НАЧАЛО Биткойн Алткойни

64% от Tether се използва за фалшива търговия

ОКТ. 1, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 64% от Tether се използва за фалшива търговия

Институтът за блокчейн прозрачност (BTI) събра доказателства, които потвърждават отдавнашно предположение - че Tether (USDT) се използва умишлено за 'разклащане' на крипто пазарите.

34% от търговията на Tether е истинска


Скорошно проучване, проведено от Института за блокчейн прозрачност, установи някои тревожни цифри по отношение на размера на уош трейдинга, който се прави сред водещите криптовалути. Чрез изчисляване на несъответствието между отчетения и коригиран обем на всяка криптовалута, BTI успяха да определят точното количество обем, което е „фалшифицирано“ от крипто борсите.

Четвъртата най-голяма криптовалута по пазарна граница и най-големият стейбълкойн на пазара, Tether (USDT), беше установен като един от най-търгуваните активи в списъка. Смята се, обаче, че 64% от обема му са фалшифицирани чрез уош трейдинг, според откритията на BTI.

Последният доклад на BTI за уош трейдинга включва 40 ръчно подбрани борси, които си сътрудничат с властите и споделят данните на транзакциите. BTI отбеляза, че през 2019 г. ушо трейдинга всъщност намалява с 35,7% сред тези платформи.

Според други данни, "най-чистите" борси през това време продължават да бъдат Kraken, Poloniex, Coinbase и Upbit. От друга страна, OKEx и Bibox са борсите с един от най-високите проценти на уош трейдинг. Фалшивите обеми на тези борси надхвърлят 75%. Въпреки това, реалните им обеми (като се изключат сделките от уош трейдинг) все още ги поставят в топ 20 на криптовалутите.

Уош трейдингът при BTC е 48% от пазарната активност. Но има и по-сериозни случаи - 91,23% от сделките на Monero (XMR) са уош трейдинг. При някои малки и неликвидни монети преобладава този тип търговията.

Манипулация на цената


Уош трейдингът е практиката да се продават и купуват монети за изкуствено създаване на големи обеми на търговия. Някои криптовалути правят това рутинно, за да фалшифицират количеството дейност на своята платформа и да привлекат нови клиенти.

Tether (USDT) е съсредоточен върху Binance и OKEx, където анализаторите отбелязват признаци на потенциално фалшива или автоматизирана търговска активност. Наскоро OKEx отрекоха да е правен уош трейдинг на тяхната платформа.

Ръстът на цените на BTC през последните две години съвпада с увеличеното издаване на Tether монети. Водещият стейбълкойн премина от дребномащабен актив с няколко милиона монети, до една от най-активно търгуваните монети.

USDT не може да бъде спечелен директно и често се разменя за други стабилни монети, които имат подходящия правен апарат, с който да се обръщат криптовалутите във фиат.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Графиката на XRP в момента е много близка до тази на бичия пазар от 2017-та година

Техническият трейдър, известен в бранша като Magic, казва на своите 31,000 последователи, че текущата графика на XRP отразява ценовото действие на алткойна още в края на 2017 г. XRP за кратко преми...
ФЕВ. 16, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance добавят фючърси на NEO с до 50x ливъридж

Съгласно съобщението, публикувано на 16 февруари, фючърсите NEO / USDT ще стартират на 17 февруари и търговците ще могат да избират ливъридж между 1x и 5 0x . Таксите, които борсата налага на сдел...
ФЕВ. 16, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето кой забравен алткойн може и да е на път да възкръсне

TraderXO пише в Twitter, че NEO може да избухне и да мине по пътя на растежa на Етериум през 2020 г. ETH започна годината от $130 и към момента на писане е $270  - увеличение от 107%.NEO, конкур...
ФЕВ. 16, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Chainlink поставя нови рекорди и не губи инерция

LINK публикува огромни печалби през последните няколко месеца с безумния си импулс, който му позволи да задава нови максимуми за всички времена.Този импулс не показва никакви признаци за забавяне и ан...
ФЕВ. 16, 2020 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света