НАЧАЛО Алткойни Биткойн

64% от предлагането на Биткойн не е мръднало от 2018 година насам

ДЕК. 2, 2019 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 64% от предлагането на Биткойн не е мръднало от 2018 година насам

Над 60% от общия брой Биткойн (BTC) в обращение, не е напускал портфейла си повече от година, подчертавайки търсенето сред инвеститорите.

Това беше заключението на анализатора Rhythm, който качи статистически данни за дейността на Биткойн мрежата на 2-ри декември.

Инвеститорите в BTC отклоняват риска и краткосрочните печалби


От приблизително 18,08 милиона биткойни, които са добивани, 11,58 милиона - или 64% от предлагането - са останали в същия портфейл от 2018 г. насам.

Цифрата е поразителна, тъй като през това време BTC / USD се увеличи от $3100 през декември миналата година до $13 800, само шест месеца по-късно.

Впоследствие пазарите се обърнаха надолу, като спаднаха с 52% от максимумите, за да достигнат моментните ниски нива от $6500 на 25-ти ноември.

„HODL-рите са наистина безумни“, обобщава Rhythm.

Според данните, през последните години рязко се е увеличилo количеството на застояли BTC като процент от общото предлагане. Тенденцията остава непокътната по време както на бичите пазари, така и на мечите пазари, сигнализирайки за желанието на инвеститорите да спестят, а не да харчат - независимо от рентабилността.

Манталитет за твърди пари


Черта отговаряща на характеристиките на Биткойн като твърди пари: валута с фиксиран график за предлагане и емисии, която никой централен орган не може да манипулира.

Както неотдавна бе съобщено, привържениците на криптовалути отдавна са направили разликата между нейните характеристики и тази на „лесните пари“, като фиатната валута.

Валута, която може да манипулира предлагането си, отговаря на икономическа система, която стимулира разходите и заемите, като същевременно обезкуражава спестяванията. Както Сайфедийн Амус обобщава в популярната си книга „Биткойн стандартът“, потребителите изпитват желание да харчат пари по-скоро, тъй като той губи стойността си в дългосрочен план поради намеса на правителството и централните банки.

За разлика от това, 'биткойнърите' продължават да пестят за в бъдеще, разбирайки, че е по-изгодно да се действа по този начин, отколкото да се купува възможно най-скоро.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Kuzmanovv ДЕК. 3, 2019 Според мен е доста лесно обяснимо : това са ВТС на лица, които НЕ се нуждаят от пари (🤔). Някакъв вид спестяване или дългосрочна инвестиция, защото при промяна от 300/3,000 на 13,000 да не продадеш, дори нещо, и да реализираш печалба ... не го разбирам 🙄.
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да се срине до $6,000

Графиката му показва прилики между пазарното дъно през декември 2018 г. и текущото ценово действие. Ако съдим по миналото, Биткойн би могъл да формира друг падащ клин, който може да завърши с обрат...
ДЕК. 12, 2019 13:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн все още е най-популярната валута в тъмната мрежа

Според данни, предоставени от Джеймс Тодоро от Blocktown Capital, доларовата стойност на Биткойн, изразходвана в най-мрачните кътчета на интернет пространството, надмина $1 милиард през 2019 година.Б...
ДЕК. 12, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн копачите в Китай контролират 66% от глобалната хешираща мощност

Китайската провинция Съчуан съставлява над половината от световната хешираща мощност, показва проучване на мениджъра на дигитални активи CoinShares, съобщено от Reuters на 11-ти декември.Хеш рейтът е ...
ДЕК. 12, 2019 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

$340 милиона в MakerDAO oбезпечения можеха да бъдат лесно откраднати

Това стана след като известен софтуерен инженер разкри, че злонамерен актьор с достатъчно Maker (MKR) може да открадне всички обезпечения в MakerDAO, вземайки със себе си над 340 милиона долара.&nb...
ДЕК. 11, 2019 22:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света