НАЧАЛО Други

6 предимства на това да даряваш в криптовалути

ЯНУ. 21, 2019 16:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 6 предимства на това да даряваш в криптовалути

Както сигурно знаете, криптовалутите и тяхната технология - блокчейн, разрушават много индустрии и ниши за дълго време.


Друга индустрия, в която криптовалутите непрекъснато се променят, е индустрията за дарения и помощ. За да бъдем по-точни, крипто отваря очите на асоциации и организации с нестопанска цел (НПО) към съвсем нов начин за набиране на средства.

Съществуват многобройни потенциални ползи от даряването и приемането на дарения в крипто, особено за НПО и aeternity благотворителни организации.

По-ниски данъци


Едно от основните предимства на даряването в криптовалути е липсата или наистина ниските данъци. Това означава, че за човек, който желае да дари някой крипто токен на дадена организация, това е много изгодно, защото благотворителността обикновено получава целия принос. Повечето благотворителни организации са освободени от данъци, в повечето страни (или са обложени с данък между 1-2% за капиталови печалби), което означава, че всичко, което продават, също не се облага.

Друго забележително предимство е фактът, че крипто даренията се оценяват директно в момента на даряването. Накратко, криптовалутите създават нещо като печеливш и за двете страни сценарий - и за организацията, и за дарителя.

Повече глобална достъпност


Приемането на криптовалути за една организация може да означава разликата между успех и неуспех. Едно от основните предимства на криптовалутите е, че работят в глобален мащаб.

Това означава, че благотворителните организации могат да привличат и да имат достъп до глобална аудитория. Крипто също така помагат на благотворителните организации да заобикалят различни трудни процедури, като плащане на международни такси, обмен на получените дарения, както и работата с банки. Този вид достъп гарантира, че благотворителните организации могат да присъстват дори в страни, където местната валута не е с висока стойност.

Има много повече прозрачност


Ако знаете малко за криптовалутите и блокчейн, тогава със сигурност трябва да разберете, че прозрачността е едно от най-важните предимства на споменатите технологии. Трансакциите са неизменни и имат прозрачен характер, което означава, че всеки може да ги види (въпреки че има висока степен на анонимност).

Това означава, че е по-малко вероятно даренията, направени на блокчейн, да се използват по неетични или лични причини. Това също така означава, че проследяването на дарените средства също е по-лесно. Всеки може да изтегли блокчейн и да види всяка извършена транзакция. Например, благотворителни организации могат също да „маркират” средства, така че хората, които даряват, да успеят да видят към кой конкретен проект са били разпределени.

В заключение, прозрачността, предлагана от блокчейн, трябва да направи връзката и доверието между дарителите и организацията много по-дълбоки. Дарителите неизбежно ще се чувстват по-безопасно, ако дават средства за благотворителност, ако знаят, че винаги има възможност да се провери как се използва тяхното дарение.

Много по-бързо от фиатните трансфери


Биткойн ентусиастите вече знаят, че BTC е създаден, за да бъде peer-to-peer, надеждна, електронна система за парични средства, предназначена да осигури на хората пълен контрол над техните средства. Международните трансфери не само са скъпи (и, както беше споменато по-горе, склонни към данъци), но те не са и твърде бързи. Обикновено приемането и даряването с типичните фиатни валути отнема дни или дори седмици.

От друга страна, с крипто, приемането и даряването може да бъде направено много по-бързо, по-лесно и по-евтино. С криптовалутите няма нужда да чакате банките да проверят трансакциите и след това да ги обработят. Няма нужда да разменяте валутите. Накратко, крипто правят трансферите на пари през граница, много по-лесни.Резултат с изображение за money transfer

Да кажем, че една организация се намира в страна, управлявана от редица корумпирани институции или правителства. Криптовалутите имат силата да отнемат почти цялото влияние на споменатите организации, отчасти благодарение на тяхната прозрачност и присъщата им анонимност.


Даренията имат потенциал да се увеличават с течение на времето


Тъй като пазарът на криптовалути е толкова волатилен, наистина не може да се каже какво може да се случи с дарение в крипто. От една страна, може да загуби своята стойност и да се обезцени, но може да се увеличи и стойността.

Откато биткойн беше въведен имаше много възходи и падения в криптосферата. Обаче изглежда, че криптовалутите са склонни да оценяват във времето. Например, ако дарителят реши да дари определена сума на ранните токени, те биха могли да се окажат, че значително нарастват през следващия период, увеличавайки общата стойност на дарението. Благотворителните организации също могат да изберат да се придържат към някаква криптовалута, вместо да инвестират всичко наведнъж. С малко познания за пазара и с желание да поемат риск, тези асоциации могат да получат много добра възвръщаемост.


Крипто даренията насърчават приемането на крипто


Това е донякъде естествен ефект. С всяко дарение, в което се използва крипто, както донорът, така и организацията повишават видимостта на криптовалутите и насърчават по-масовото им усвояване. Ето защо е много важно за всички типове благотворителни организации да гарантират, че разполагат с необходимата технология за приемане на криптовалути. Първият достъп до крипто дарения може да се окаже едно от най-добрите решения в дългосрочен план.


Заключение


Като се има предвид всичко казано, съвсем ясно е, че криптовалутата е бъдещето на благотворителността, заради цял набор от законни причини. Важен момент, който трябва да се отбележи тук, е, че успехът на благотворителността силно разчита на способността му да привлече вниманието и да набере средства от аудитория, която е отзивчива към нейните цели и мисии, но също така и към нови технологии. И, както всички знаем, криптосферата определено е такава област.

Също така е общоизвестен фактът, че хората са по-възприемчиви към актове на алтруизъм. Когато става въпрос за благотворителни организации, има известно ниво на недоверие. С блокчейн и крипто на тяхна страна, благотворителните организации могат много по-лесно да спечелят доверието и уважението на хората.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Opera пусна бета версия на своя крипто браузър

Този крипто браузър има за цел да улесни потребителското изживяване при сърфиране в децентрализирани приложения (dApp), игри и платформи за метавселена, като предлага директен достъп до Web3 услуги за...
ЯНУ. 19, 2022 16:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BitMEX придобиват 268-годишна банка в Германия

BXM Operations AG на групата – компания, основана от главния изпълнителен директор на BitMEX Александър Хьоптнер и нейния финансов директор Стефан Луц – подписа договор за покупка с Дитрих фон Боетихе...
ЯНУ. 19, 2022 08:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Dogecoin се присмива на 'Web3 общността'

Историята на разработчика на Dogecoin с индустрията на Web3 като цяло започна, след като Илон Мъск започна да се присмива на "хората от Web3" в Twitter, които му изглеждат досадни. Първоначалният туит...
ЯНУ. 18, 2022 13:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Associated Press създава NFT пазар за снимки

Фоторепортерите на AP ще създадат първоначална колекция от NFT, която ще включва снимки на различни теми като космос, война и климат. Уебсайтът на платформата съобщава, че това ще продължи няколко сед...
ЯНУ. 18, 2022 10:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света