НАЧАЛО Биткойн Алткойни

64% от Tether се използва за фалшива търговия

ОКТ. 1, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 64% от Tether се използва за фалшива търговия

Институтът за блокчейн прозрачност (BTI) събра доказателства, които потвърждават отдавнашно предположение - че Tether (USDT) се използва умишлено за 'разклащане' на крипто пазарите.

34% от търговията на Tether е истинска


Скорошно проучване, проведено от Института за блокчейн прозрачност, установи някои тревожни цифри по отношение на размера на уош трейдинга, който се прави сред водещите криптовалути. Чрез изчисляване на несъответствието между отчетения и коригиран обем на всяка криптовалута, BTI успяха да определят точното количество обем, което е „фалшифицирано“ от крипто борсите.

Четвъртата най-голяма криптовалута по пазарна граница и най-големият стейбълкойн на пазара, Tether (USDT), беше установен като един от най-търгуваните активи в списъка. Смята се, обаче, че 64% от обема му са фалшифицирани чрез уош трейдинг, според откритията на BTI.

Последният доклад на BTI за уош трейдинга включва 40 ръчно подбрани борси, които си сътрудничат с властите и споделят данните на транзакциите. BTI отбеляза, че през 2019 г. ушо трейдинга всъщност намалява с 35,7% сред тези платформи.

Според други данни, "най-чистите" борси през това време продължават да бъдат Kraken, Poloniex, Coinbase и Upbit. От друга страна, OKEx и Bibox са борсите с един от най-високите проценти на уош трейдинг. Фалшивите обеми на тези борси надхвърлят 75%. Въпреки това, реалните им обеми (като се изключат сделките от уош трейдинг) все още ги поставят в топ 20 на криптовалутите.

Уош трейдингът при BTC е 48% от пазарната активност. Но има и по-сериозни случаи - 91,23% от сделките на Monero (XMR) са уош трейдинг. При някои малки и неликвидни монети преобладава този тип търговията.

Манипулация на цената


Уош трейдингът е практиката да се продават и купуват монети за изкуствено създаване на големи обеми на търговия. Някои криптовалути правят това рутинно, за да фалшифицират количеството дейност на своята платформа и да привлекат нови клиенти.

Tether (USDT) е съсредоточен върху Binance и OKEx, където анализаторите отбелязват признаци на потенциално фалшива или автоматизирана търговска активност. Наскоро OKEx отрекоха да е правен уош трейдинг на тяхната платформа.

Ръстът на цените на BTC през последните две години съвпада с увеличеното издаване на Tether монети. Водещият стейбълкойн премина от дребномащабен актив с няколко милиона монети, до една от най-активно търгуваните монети.

USDT не може да бъде спечелен директно и често се разменя за други стабилни монети, които имат подходящия правен апарат, с който да се обръщат криптовалутите във фиат.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Колко от големите нодове не се държат от Ripple?

Списъкът на доверените валидатори на Ripple е актуализиран, показвайки, че 79% от нодовете (възлите) в списъка не се управляват от стартъпа.Според последните данни, седем от 34-те валидатора на UNL в ...
ОКТ. 13, 2019 19:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

По-вероятно е Етериум да достигне $50, а не $1000 през 2020 година

В публикацията си той заявява, че Етериум има по-голям шанс да удари $50, отколкото $1,000, но не обясни защо.Някои потребители в Twitter го попитаха какво го е накарало да стигне до това заключени...
ОКТ. 13, 2019 13:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум се запътва към $ 170

Множество анализатори сега отбелязват, че ETH скоро може да се насочи към значително по-ниски стойности, което би могло да означава, че скорошното възходящо движение ще бъде последвано от крах надолу ...
ОКТ. 12, 2019 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Антъни Помплиано говори за перспективите на Биткойн и XRP

В края на 90-минутно интервю с изпълнителния директор на Ripple - Брад Гарлингхаус - Помплиано казва, че според него има няколко вероятни сценария за бъдещето на финтех.Като начало Помплиано казва, че...
ОКТ. 12, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света