен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло СЕП. 21, 2020 От няколко месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Други новини

Хакери използват телекомуникационен протокол от 70-те за да се доберат до жертвите си

Смята се, че измамниците се опитват да прихванат двуфакторни кодове за удостоверяване на жертвите при атака срещу базираната в Израел телекомуникационна компания Partner Communications Company, извест...
ОКТ. 20, 2020 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Френският финансов министър продължава да критикува криптовалутите

В туит от 19-ти октомври Льо Мер твърди, че някои криптовалути са свързани със закупуване на наркотици и оръжия, освен че се използват за пране на пари. Освен това, той пише, че не "поставя под съмнен...
ОКТ. 20, 2020 14:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Проучване на Ripple разкрива интереса към дигиталните валутите сред мениджъри на финансови бизнеси

През август и септември Ripple попита 854 мениджъри от 22 държави - всички, които са ангажирани с платежни услуги в дигитални банки, банки на дребно и агрегатори на плащания - за интереса им към дигит...
ОКТ. 19, 2020 13:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Stellar ще участва в панелна дискусия на Международния валутен фонд днес

Главният изпълнителен директор на Stellar Денел Диксън ще е част от панел от четири души за дискусия за ролята на частния сектор при адресирането на слабостите на между граничните разплащания, която щ...
ОКТ. 19, 2020 10:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света