НАЧАЛО Алткойни Биткойн

64% от предлагането на Биткойн не е мръднало от 2018 година насам

ДЕК. 2, 2019 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 64% от предлагането на Биткойн не е мръднало от 2018 година насам

Над 60% от общия брой Биткойн (BTC) в обращение, не е напускал портфейла си повече от година, подчертавайки търсенето сред инвеститорите.

Това беше заключението на анализатора Rhythm, който качи статистически данни за дейността на Биткойн мрежата на 2-ри декември.

Инвеститорите в BTC отклоняват риска и краткосрочните печалби


От приблизително 18,08 милиона биткойни, които са добивани, 11,58 милиона - или 64% от предлагането - са останали в същия портфейл от 2018 г. насам.

Цифрата е поразителна, тъй като през това време BTC / USD се увеличи от $3100 през декември миналата година до $13 800, само шест месеца по-късно.

Впоследствие пазарите се обърнаха надолу, като спаднаха с 52% от максимумите, за да достигнат моментните ниски нива от $6500 на 25-ти ноември.

„HODL-рите са наистина безумни“, обобщава Rhythm.

Според данните, през последните години рязко се е увеличилo количеството на застояли BTC като процент от общото предлагане. Тенденцията остава непокътната по време както на бичите пазари, така и на мечите пазари, сигнализирайки за желанието на инвеститорите да спестят, а не да харчат - независимо от рентабилността.

Манталитет за твърди пари


Черта отговаряща на характеристиките на Биткойн като твърди пари: валута с фиксиран график за предлагане и емисии, която никой централен орган не може да манипулира.

Както неотдавна бе съобщено, привържениците на криптовалути отдавна са направили разликата между нейните характеристики и тази на „лесните пари“, като фиатната валута.

Валута, която може да манипулира предлагането си, отговаря на икономическа система, която стимулира разходите и заемите, като същевременно обезкуражава спестяванията. Както Сайфедийн Амус обобщава в популярната си книга „Биткойн стандартът“, потребителите изпитват желание да харчат пари по-скоро, тъй като той губи стойността си в дългосрочен план поради намеса на правителството и централните банки.

За разлика от това, 'биткойнърите' продължават да пестят за в бъдеще, разбирайки, че е по-изгодно да се действа по този начин, отколкото да се купува възможно най-скоро.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Kuzmanovv ДЕК. 3, 2019 Според мен е доста лесно обяснимо : това са ВТС на лица, които НЕ се нуждаят от пари (🤔). Някакъв вид спестяване или дългосрочна инвестиция, защото при промяна от 300/3,000 на 13,000 да не продадеш, дори нещо, и да реализираш печалба ... не го разбирам 🙄.
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето защо може да предстои спад за Биткойн

Някои твърдят, че това е здравословна корекция, но ключов индикатор предполага, че може да предстоят още загуби. Поради халвинга, приходите на миньорите се преполовиха. Тези от тях, които плащаха...
МАЙ. 25, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн около $ 8,800 - скоро изтичат фючърсите на CME

Крипто търговците, които анализират Биткойн от пускането на CME фючърси през 2017-та, знаят, че изтичането на тези договори в последния петък на месеца има голямо влияние върху цената на BTC. Този ...
МАЙ. 25, 2020 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакери местят части от откраднат Биткойн през 2016 година

Виновниците прехвърлиха Биткойн на стойност $72 милиона от Bitfinex в Хонконг (почти 120 000 BTC спрямо тогавашния курс на криптовалутата).   Сега друга част от тези пари са преместени в ано...
МАЙ. 24, 2020 21:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето кое ценово ниво е особено важно за Биткойн в момента

Докато за много хора е рано да се каже, че флагманската криптовалута е в бичи пазар, един анализатор твърди, че при пробив на едно съществено ниво, ще видим възход до $ 11,000. Докато Биткойн отско...
МАЙ. 24, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света