НАЧАЛО Други

$7 милиарда и повече чакат да бъдат наляти на крипто пазарите

МАР. 29, 2020 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 $7 милиарда и повече чакат да бъдат наляти на крипто пазарите

Настоящата несигурност в глобалните цени на акции и суровини се отразява на пазарите на криптовалути.

Ниските цени и нарастващото количество капитал, вложени в стабилни монети, са признаци за нерешителността на инвеститорите.

Комбинираната пазарна капитализация на всички стабилни монети вече достигна най-високото ниво от над 7 милиарда долара. Ръстът на пазарната капитализация предполага, че много търговци може да са излезли от позициите си в Биткойн , Етериум и други криптовалути, но все още не са приключили с индустрията.

Пазарът на стабилни монети показва постоянен растеж по време на икономическия срив


Трусовете през последните няколко седмици бяха много, независимо какво търгувате. Глобалните акции, стоки, злато и дори Биткойн, редуват пъмпове и дъмпове, след като икономическото въздействие на пандемията от коронавирус започва да се разкрива.

Един пазар, който наблюдава стабилен растеж сред хаоса, е пазарът на стабилни монети. Стейбълкойните, като USDT, USDC и TUSD, са дигитални валути, които са проектирани да поддържат постоянна стойност.

Сравнително модерна иновация по отношение на индустрията за криптовалути, те бързо намериха приложение като инструмент за търговците да излязат от позициите си в често волатилни активи като Биткойн и други криптовалути до относителна стабилност.

Пазарната капитализация на всички стабилни монети непрекъснато нараства. В края на 2017 г. пазарът струваше само 1 милиард долара. До средата на 2018 г. тя нарасна до над 3 милиарда долара. Както бе съобщено, в края на януари тази година сумата достигна около 6 милиарда долара.

Повече от 7 милиарда долара готови да влязат на пазара на криптовалути


Оттогава количеството пари, преминаващи в стабилни монети, се е увеличило драстично. Тъй като паниката от разпространението на коронавируса завладя световните пазари през последните седмици, все повече търговци излизат от позициите си в полза на стабилните монети.

Както фирмата за анализ на криптовалути Bloqport (@Bloqport) посочва в публикацията по-долу, стойността на долара на стабилния пазар нараства с огромните 1,5 милиарда долара само през последния месец. Bloqport обяснява, че внезапното преместване на капитала обратно в криптовалути като Биткойн може да вдъхнови още повече.
Какво ще струва, за да се привлекат на пазара тези, които намират убежище в стабилни монети, остава да видим. Неотдавнашните спадове на Биткойн и други пазари на криптовалути бяха сред най-бурните в историята на актива. Засега пазарът остава в състояние на „силен страх“.


Въпреки това, решението на тези търговци да вкарат стойност в USDT и други стабилни монети в полза на фиатните, вероятно говори за бъдещите им намерения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Други новини

ICO финансирането на Telegram е най-големия провал в историята на тези кампании

През 2018-та Telegram набра $ 1.7 милиарда за първичното предлагане на монети за Grams токените. Това го прави второто най-голямо ICO в историята след това на EOS , което набра $ 4 милиарда. След го...
МАЙ. 31, 2020 23:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC нареди на стартъп да върне $25,5 милиона на инвеститорите си

В съобщение от 28-ми май SEC обяви обвинения срещу базирания в Калифорния крипто стартъп. Регулаторът установи, че BitClave са отговорни за продажбата на нерегистрирани ценни книжа в първичното си пре...
МАЙ. 31, 2020 18:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пускат документална поредица за криптовалутите по Discovery

Според съобщение на 29-ти май, Discovery Science ще излъчи документалната поредица за инкубираната от Disney блокчейн компания Dragonchain на 4-ти юли. Поредицата „Парите с отворен код“ е съвместно пр...
МАЙ. 31, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия и Китай искат да спрат хората да си купуват Биткойн

Той вярва, че правителствата на тези държави биха искали техните граждани да стоят далеч от BTC и да „държат хората бедни“.„Русия и Китай искат да избегнат хората им да купуват Биткойн “Мариус Ландм...
МАЙ. 31, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света